Noul Jazz Crosstar

3

Noul Jazz Crosstar a sosit cu un sistem hibrid avansat e:HEV si un aspect sportiv si modern. Spatios la interior si compact la exterior, este cu adevarat automobilul complet si inteligent.

Desi sistemele hibrid de propulsie nu sunt ceva nou pe piata masinilor, Honda a decis sa imbunatateasca aceasta piata si sa ofere o tehnologie mult mai eficienta. Noul Jazz Crosstar utilizeaza un motor pe benzina, doua motoare electrice (dintre care unul are rol de generator) si un acumulator Li-ion de mici dimensiuni.

Honda propune trei moduri de functionare: Electric Drive, Hybrid Drive si Engine Drive. Acestea imbunatatind considerabul resursele sistemului hibrid.

Electric Drive

Motorul electric care actioneaza rotile dezvolta o putere de 109 cai si 253 Nm. Acesta functioneaza cu energia stocata intr-o baterie Li-ion de mici dimensiuni care poate asigura o rulare electrica de circa 2 km.

Hybrid drive

 In oras, Jazz Crosstar in versiunea 1.5 e:HEV (denumire comerciala pentru motorizarea hibrid) poate rula pana la 80% din timp doar cu motorul electric.

Modul Hybrid Drive face ca motorul pe benzina sa angreneze generatorul, iar acesta mai apoi transmite energia catre motoru electric si catre baterie. Si in acest caz, rotile modelului nipon vor fi actionate de motorul electric. Surplusul de energie profus va fi inmagazinat in bateria Li-ion.

Acumulatorul se incarca atunci cand este actionata frana. Jazz Crosstar fiind echipat cu un sisem de recuperare a energiei a carui intensitate poate fi aleasa prin mutarea selectorului transmisiei e-CVT din pozitia D in pozitia B (fapt ce duce la o decelerare mai puternica si la recuperarea unei cantitati mai mari de energie).

Engine Drive

 Motorul cu ardere interna de 1.5 litri dezvolta 97 de cai putere si 131 Nm va actiona rotile modelului nipon in modul Engine Drive. Acest mod este selectat de sistemul inteligent al masinii atunci cand acesta considera ca poate rula eficient intr-un nivel de turatie si sarcina optime.

De regula, modul Engine Drive intervine la viteze medii de croaziera, iar daca apare un surplus de energie acesta va fi actionat de catre acumulator.

Jazz Crosstar ofera un stil robust, muscular, cu o grila distinctiva, bare de plafon integrate elegant si o garda la sol marita cu 1,6 cm fata de modelul standard pentru un acces mai usor si o vizibilitate mai buns asupra drumului.

Sistemul unic Magic Seats ofeta vizibilitatea de care are nevoie soferul, permitand configurarea banchetei din spate pentru a transporta bagaje de diferite dimensiuni. Cat despre mutarea articolelor mari, aceasta nu este o problema, masina oferind un spatiu extins de depozitare atunci cand bancheta din spate este pliata.

Conectat la lumea moderna

Noul Jazz se conecteaza perfect la lumea moderna cu cea mai recenta tehnologie de infotainment, Honda Connect, ce dispune de un ecran tactil de 9’’ cu interfata familiara, compatibil cu APPLE CarPlay (whireless) si ANDROID AUTO.

Jazz Crosstar ofera o vedere panoramica, astfel vizibilitatea de jur imprejur este extinsa. O vizibilitate mai buna inseamna mai multa incredere dar si mai multa siguranta.

Siguranta deplina

Incorporand cea mai noua suita de tehnologii avansate de asistenta a siferului, Honda SENSING, noul Jazz Crosstar ofera siguranta deplina soferului si pasagerilor.

– sistem de prevenire a coliziunilor

– mentinerea benzii de circulatie

– recunoasterea semnelor de circulatie

– Cruise Control Adaptiv

– limitator intelgent de viteza

– Low Speed Following

0 replies on “Noul Jazz Crosstar”