In the spotlight – Nissan X-Trail

4

Noul Nissan X-Trail este gândit și special conceput pentru experiențe în familie. Aspect robust, performanțe deosebite, tehnologii de ultimă generație pentru a avea controlul deplin și tot spațiul, confortul și flexibilitatea de care ai nevoie pentru a te bucura de călătorii pline de acțiune, împreună cu familia ta, acestea sunt atuurile acestui crossover.

Mai multă personalitate, mai mare și mai capabil, acestea ar fi atributele care definesc noua generație de X-Trail. Am discutat cu Bianca Zaharia, consilier comercial Nissan pentru a afla mai multe informații despre acest model-vedetă a mărcii nipone:

Compania Nissan este cel mai vechi producător auto din Japonia și printre primele din lume, cu un istoric ce datează încă din anul 1911. Numită inițial Datsun, compania japoneză nu a fost dintotdeauna doar producătoare de mașini. Puțini știu că Nissan a construit și motoare pentru rachete spațiale pentru Lambda 4S-5, primul satelit japonez lansat în 1970. Având un istoric bogat, nu este de mirare faptul că Nissan este una dintre cele mai populare mărci la nivel mondial.

Despre vedeta zilei, Nissan X-Trail, putem spune că este singurul model care respectă tipologia Nissan și păstrează tradiția 4×4. Din clasa ei, de SUV-uri mari, are cel mai bun raport calitate-preț. Față de primele 2 generații s-a „îmblânzit”, primele generații de X-trail fiind caracterizate de aspectul de mașină de teren. Ca design, forme și interior, această generație duce spre mașină de oraș, beneficiind de tot confortul unei limuzine.

Având ADN-ul unui 4×4 veritabil, înglobând versatilitatea unui crossover urban, X-Trail este atât o mașină de familie, cât și un partener de off-road. Este soluția optimă pentru o mașină cu utilitate urbană, cu tehnologii de ultimă oră în ceea ce privește siguranța, de exemplu frânare de urgență, asistență la parcare, ProPilot – sistem de conducere semi-autonom.

Confortul la drum lung datorat scaunelor ergonomice, după 500 de kilometri la volan te poți da jos din ea odihnit, spațiul generos și sistemul de scaune flexibile, foarte versatil, care permite acomodarea mai multor pasageri, sunt alte calități foarte apreciate la acest SUV.

Modelul din imagini oferă varianta de echipare N-Connecta, cu o motorizare 1.7 Diesel de 148 CP, transmisie Xtronic M-CVT, tracțiune 4 WD, la un preț promo de 32.920 euro cu TVA.

La exterior, ca dotări standard avem bare de protecție față+spate în culoarea caroseriei, mânere exterioare și interioare de la uși cromate, oglinzi reglabile electric, pliabile și încălzite, lumini de zi cu LED, jante aliaj de 18”, geamuri laterale spate și lunetă fumurii și proiectoare de ceață cu inele cromate.

La interior, avem volan îmbrăcat în piele reglabil pe înălțime și adâncime, bluetooth, comenzi audio, cruise control cu limitator de viteză, toate prezente pe volan. Scaunul șoferului este reglabil pe înălțime, iar bancheta este culisantă, cu spătar pliabil și inclinabil. Avem airbaguri la șofer și pasager, plus airbaguri laterale, iar la capitolul siguranță, senzori de parcare atât pe față, cât și pe spate, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, asistență la pornirea din rampă, asistență la menținerea benzii și alte tehnologii avansate.

Pe modelul expus la noi, avem câteva dotări opționale precum cheie inteligentă și buton de pornire, hayon cu acționare electrică, plafon panoramic cu trapă electrică, display color 7” touch screen, USB, mufă AUX, sistem de navigație, bineînțeles radio și posibilitate de a conecta alte dispozitive, precum un Ipod.

Per ansamblu, recomand X-Trail oricui își dorește consum redus de combustibil pe un SUV spațios, ușor de manevrat, și care combină utilitatea și confortul unei mașini de familie cu performanțele unei mașini de teren.

Modelul din imagini poate fi găsit în showroom APAN Brăila, DN 22B, km 4. Pentru mai multe detalii despre acest model captivant, o puteți contacta pe Bianca la numărul de telefon 0753.036.370 sau la adresa de email bianca.zaharia@apan.ro.

0 replies on “In the spotlight – Nissan X-Trail”