Audi și mobilitatea electrică.

7

            Partea I – Întrebări și răspunsuri  despre încărcare

Audi și mobilitatea electrică.

Unde pot încărca un Audi e-tron? Există suficiente stații de încărcare?

Rețeaua de stații de încărcare este deja foarte amplă. Folosind sistemul de navigație sau aplicația MyAudi, puteți căuta stațiile de încărcare din apropierea dumneavoastră sau puteți planifica rutele cu opririle necesare pentru încărcare.

APAN Automobile vă pune la dispoziție stațiile de încărcare Moon în cele două locații din Brăila și Galați la adresele:

  • Brăila, Service Audi, DN 22B, km4.
  • Galați, Showroom Audi, Str.Brăilei, nr.269.

În locația APAN Automobile Volkswagen, unde se află și Service Audi,din Brăila,este amplasată o stație de încărcare rapidă, model Moon Alpitronic 75kw DC +22 kw AC, care poate încărca simultan în modul AC și DC 2 masini.

      Stația este înregistrată în rețeaua e-charge Renovatio și poate încărca orice vehicul electric prevăzut cu conectorii CCS sau AC Type 2.

      In modul DC ajunge la o putere maximă de 75 kW/h, iar în modul AC la 22 kW/h.

      Pentru utilizarea stației este necesară descărcarea Aplicației e-charge by Renovatio.

În locația APAN Automobile Audi din Galați, str. Brăilei, nr. 269 stația de încărcare rapidă MOON DELTA, face parte din rețeaua Renovatio și are echipare port+cablu de încărcare medium-charge CC de 25 kW cu cablu și conector CCS.

Poate încarcă orice vehicul electric prevăzut cu conectorul CCS cu o putere maximă de 25kW.

Cum este structurată infrastructura de încărcare? De ce există diferențe între aplicație și navigația din autovehicul?

Infrastructura stațiilor de încărcare din întreaga Europă se găsește în continuă expansiune. În aplicația myAudi, găsiți situația zilnic actualizată a stațiilor de încărcare. Automobilul este actualizat trimestrial, prin intermediul actualizării on-line a hărților de navigație. Imediat ce este disponibilă o actualizare, vi se va afișa o notă în acest sens în MMI. Datorită acestor decalaje de actualizare, este posibil să apară diferențe între aplicația myAudi și navigația din automobil.

Unde pot găsi informații despre punctele de încărcare și cât de actuale sunt acestea?

Găsiți informații despre punctele de încărcare în aplicația myAudi sau în sistemul MMI, la secțiunea “Navigație” (scală max. 750 m). Informațiile din aplicația myAudi cu privire la punctele de încărcare sunt actualizate la zi. Datele din sistemul MMI sunt actualizate trimestrial, prin intermediul unor actualizări on-line ale hărților de navigație (imediat ce este disponibilă o actualizare, vi se va afișa o notă în acest sens în MMI). Datorită frecvenței diferite a actualizărilor, este posibil ca datele din aplicația myAudi să fie diferite de cele din sistemul de navigație MMI al automobilului.

Ce trebuie să am în vedere la încărcarea de la o stație (publică) de încărcare?

Suplimentar față de cele descrise aici, găsiți informații importante și în manualul de bord, la capitolul: Bateria de înaltă tensiune – Încărcarea – Inițierea încărcării.

1. Autovehiculul trebuie să fie descuiat.

2. Pentru a deschide clapeta pentru încărcare, apăsați tasta de deasupra clapetei
Clapeta pentru încărcare se află pe aripa din față, pe partea șoferului (opțional, în funcție de dotări, există un conector de încărcare în curent alternativ și pe partea pasagerului din față).

