Noul Alfa Romeo Tonale a fost prezentat înainte de lansarea oficială de marți

3

Al doilea SUV Alfa se va situa sub Stelvio și va deveni primul model electrificat al mărcii

Alfa Romeo a confirmat că mult așteptatul SUV compact va fi dezvăluit oficial săptămâna viitoare. Șeful companiei, Jean-Philippe Imparato, a postat un mic preview cu silueta mașinii, pe contul său de Twitter.

Creat de aceeași echipă executivă responsabilă de design, marketing și producție, Tonale pare deja să semene, din punct de vedere al siluetei, cu fratele său mai mare – Stelvio. Noua speranță în vânzări a companiei italiene va fi dezvăluită mai degrabă ca parte a unui eveniment online, decât unul în persoană. Potrivit firmei, „La Metamorfosi” va avea loc pe data de 8 februarie.

SUV-ul, care se va situa sub Stelvio în gama Alfa Romeo și care își ia numele de la o altă trecătoare de munte din nordul Italiei , va fi prima mașină a mărcii care va oferi tehnologie plug-in hybrid.​

În partea din față, spațiul dintre capotă și bară a crescut, găzduind faruri mai convenționale. Luneta a crescut de asemenea în dimensiuni, în timp ce stopurile sunt mai groase. Proporțiile generale rămân însă aceleași.

Conceptul Tonale a fost o dezvăluire surpriză la Salonul Auto de la Geneva în 2019 și subliniază hotărârea Alfa Romeo de a atinge în sfârșit ținta de vânzări de 400.000 pe an – în creștere de la aproximativ 150.000 în 2018. Se spune că lansarea mașinii a fost amânată cu trei luni până la începutul anului 2022, deoarece Jean-Philippe Imparato nu era mulțumit de performanța propulsiei PHEV.

Cu ocazia dezvăluirii conceptului din 2019, șefa Alfa Romeo Europa, Roberta Zerbi, a declarat: „Ne așteptăm ca Tonale să devină cea mai bine vândută mașină a noastră. În combinație cu celelalte produse noi, ne așteptăm să avem o mașină care să se potrivească nevoilor a aproximativ 80% dintre toți cumpărătorii europeni de mașini până în 2024, fapt ce o situează pe Alfa într-o poziție mult mai puternică decât în prezent.”

În loc de un mod de conducere „Dinamic”, ca în cazul modelelor anterioare, Tonale va fi echipat cu o opțiune „Dual Power”, care folosește la maximum ambele motoare. Zerbi a confirmat că motoarele convenționale pe benzină – și probabil diesel – vor fi și ele oferite.

Tonale prezintă un stil apropiat de fratele mai mare Stelvio, iar compania spune că va conține și accente ce duc cu gândul la modelele Alfa anterioare. Roțile de 21 de inchi ale conceptului (care au fost în mod evident reduse pentru mașina de serie) au avut un design inspirat de 33 Stradale, iar luminile LED înguste din față reflectă SZ și Brera.

Lasă un comentariu...