Fiat Professional prezintă E-Ducato – 100% Ducato, 100% electric

3

Fiat Professional își extinde oferta cu E-Ducato, versiunea electrică a best seller-ului său.

Așa cum era de așteptat, viitorul Ducato Electric va miza pe aceleași caracteristici care au consacrat utilitara italiană la nivel european. Pentru ca Ducato Electric să ia naștere, italienii au realizat o serie de studii și au ajuns la concluzia că peste 25% din cei care activează pe piața acestor tipuri de utilitare și-ar dori un vehicul electric. Viitorul Ducato Electric a fost dezvoltat ca un vehicul electric, motiv pentru care va oferi performanțe și dinamică excelentă.

În acest moment există o serie de segmente din piață care lucrează în orașe sau care parcurg drumuri zilnice relativ mici. Pentru aceste servicii, Ducato Electric reprezintă partenerul ideal.

Conform aceluiași studiu de piață, Fiat a ajuns la concluzia că cei care își doresc un vehicul electric în flotă sunt aceiași care urmăresc în detaliu un cost de operare cât mai bun, au rute care nu variază ca traseu și lungime și parcurg distanțe relativ mici în fiecare zi.

La fel ca în cazul versiunii cu combustie internă, viitorul Ducato Electric va putea fi personalizat în funcție de nevoile ficărui client, italienii oferind o varietate de versiuni. Și pentru că totul se rezumă la nevoi, Fiat va oferi viitorul Ducato cu mai multe versiuni de baterie.

Fiat E-Ducato va fi disponibil în toate versiunile de caroserie ale utilitarei și toate vor avea același motor electric de 120 CP cu 280 Nm cuplu motor maxim; clienții vor putea alege între mai multe tipuri de baterie – vor fi oferite autonomii anunțate între 200 și 330 km. Fiat menționează că autonomiile se referă la deplasările de livrare în oraș. De aceea, viteza maximă a utilitarei Fiat va fi limitată electronic la 100 km/h .

În funcție de versiunea aleasă, E-Ducato oferă volum de transport cuprins între 10 și 17 metri cubi și poate căra până la aproape 2 tone maximum; toate modelele E-Ducato vor fi “conectate” 100% pentru management personal dar și de flote. Acest pachet extrem de interesant este gândit să ușureze viața celui aflat la volan, dar în același timp să îmbunătățească și siguranța.

Versiunea electrică a utilitarei italiene va fi pusă în vânzare începând cu acest an, iar Fiat va oferi și o variantă echipată cu sistem de propulsie care funcționează cu gaz natural. Într-o primă fază, Ducato EV va fi disponibil într-un proiect pilot, pentru clienți special selectați din portofoliul Fiat Professional. Cu toate acestea, Fiat promite că în doar câteva luni utilitara va fi disponibilă la vânzare către orice clienți întâi în piețele mari europene apoi și în restul lumii.

0 replies on “Fiat Professional prezintă E-Ducato – 100% Ducato, 100% electric”