NOUL RENAULT MÉGANE SEDAN: IMPUNĂTOR CU UN DESIGN ELEGANT

6

• Noul Renault MÉGANE Sedan adoptă un stil mai elegant și mai rafinat.

• Interiorul este modernizat cu un tablou de bord de 10 inci și ecrane verticale de 9,3 inci care integrează sistemul multimedia conectat Renault EASY LINK.

• Echipat cu cele mai noi tehnologii, acesta înglobează noi sisteme de asistență la condus pentru un confort sporit și un motor eficient pe benzină – 1.0 TCe.

• Un adevărat succes în Turcia, unde este fabricată, mașina va fi vândută în aproape treizeci de țări* începând cu anul 2021.

Foarte apreciat de clienții care caută o berlină distinctă în segmentul C, Mégane Sedan a vândut 200.000 de unități de la momentul lansării sale în 2016. Comercializat în aproape treizeci de țări, contribuie la dezvoltarea mărcii Renault la nivel internațional. Cu un design mai rafinat, noul model este echipat cu cele mai noi tehnologii pentru o siguranță sporită și un confort superior la condus. Își afirmă stilul și își consolidează atractivitatea față de clienții din ce în ce mai exigenți.

Design elegant şi rafinat

Noul Mégane Sedan integrează tehnologia LED 100% Pure Vision, care este mai eficientă pe drum, precum și semnătura emblematică Renault în forma literei C. În partea din față are o nouă bară de protecție și o nouă grilă care încorporează elemente cromate. Difuzoarele de aer apar în partea din față a arcurilor roților pentru o aerodinamică îmbunătățită. Pe laturile sale, noul model beneficiază de un nou design al aripilor și de iluminarea mânerului ușii. Noul model este disponibil în șapte culori exterioare, inclusiv noul Highland Grey, şi este echipat cu roți noi, de la 16 la 17 inci.

Un interior ergonomic, modernizat și confortabil

Noul Mégane Sedan este echipat cu un tablou de bord digital de până la 10 inci. Integrează sistemul de navigație GPS, pentru a personaliza experiența de condus într-un mod foarte intuitiv. Tabloul de bord încorporează, de asemenea (în funcție de nivelul de echipare) un nou ecran multimedia de 9,3 inci pentru un afișaj de două ori mai mare. Poziționarea verticală a acestui ecran modernizează habitaclul. Cu noul său sistem multimedia conectat Renault EASY LINK, Mégane Sedan oferă toate funcțiile de navigație și infotainment, precum și setările MULTI-SENSE. Pentru o ergonomie sporită, comenzile de asistență la condus sunt grupate împreună pe volan, iar comenzile consolei (cum ar fi afișajul temperaturii) sunt mai accesibile.

Experiență de condus personalizată

Beneficiind de o interfață nouă, mai fluidă și mai intuitivă, sistemul multimedia Renault EASY LINK folosește aceleași coduri și se utilizează întocmai ca un smartphone, integrând recunoașterea vocală, în compatibilitate cu Android Auto și Apple CarPlay. De asemenea, sistemul de navigație permite căutarea de adrese Google, prețuri la combustibil și informații despre trafic în timp real. Prin oferta Renault EASY CONNECT, aplicația pentru smartphone MY Renault facilitează noi utilizări ale mobilității conectate, atât în interiorul, cât și în exteriorul vehiculului: interacțiune la distanță, localizarea vehiculului, navigație door-to-door etc. Dispunând de patru moduri de condus (Eco, Confort, Sport și MySense – în funcție de motor), tehnologia Renault MULTI-SENSE evoluează pentru a face experiența și mai captivantă. Funcțiile noi includ o ergonomie îmbunătățită pentru a fi mai intuitive, setări simplificate, noi culori ambientale și aplicația R-Sound pentru sunetul motorului. Ecranele digitale ale tabloului de bord (7 și 10 inci) oferă o zonă de afișare care poate fi personalizată cu ajutorul anumitor widget-uri, cum ar fi consumul de combustibil în modul Eco și puterea în modul Sport.

Noi sisteme de asistență la condus pentru îmbunătățirea siguranței

Noul Mégane Sedan încorporează noi sisteme de asistență pentru a face experiența la bord mai sigură și mai plăcută:

– Controlul de viteză adaptiv (Adaptive Cruise Control) cu funcția Stop & Go menține distanța față de vehiculul din faţă la o anumită viteză și reglează accelerația și frânarea.

– Sistemul de frânare de urgență activă (Active Emergency Braking System) este îmbunătățit cu detectarea pietonilor. Maximizează siguranța prin avertizarea șoferului cu privire la o situație periculoasă și poate acționa frâna, dacă șoferul nu reacționează.

– Alerta de trafic din spate (Rear Cross Traffic Alert) detectează un obstacol care se apropie și îl avertizează pe șofer atunci când rulează înapoi. În plus, funcția Auto-Hold, cea care permite șoferului să staționeze cu frâna eliberată, a fost îmbunătățită pentru un confort mai mare în oraș. Noul Mégane Sedan include şi alte sisteme de asistenţă care să ofere un condus mai sigur și mai confortabil, cum ar fi Avertizare la schimbarea benzii de rulare (Lane Departure Warning), Alertă de somnolență (Drowsiness Alert) și Avertizare la unghi mort (Blind Spot Warning).

O gamă eficientă de motorizări îmbogățită cu motorul 1.0 TCe

Noul Mégane Sedan oferă o gamă mai largă de motoare, adaptate numeroaselor nevoi ale clienților și compatibile cu noile reglementări stabilite de standardul Euro 6D FULL:

– Pe benzină, oferă noul motor 1.0 TCe cu injecție directă, într-o versiune eficientă de 116 CP (cu transmisie manuală) optimizată pentru a reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2. Motorul 1.3 TCe, echipat cu filtru de particule, rămâne disponibil și în versiunea de 140 CP (cutie de viteze manuală cu 6 trepte și transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte).

– Pe motorină, motorul 1.5 Blue dCi este disponibil în versiunea de 116 CP (cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte și transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte).

La cinci ani de la momentul lansării sale în 2016, Renault reînnoiește Mégane Sedan, un sedan de prestigiu cu linii elegante, prin îmbunătățirea tuturor calităților care l-au făcut atât de reușit în ceea ce privește plăcerea și confortul la volan. Noul Mégane Sedan oferă fiecărui client o experiență de condus personalizată cu noi tehnologii precum sistemul Renault EASY LINK, un interior rafinat cu finisaje elegante și un nou motor pe benzină 1.0 TCe mai eficient. Sistemele de asistenţă de ultimă generație completează oferta tehnologică a Noului Mégane Sedan.” Marion Humeau, Mid-size Cars Marketing Director, Groupe Renault.

* Țările în care este comercializat Noul Mégane Sedan: Arabia Saudită, Bulgaria, Croația, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Ungaria, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Maroc, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tunisia, Turcia și Ucraina.

0 replies on “NOUL RENAULT MÉGANE SEDAN: IMPUNĂTOR CU UN DESIGN ELEGANT”