Caracteristicile aerodinamice ale automobilelor electrice

1

Pretențiile sunt tot mai ridicate, căci proprietățile aerodinamice, adică o rezistență a aerului cât mai redusă la înaintare, sunt și mai importante la automobilele electrice. Este de avut în vedere că, în principiu, la aceste automobile, energia disponibilă în total este mai redusă decât la modelele cu motor cu adere internă, motiv pentru care trebuie pus și mai mult accent pe eficientizare. Rezistența aerului la înaintare trebuie optimizată cu precădere la mersul constant, cu viteză neschimbată, ca de pildă pe autostradă.

Audi e-tron în tunelul aerodinamic

Echipat cu oglinzi exterioare clasice, Audi e-tron atinge un coeficient aerodinamic de 0,28, iar cu oglinzile exterioare virtuale opțional, valoarea este chiar de 0,27. Detaliile sale aerodinamice extrem de rafinate contribuie în mare măsură la autonomia sa excelentă și sunt implementate în aproape toate zonele automobilului.

· Optimizările aerodinamice ingenioase implementate la Audi e-tron sporesc eficiența considerabil, asigurând autonomia ridicată, ce se pretează și la drum lung. Astfel, conform ciclului WLTP, automobilul poate parcurge peste 400 de kilometri cu bateria încărcată.

· Pentru a reuși coeficientul aerodinamic cw de 0,28, inginerii Audi au introdus diferite optimizări aerodinamice în toate zonele caroseriei.

Te invităm să urmărești paginile de Facebook și Instagram APAN Automobile pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre marca preferată sau ne puteți trimite e-mail la adresa: contact@apanautomobile.ro

Lasă un comentariu...