Volkswagen prezintă modelul concept complet electric: ID.XTREME

4

Surpriză electrizantă la Locarno (Elveția):

Volkswagen a prezentat ID. XTREME în Ticino, o mașină concept excepțională de tip off-road care va genera un răspuns entuziast în rândul numeroșilor fani ai mobilității electrice de la eveniment. Modelul auto se bazează pe sistemul de tracțiune integrală al ID.4 GTX și combină punctele forte ale unui SUV modern cu sentimentul de aventură întruchipat de un vehicul off-road robust.

Volkswagen prezintă modelul concept complet electric: ID.XTREME

ID. XTREME de la Volkswagen reprezintă emoție maximă și dorință de aventură. Conceptul vehiculului a fost creat de echipa lui Andreas Reckewerth (Director General al MEB) din departamentul de dezvoltare Volkswagen. „Matricea de acționare electrică modulară (MEB) are un potențial tehnic enorm”, spune Silke Bagschik, Directorul liniei de produse MEB. „Pentru mulți dintre clienții noștri, vehiculele sunt mult mai mult decât un simplu mijloc de transport. Cu ID. XTREME, ridicăm mobilitatea electrică de la VW la un nou nivel de performanță.” Rezultatul proiectului este un vehicul off-road unic, care impresionează prin aspectul său robust și puterea remarcabilă. O transmisie de înaltă performanță pe puntea spate și adaptările software în unitatea de control a tracțiunii măresc puterea sistemului cu 65 kW până la 285 kW în comparație cu ID.4 GTX – cu alte cuvinte, cu aproximativ 30 la sută. „ID. XTREME este realizat de entuziaștii de la Volkswagen pentru fanii mașinilor electrice, în Locarno. Suntem cu adevărat nerăbdători să aflăm cum reacționează fanii electromobilității la vederea acestui vehicul. Pe baza feedback-ului din partea comunității noastre, vom decide cum să procedăm cu proiectul”, a adăugat Silke Bagschik.

Exteriorul VW ID. XTREME arată, de asemenea, că vehiculul este pregătit pentru fiecare aventură off-road. Echipamentul de rulare de raliu ridicat, roțile off-road de 18 inchi, un element de protecție modificat cu bara de protecție față suplimentară și aripile cu 50 mm mai late, fabricate prin imprimare 3D, se combină pentru a da vehiculului un aspect off-road autentic. Suportul de acoperiș cu lumini LED suplimentare și partea inferioară din aluminiu complet închisă echipează vehiculul complet electric cu tracțiune integrală pentru excursii departe de drumurile asfaltate.

Din punct de vedere acustic, ID. XTREME are ceva special de oferit: zgomotul de condus a fost dezvoltat împreună cu Volkswagen Design special pentru vehiculul concept și este transmis în exterior printr-un generator de sunet în carcasa roții. În interior, modelul impresionează prin diverse elemente de evidențiere, inclusiv numeroase aplicații de țesături din microfibră, scaune reînnoite și elemente în culoarea portocalie. Și este de la sine înțeles că ID. XTREME este durabil: un vehicul de testare care nu mai este necesar din dezvoltarea producției și o baterie uzată de 82 kWh au fost luate ca bază pentru vehiculul concept.

Volkswagen prezintă modelul concept complet electric: ID.XTREME 1

Volkswagen a prezentat ID. XTREME pentru public pentru prima dată modelul în Locarno. Evenimentul a avut loc pentru fanii mobilității electrice pentru a doua oară în acest an și ar putea deveni evenimentul ecologic și sustenabil pentru mobilitatea electrică, după întâlnirea cu modelul GTI de la Lacul Wörth (Austria). Anul acesta, entuziaști din întreaga Europă s-au întâlnit pe malul Lacului Maggiore în perioada 6-10 septembrie pentru a-și împărtăși experiențele cu mobilitatea electrică.

Inițiat și organizat de membri ai clubului privat ID. Drivers, acțiunea a fost susținută de Volkswagen ca parte a angajamentului său față de drumul către ZERO emisii. Împreună cu experți din companie, echipa Volkswagen Drivers Club a participat la eveniment pentru a oferi informații despre evoluțiile actuale în domeniul mobilității durabile. Alături de ID. XTREME, Volkswagen prezintă si alte modele din familia de mașini electrice ID din Locarno.

Lasă un comentariu...