Nissan Qashqai – un crossover super inteligent

3

Nissan Qashqai este unul dintre cele mai apreciate crossover-uri din întreaga lume iar în Europa este numărul 1 în vânzări. Prin modul cum combină armonios designul inteligent și eficiența aerodinamică, acest sofisticat crossover urban are toate ingredientele pentru a oferi o experiență de conducere la superlativ.

Cu un ampatament de 2646 mm, lățime totală de 1806 mm și o lungime de 4394 mm, Qashqai poate fi numit un punct de referință în domeniul ergonomiei, confortului, siguranței și stilului. Garda la sol generoasă și tracțiunea integrală oferă încredere atât în oraș, cât și în off-road. Astfel, la bordul unui Qashqai, spațiul nu este niciodată o problemă.

La exterior, se remarcă sistemul de lumini LED, designul elegant al farurilor adaptive care pornesc automat, plafonul panoramic, cu rulou acționat electric din interior, jantele sportive din aliaj de 19 inci, pentru un aspect mai sofisticat și dinamic, cât și grila și capota față cu design robust.

Mașina a primit un interior mai spațios, materiale de finisare de înaltă calitate și soluții ergonomice bine gândite. Se remarcă elemente precum volanul premium, în forma literei D, cu design sportiv și inserții premium din crom satinat, plafonul panoramic din sticlă, tapițeria premium din piele cu efect 3D și scaunele ergonomice cu suport lombar reglabil în 4 moduri pentru un confort sporit.

Tehnologiile Nissan Intelligent Mobility te eliberează de stresul manevrelor obositoare și vor transforma condusul în mediul urban într-unul dintre cele mai așteptate momente ale zilei. Cele patru camere din sistemul Around-View Monitor oferă o vedere panoramică virtuală asupra Qashqai-ului, cu ecrane divizate selectabile cu imgini din față, din spate și de la nivelul bordurii, pentru o vizibilitate sporită.

Nissan Qashqai punctează și la capitolul siguranță prin ProPilot, partenerul de încredere care te ajută să te menții pe centrul benzii de circulație, ajustează viteza vehiculului pentru a menține o distanță de siguranță în funcție de trafic și poate frâna complet, ca mai apoi să revină la viteza setată inițial.

Tehnologiile inteligente de conducere de la Nissan folosesc un sistem avansat de radar pentru a monitoriza în mod constant activitatea din jurul tău. Astfel, Qashqai te va ține la curent cu cele mai recente limitări de viteză, detectând semnele rutiere pe măsură ce treci prin dreptul lor, și te va avertiza dacă există vehicule care vin din spate și nu sunt vizibile în oglinzile retrovizoare din cauza unghiului mort.

Sistemul de infotainment al Qashqai dispune de noi caracteristici cum ar fi hărțile 3D, integrare smartphone, comenzi vocale sau ecranul de 7 inci multi-touch care poate fi setat după propriile preferințe.Accesează muzica preferată utilizând conexiunea hands-free prin Bluetooth sau dispozitivul conectat prin portul USB, caută rapid și simplu destinații sau puncte de interes și navighează cu usurință în călătoriile tale, toate informațiile sunt chiar în fața ta, trebuie doar să selectezi ecranele cu ajutorul comenzilor de pe volan.

La capitolul motorizare, noile sisteme de propulsie sunt concepute să respecte mediul înconjurător, cu costuri de utilizare reduse, în timp ce livrează mai multă putere și cuplu pentru un răspun prompt, accelerații mai rapide și depășiri precise.

Disponibil cu 138 sau 157 CP, noul motor 1.3 benzină este conceput și proiectat pentru o mai mare plăcere la condus, îmbunătățind eficiența pentru a respecta riguros noile norme europene. Varianta de 138 CP este disponibilă numai cu transmisie manuală, iar motorul de 157 CP oferă atât transmisie automată, cât și manuală.

Pentru diesel, Qashqai oferă varianta 1.5 dCi, cu 114 CP, transmisie manuală sau automată, și 1.7 dCi, cu 150 CP. De reținut faptul că la această ultimă variantă, putem alege între 2WD și 4WD, manual sau X-Tronic.

0 replies on “Nissan Qashqai – un crossover super inteligent”