Cât de ”apreciată” este marca aleasă de tine

4

Eurostat a lansat date care arată numărul furturilor de autoturisme în Uniunea Europeană între 2015 și 2017. În această perioadă, poliția a înregistrat anual 697.000 de furturi auto, cu o reducere de 29% față de cele 983.000 de vehicule furate anual între 2008 și 2010.

În medie, din 2015 până în 2017, Luxemburg a avut cel mai mare număr de furturi înregistrate de poliție în UE – 328 la 100.000 de locuitori. A urmat Grecia (269) și Italia (257). Danemarca are cel mai mic nivel de furt de mașini din UE, cu doar 4 vehicule furate la 100.000 de locuitori în perioada de mai sus.

Știați că există o bază de date europeană pentru vehiule furate?

Oricine a cărui mașină a fost furată poate raporta acest lucru gratuit la adresa: https://www.stolencars24.eu/en/main.php

 Pe de altă parte, toți cumpărătorii potențiali ai unei mașini second-hand pot verifica în avans dacă vehiculul în cauză a fost raportat ca a fost furat undeva în Europa. Dacă se dorește afișarea adresei de e-mail a proprietarilor, se poate iniția un contact direct între proprietar și căutătorul mașinii.

Site-ul deține acces online la următoarele baze de date ale poliției: Lituania, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Italia și România.

Pe de altă parte[i], trebuie sa recunoaștem că maşina reprezintă, după casă, cel de-al doilea bun de valoare deţinut de o persoană. De multe ori românii au demonstrat că o maşină este chiar mai importantă, angajându-se la credite de până la opt-zece ani pentru un automobil. Dar ce se întâmplă când maşina dispare din parcare?

În primele şapte luni ale anului 2019 au fost înregistrate 1721 de furturi de automobile. Numărul este în scădere uşoară faţă de cele 1974 de cazuri din perioada corespunzătoare a anului 2018, potrivit statisticilor Poliţiei Române.

În ceea ce priveşte furturile din autovehicule, în primele şapte luni s-au înregistrat 12605 incidente, în scădere cu 7,3% faţă de primele şapte luni ale anului trecut. În plus, în prima parte a acestui an au fost recuperate peste 700 de autoturisme de către poliţie.

 Care este situaţia pe mărci? Având în vedere ponderea ridicată din parcul auto, aproape una din trei maşini furate este un automobil Dacia, iar una din zece este un BMW sau un Volkswagen. Mai exact, în primele 6 luni ale anului 2019 au dispărut din parcările românilor circa 600 de autoturisme Dacia, 170 BMW şi 150 Volkswagen, ultimele două fiind şi printre mărcile cu cele mai ridicate importuri second-hand.


Cu toate acestea, din nefericire, majoritatea încercărilor de furt a autovehiculelor se finalizează cu daune asupra mașinii! APAN Automobile, Dealer și Service Volkswagen -Audi, vine în ajutorul clienților cu un serviciu de evaluare a daunei auto acoperită de polița CASCO/RCA efectuată de către un consilier chiar în incinta showroomului Volkswagen – Audi. Astfel, nu este necesară deplasarea la societatea de asigurări din orașul clienților! Consilierul de caroserie oferă toate informațiile și se ocupă de realizarea dosarului de daună dar și reparația mașinii, simplificând procesul de avizare inclusiv eliminând timpul de așteptare în centrul de constatare.

0 replies on “Cât de ”apreciată” este marca aleasă de tine”