NOUL HR-V e:HEV: POVESTEA DIN SPATELE DESIGNULUI

5

 • Noul HR-V încorporează filozofia de design minimalistă și curată, cu o amprentă puternică de SUV

• Poziționarea centrală, unică Honda a rezervorului de combustibil stă la baza habitaclului flexibil și spațios

• Îmbunătățiri suplimentare maximizează spațiul interior și confortul, în ciuda dimensiunilor sale compacte

• Designul întruchipează concepte cheie de funcționalitate și frumusețe dezirabilă, sporind rolul său în susținerea vieții de zi cu zi

Noul HR-V reușește să ofere combinația dezirabilă, dar rară, între un SUV premium și o eficiență a spațiului excepțională. Extinde cu succes reputația mărcii Honda pentru calitate, funcționalitate și stil practic, cu un design individual și distractiv, totul într-un pachet compact.

Honda a început prin concentrarea pe principiul de dezvoltare „Man-Maximum, Machine Minimum” (M/M), care se bazează pe credința că scopul tehnologiei și al designului este de a satisface nevoile șoferului și ale pasagerilor. Includerea eficientă a componentelor sistemului de propulsie în versiunea actualizată a platformei globale de mici dimensiuni Honda, alături de poziționarea centrală, unică Honda, a rezervorul de combustibil, joacă roluri cheie în îmbunătățirea spațiului din habitaclu. Pe lângă spațiul interior, designul și tehnologia avansată optimizează aerisirea, confortul, ergonomia și versatilitatea. Rezultatul este un SUV-coupé contemporan care atrage prin simplitatea designului său, în timp ce interiorul extrem de spațios și versatil este mai orientat către utilizator și mai confortabil ca niciodată.

Design exterior

Estetica de SUV-coupé a noului HR-V creează un sentiment energic și dinamic. Liniile orizontale și orientate spre înainte și suprafețele netede reflectă simplitatea curată a altor modele Honda recente, cu caracteristici de design exterior încorporate în forma caroseriei. Spre exemplu, farurile și grila frontală unică în culoarea caroseriei se integrează perfect cu panourile din partea din față.

Pentru a crea o estetică fără zgomot, contemporană, designerii au încorporat o linie clară orizontală, care se întinde de la faruri până la stopuri. În spate, dorința de a obține o combinație de utilitate și estetică este evidentă în designul simplu și elegant al hayonului care integrează cu grijă mânerul în panoul posterior. Deschiderea largă a hayonului, podeaua plată a portbagajului și zona de încărcare generoasă funcționează la unison pentru a oferi acces ușor, în ciuda liniei de plafon inspirată de coupé.

În căutarea unui aspect mai elegant și pentru a se asigura că exteriorul arată extraordinar, chiar și de aproape, designerii au acordat o atenție deosebită celor mai fine detalii. De exemplu, liniile au fost minimizate pe cât posibil pentru a evita umbrele și au fost îndepărtate în întregime de pe mânerele ușilor. Această atenție la detalii este de asemenea evidentă în cazul celor două lumini pentru numărul de înmatriculare spate, mânerul hayonului și camera din spate, toate integrate într-o singură unitate. Acest lucru contribuie la stilul general curat și reflectă alte modele recente Honda, unde dorința de simplitate în detaliu are ca rezultat un design mai elegant.

Crearea unui sentiment de spațiu

În interiorul noului HR-V, fiecare element de design este dedicat obținerii unui sentiment de spațiu generos și aerisit care leagă pasagerii de lumea exterioară . Acest lucru începe cu ferestrele care sunt proiectate pentru a permite cât mai multă lumină posibil, cu o vizibilitate excelentă spre exterior, ajutată și de panoul instrumentar orizontal și linia plată a capotei, pentru o vizibilitate fără zgomot și un confort suplimentar în timpul mersului.

Senzația de aerisire este amplificată de gurile de aerisire unice în formă de L, poziționate în colțurile superioare ale tabloului de bord. Spre deosebire de configurațiile tradiționale unde pasagerii de multe ori se simt inconfortabil din cauza fluxului de aer direct, noul sistem direcționează un flux subtil de-a lungul geamurilor laterale și a parbrizului, creând un vortex în lateralele și deasupra pasagerilor. Efectul acestor noi guri de aerisire creează un mediu confortabil.

O atenție deosebită pentru confortul interior a fost acordată poziționării comenzilor de bord. Dispunerea simplă, ușor de utilizat, adaugă o senzație de calm, cu comenzile audio, de ventilație și cu panoul de instrumente poziționate cât mai aproape posibil de câmpul vizual al șoferului, pentru o operare sigură și intuitivă.

Comparativ cu generația anterioară HR-V, scaunele din spate au primit o poziție suplimentară a spătarului, sporind confortul și spațiul. În mod crucial, deși dimensiunile generale ale vehiculului sunt similare cu cele ale modelul anterior, noul HR-V oferă spațiu mai mare pentru picioare și umeri. Pentru a menține o înălțime mică a podelei portbagajului, inginerii Honda au configurat cu atenție versatilitatea spațiului de încărcare complet plat și a aranjamentului scaunelor pentru a permite încărcarea ușoară a unei game largi de bagaje, biciclete și alte echipamente sportive și legate de stilul de viață.

Noul HR-V e:HEV va fi disponibil în Europa la sfârșitul anului 2021 și în România la începutul anului viitor.

APAN Cars este dealer Honda în zona de sud-est a României, oferind servicii superioare atât în vânzări, cât și pe partea de service. Pentru a afla mai multe detalii despre generațiile curente Honda, nu ezita să contactezi echipa de vânzări APAN Cars sau să ne vizitezi în showroom-ul din Galați, Drumul Viilor 17-19!

0 replies on “NOUL HR-V e:HEV: POVESTEA DIN SPATELE DESIGNULUI”