Opt generații în 50 de ani: anul 2024 este despre Volkswagen Golf

3
  • În 1974, Golful i-a succedat Volkswagen Beetle și a devenit rapid un pionier în clasa sa – au urmat alte șapte generații Golf.
  • Generația actuală de Golf primește o actualizare; premieră mondială în doar câteva săptămâni
  • Pentru a începe anul aniversar, Volkswagen prezintă povestea de succes la Salonul auto „Rétromobile” de la Paris; Volkswagen Classic va fi prezent și la „Bremen Classic Motorshow”

Cea mai de succes mașină europeană

A fost o revoluție auto când Volkswagen a prezentat primul Golf și, prin urmare, succesorul legendarului Beetle în 1974: cu tracțiune față (în loc de motorul din spate) și un concept general variabil datorită capacului mare al portbagajului și spătarului banchetei spate rabatabile. În plus, designul în linie dreaptă creat de Giorgetto Giugiaro a ajutat Volkswagen să adopte un nou stil, care a fost continuat și la succesorii săi. Golful a devenit rapid un adevărat „Volkswagen”, iar primul milion de unități au fost vândute încă din 1976. Peste 37 de milioane de vehicule au fost livrate până în prezent. Acest lucru face din mașina compactă cea mai de succes mașină europeană, cel mai bine vândut Volkswagen din toate timpurile.

Indiferent de generație – secretul succesului a fost și este în continuare suma tuturor caracteristicilor sale. Acest lucru se datorează faptului că Golful a fost întotdeauna un partener perfect pentru viața de zi cu zi, întruchipând versatilitate, funcționalitate, fiabilitate și calitate. De-a lungul deceniilor, portofoliul a fost extins pentru a include și alte variante: indiferent dacă Golf GTI, Golf Cabriolet sau Golf Variant, sau multe altele. Cu fiecare nouă generație, tehnologiile de ultimă generație, conceptele de siguranță și caracteristicile de confort au fost încorporate în clasa compactă. Volkswagen Golf a democratizat astfel nu doar tehnologii precum convertizorul catalitic monitorizat și sistemul de frânare antiblocare, ci și airbag-urile, sistemul de control al vitezei de croazieră și sistemele electronice de asistență, precum și unitățile de propulsie mild și hibride plug-in.

În anul aniversar 2024, Volkswagen va prezenta dezvoltarea evolutivă a celei de-a opta generații Golf. Acesta va impresiona prin caracteristici rafinate vizual, sisteme noi de asistență și sisteme de propulsie, precum și sisteme și software de infotainment de ultimă generație. Premiera mondială a noului Golf este la doar câteva săptămâni distanță, cu prevânzări programate pentru primăvara anului 2024.

Rămâi aproape de echipa APAN Automobile și împărtășește opinia ta despre modelul Volkswagen Golf pe paginile de Facebook și Instagram APAN Automobile Volkswagen!

Sursa: https://www.volkswagen-newsroom.com

Lasă un comentariu...