Precizia contează

6

Când un nou Audi părăsește producția și parcurge primii câțiva metri pe propriile sale patru roți, este clar la prima vedere pentru oricine urmărește că totul despre acest vehicul este armonios. Și la a doua vedere? Da. Și al treia? Da din nou. Și al patra…? Chiar dacă s-ar folosi o lupă. Fiecare caroserie este impecabilă.

Dimensiunile perfect uniforme ale liniilor pe fiecare Audi pot fi atribuite și muncii inginerului de măsurare a analizei Ralf Hofmeister și colegilor săi: Dirk Zitterell și Rudolf Reinhard de la Audi Production Lab. „Instrumentul nostru‘ Karosseriebau –Prozessorientierte Wirkkettenanalyse ’sau‘ K-PoWa ’este destinat analizei lanțului de evenimente bazate pe proces în construcția corpului”, spune Ralf Hofmeister. „Răspunde la întrebările: Există anomalii în procesul de producție în raport cu geometria vehiculului și ce impact au asupra rezultatului general sau cum se afectează reciproc? Prin utilizarea tehnicilor de ultimă oră din știința datelor, cum ar fi detectarea anomaliilor, putem efectua o monitorizare complet automatizată a proceselor statistice a seriei de măsurare. ” În acest scop, 100% din caroseriile vehiculelor și componentele acestora sunt măsurate de Audi la uzina din Ingolstadt.

Un total de 92 de stații de măsurare în linie cu 412 senzori sunt operate în Ingolstadt,Germania, de către caroserie în colaborare cu unitatea de tehnologie de măsurare a Centrului de analiză. Sunt înregistrate aproximativ 1.000 de puncte de măsurare pentru fiecare model auto. Un punct de măsurare este o poziție definită pe vehicul la care se măsoară caroseria sau o componentă pentru a determina conformitatea cu valorile setate implicit și pentru a identifica orice modificări. „Generăm cantități mari de date în fiecare zi cu măsurătorile noastre – aproximativ trei milioane de înregistrări pe zi”, explică Hofmeister. „Abia vom putea monitoriza această cantitate enormă de date complet manual. Aici intră în joc K-PoWa. La Audi folosim acest instrument pentru a demonstra ce înseamnă Industry 4.0 și cât de mult ne pot ajuta datele mari.

Peter Stechel (șeful Centrului de analize, stânga), Ralf Hofmeister (șeful centrului tehnic pentru tehnologia de măsurare a corpului) și Thomas Reeb (șeful tehnologiei de măsurare, dreapta)

Utilizarea datelor mari

Oamenii și utilajele generează volume imense de date în producția Audi – cu o tendință de creștere puternică. Aceste date conțin o gamă largă de informații valoroase și corelații. Pentru producție, ”big data” înseamnă în cele din urmă o schimbare către producția bazată pe date și, prin urmare, foarte flexibilă, dar și extrem de eficientă. Acest lucru se datorează faptului că fuziunea, prelucrarea și evaluarea țintită a datelor oferă o valoare adăugată substanțială pentru producția durabilă. Proiectarea proceselor eficiente și evitarea erorilor asigură faptul că resursele și materialele sunt utilizate cu ușurință și eficient, în timp ce procesele de producție optimizate ușurează, de asemenea, sarcinile pentru angajați.

Folosirea corectă a datelor

Capacitatea caroseriei de a genera trei milioane de înregistrări este în mod firesc doar începutul. Important este să decidem: „Cum putem folosi datele pentru a răspunde la întrebările care apar în procesul de afaceri al domeniului specializat?” spune omul de știință de date Dirk Zitterell. El și Rudolf Reinhard lucrează în Audi Production Lab (P-Lab), care sprijină crearea multor noi tehnologii pentru producție. „În contextul dezvoltării tehnologiei, colaborăm cu colegii din divizia de producție pentru a dezvolta instrumente de analiză a datelor în producție sau planificare care sunt la vârful cercetării și tehnologiei”, spune Rudolf Reinhard. „Laboratorul acționează ca o interfață între inovație și producția de serie și oferă suport direcționat angajaților și planificatorilor în producție.

Lucrând cu metode agile, echipa K-PoWa a avut provocarea de a dezvolta un instrument de analiză tehnică care să înregistreze și să prezinte vizual relații în înregistrările de date pe deplin și cantitativ. Abordările inițiale ale soluției au fost demonstrate în timpul Hackathon-ului Audi Smart Factory. Între timp, proiectul este acum dezvoltat progresiv de o echipă de proiect formată din angajați de la P-Lab, caroseria, Centrul de analiză și IT. „Ca producător auto premium, ne-am stabilit standarde foarte înalte. Acest proiect este, de asemenea, un bun exemplu în acest sens “, explică omul de știință al datelor Rudolf Reinhard și adaugă:” Tehnologia noastră de măsurare preventivă contribuie, de asemenea, la o durabilitate mai mare în producție: este eficientă în ceea ce privește costurile de refacere, efortul și timpul. În ceea ce privește evaluarea ciclului nostru de viață, consumul de energie este în scădere și există mai puține deșeuri.

1.200 de brevete în anul 2019

Numărul de brevete este un bun indicator al capacității de a inova și a gestionării inovației. Când vine vorba de inovație, Audi stabilește recorduri de ani de zile. Compania a înregistrat mai mult de 1.200 de brevete în anul analizat, 2019. În domeniul conducerii autonome, de exemplu, Audi a ieșit în frunte în ultimii ani în studiile realizate de producătorii de automobile de către Oficiul German de Brevete și Oficiul European de Brevete.

Audi folosește hackathons pentru a stimula inovația într-un mod specific. Termenul este inventat din cuvintele „hack” și „maraton” și descrie un eveniment de dezvoltare software sau hardware colaborativ.

Scopul acestei întâlniri de colaborare este întotdeauna să producă produse software utile și creative într-o perioadă scurtă de timp – uneori chiar în timpul unui eveniment – pentru a găsi soluții pentru provocări date și cazuri de utilizare specifice.

APAN Automobile vine în întâmpinarea clienților cu un serviciu de autoconstatare a daunelor în cazul accidentelor! Evaluarea daunei auto acoperită de polița CASCO/RCA este efectuată de către un consilier chiar în incinta service-ului Audisituat în Brăila și nu este necesară deplasarea la societatea de asigurări din orașul dumneavoastră! Vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie și ne ocupăm de realizarea dosarului de daună dar și de reparația mașinii dumneavoastră, simplificând procesul de avizare inclusiv eliminând timpul de așteptare în centrul de constatare.

Alege să îți repari mașina la Caroseriile APAN! Mai multe detalii la adresa de e-mail contact@apanautomobile.ro sau la numărul de telefon 0339401701.

0 replies on “Precizia contează”