Volkswagen este în curs de a deveni o companie neutră din punct de vedere climatic

6

           

       Lupta împotriva încălzirii globale este una dintre cele mai importante provocări globale. Vă explicăm ce face Volkswagen pentru protecția climei.

      Volkswagen s-a angajat la Convenția de la Paris privind schimbările climatice și avansează cu viteză maximă cu tehnologii de acționare ecologice și metode de producție. În întregul grup, compania s-a angajat să devină neutrală a bilanțului CO₂ până în 2050.

      Concentrarea clară pe electromobilitate aduce o contribuție cheie la acest lucru. Deoarece mașina electrică cu baterie are cel mai bun bilanț climatic de toate tipurile de acționare. Acesta este rezultatul unui număr mare de studii științifice, printre altele, realizate de Institutul Fraunhofer, Ministerul Federal pentru Mediu și grupul de reflecție Agora Verkehrswende. Cheia este electricitate fără CO₂ sau cu un nivel scăzut de CO₂. Astăzi, în aproape toate țările europene, mașinile electrice au deja un avantaj climatic clar față de motoarele cu ardere internă.

    Grupul Volkswagen își propune să devină liderul pieței globale în e-mobilitate în următorii ani și investește în total 35 de miliarde de euro pentru a atinge acest obiectiv până la sfârșitul anului 2025. Volkswagen își electrizează portofoliul de produse pe toate segmentele.

     În următorii zece ani, Grupul VAG intenționează să lanseze aproximativ 70 de modele complet electrice până în 2030. Aproximativ 20 dintre acestea sunt deja în producție, cu încă 50 de urmate. În plus, aproximativ 60 de hibrizi sunt planificați până la sfârșitul deceniului, dintre care puțin peste jumătate sunt deja fabricate. Compania preconizează producția a aproximativ 26 de milioane de mașini complet electrice până în 2030. Grupul estimează producția a aproximativ șapte milioane de vehicule hibride în aceeași perioadă.

      Gama înaltă oferă mult spațiu

     Coloana vertebrală tehnică și economică a E-ofensivei este matricea de acționare electrică modulară (MEB). Aproximativ 19 milioane dintre vehiculele electrice ale Grupului planificate până în 2030 se bazează pe noua platformă electrică. Arhitectura vehiculului, special concepută pentru acționarea electrică, oferă distanțe lungi de până la 550 de kilometri, mult spațiu interior și performanțe remarcabile. “MEB este un atu decisiv“, a declarat Frank Blome, șeful Unității de afaceri a bateriei, într-un interviu.

     Fiind prima mașină electrică bazată pe MEB, marca Volkswagen a lansat ID-ul compact. După ID.3, primul SUV pur electric al mărcii, a fost lansat ID.4. Ambele vehicule sunt livrate într-o manieră neutră a bilanțului CO₂. Volkswagen va converti un total de opt fabrici pentru producția de vehicule MEB până în 2022.

         În ciuda pandemiei Covid-19, ofensiva electronică a grupului cu un număr mare de modele noi a întâmpinat un interes deosebit din partea clienților în 2020 și a dus la livrări de aproximativ 231.600 de vehicule complet electrice, de peste trei ori volumele livrate în 2019. -în hibrizi au fost, de asemenea, foarte populare în rândul clienților, care au achiziționat 190.500 de unități (+175 la sută). Prin urmare, în Europa de Vest, ponderea vehiculelor electrice a crescut la 10,5% din totalul livrărilor (2019: 1,9%).

        Pentru ID. la modelele de familie, Volkswagen se concentrează pe întregul ciclu de viață al mașinii electrice – de la extracția materiei prime până la producție și reciclare. Compania respectă un principiu clar: ori de câte ori este posibil, sunt evitate emisiile de CO₂. Dacă acest lucru nu este pe deplin realizabil, emisiile sunt reduse pe cât posibil. Emisiile care nu pot fi evitate în prezent sunt compensate de investiții în proiecte de protecție a climei.

     Pentru durata de viață, Volkswagen oferă multe oportunități de a „umple” mașina electronică cu electricitate ecologică. Pentru încărcarea acasă, există Volkswagen Naturstrom: pentru fiecare kilowatt oră consumat de client, în rețea este alimentată aceeași cantitate de energie electrică din surse regenerabile precum energia eoliană, energia solară sau energia hidroelectrică. În prezent, cea mai mare parte a energiei electrice provine de la hidrocentrale din Germania, Austria și Elveția. Între timp, clienții percep cu 100% energie electrică verde la stațiile de încărcare rapidă aparținând societății mixte IONITY.

      Fabrica Zwickau ca pionier

      În plus, Grupul Volkswagen își propune să reducă emisiile de CO2 în procesul de producție cu 30% până în 2030. Prin urmare, planul este de a crește până în 2030 proporția de energie electrică achiziționată extern care provine din energie regenerabilă pas cu pas până la 100%. De asemenea, Volkswagen continuă să promoveze mii de proiecte de eficiență energetică la instalațiile sale de producție din întreaga lume.

    Uzina de vehicule electrice Zwickau este unul dintre pionierii în acest sens: folosește electricitate certificată extern Volkswagen Naturstrom din surse regenerabile. De asemenea, are o centrală de energie termică combinată (CHP) extrem de eficientă, care pe termen lung va fi operată cu gaz neutru în CO₂. Clădirile și sistemele sunt continuu optimizate pentru eficiența energetică, de exemplu prin utilizarea ventilatoarelor și a pompelor cu frecvență controlată. În acest fel, necesitățile de electricitate, apă și căldură sunt reduse continuu.

      Electricitatea verde este, de asemenea, utilizată pentru producerea de baterii cu consum intensiv de energie la furnizori. De la 1 iulie 2019, Volkswagen și-a auditat și furnizorii conform unui rating global de durabilitate.  

     În tranziția către o economie neutră în materie de CO₂ se află o mare oportunitate economică. „Cu obiectivul strategic de a deveni cel mai mare furnizor mondial de e-mobilitate, concentrarea pe decarbonizare consecventă poate fi un avantaj competitiv puternic”, a declarat Georg Kell, purtător de cuvânt al consiliului consultativ independent de sustenabilitate al Volkswagen. „În orice caz, oferă cel mai bun mod de a stabili calea către un viitor sigur și cu succes economic pe o planetă pe care merită să o trăiești”.

    Pentru a analiza toți factorii în decizia de a achiziționa un autovehicul electric, vino în showroom să-ți configurezi mașina până la cele mai mici detalii și întreabă consilierii Volkswagen despre promoțiile valabile.

0 replies on “Volkswagen este în curs de a deveni o companie neutră din punct de vedere climatic”