3. Dacă este cazul, utilizați cablul din autovehicul (se află în compartimentul de depozitare, sub capota frontală). Dispozitivul de deblocare a clapetei frontale se află la nivelul podelei, pe partea șoferului

4. Introduceți ștecherul și țineți-l fix până la blocare (LED-ul pulsează alb).

5. Achitați suma aferentă încărcării (poziționați cardul RFID pe cititorul stației de încărcare sau inițiați încărcarea din aplicație). Respectați instrucțiunile indicate de stația de încărcare.

6. Urmăriți LED-ul aferent încărcării (verde intermitent = automobilul se încarcă). Legenda este înscrisă pe autocolantul aplicat lângă conectorul de încărcare.

7. Energia încărcată și durata de încărcare estimată sunt afișate pe afișajul multifuncțional, imediat ce deschideți portiera.

Finalizarea încărcării:

8. Descuiați automobilul.

9. Finalizați încărcarea de la automobil, apăsând butonul de la doza de încărcare
Dacă este cazul, finalizați plata la stație, confirmând încărcarea prin poziționarea cardului RFID pe cititorul stației. Respectați instrucțiunile indicate de stația de încărcare.

10. Scoateți ștecherul (LED-ul de deasupra conectorului arată dacă este posibilă decuplarea). Dacă este cazul, apăsați încă o dată butonul pentru deblocare.

11. Depozitați cablul din nou în autovehicul.

De ce pot încărca doar la 11 kW de la o stație de încărcare de 22 kW?

În prezent, automobilul are instalat un On Bord Charger (OBC) de 11 kW.  Cu toate acestea, este posibilă încărcarea la 22 kW. În curent continuu, Audi e-tron se încarcă la până 150 kW, cu dotarea sa standard.

Există diferite conectoare (ștechere) pentru încărcare?

Conectoarele pentru încărcarea în curent alternativ sunt ștechere Tip 2. Acestea sunt cele mai răspândite în Europa și au fost alese ca standard. Pentru încărcarea rapidă, se folosește un conector CCS. Acesta este un ștecher Tip 2, la care au fost adăugate încă două contacte.

Cum funcționează încărcarea de acasă?

Puteți încărca mașina de acasă cu ajutorul unuia dintre sistemele Audi de încărcare, folosind o priză de înaltă tensiune sau o priză casnică uzuală. Sistemul de încărcare inclus în dotare dispune de adaptorul necesar și poate fi adaptat condițiilor locale date, respectiv tensiunii.

Pot încărca un Audi e-tron de la o priză normală de acasă?

Audi e-tron poate fi încărcat și de la o priză casnică obișnuită. Detalii despre soluții puteți găsi la partenerii noștri din România: https://www.moon-power.ro/produse/pentru-acasa

Cât durează încărcarea?

Durata de încărcare depinde de puterea disponibilă. Audi e-tron poate fi încărcat complet peste noapte la 11 kW, valoare ce corespunde unei prize cu curent de înaltă tensiune de 16 Amperi. Încărcarea completă durează circa 8 până la 8,5 ore. Cu un High Power Charger, așa cum este Stația de încărcare amplasată la Service APAN Automobile Audi din Brăila, e-tron poate fi încărcat cu până la 75 kW. Astfel, în 30 de minte, bateria poate fi încărcată la 80% din autonomie, mașina fiind apoi din nou pregătită pentru a parcurge un drum mai lung.

Pot încărca Audi e-tron chiar și atunci când plouă?

Încărcarea în condiții de ploaie sau umiditate nu prezintă niciun fel de probleme. Bateriile, conectoarele și stațiile de încărcare se supun unor norme stricte, iar curentul electric începe să fie transferat către automobil doar după ce a fost stabilită o conexiune impecabilă între stație și autovehicul.

Cum pot încărca în străinătate?

Cardul e-tron Charging vă dă acces la 100.000 de stații din 16 de țări UE. Astfel, prin instalarea conectorului tip 2 standard, vă sunt accesibile cele mai multe stații de încărcare din străinătate. Detalii despre stații.

Audi și mobilitatea electrică. 1
Lasă un comentariu...