Viitorul este regenerabil

2

                                     

      Unul dintre obiectivele Volkswagen este să economisească resurse. Având în vedere acest lucru, Volkswagen se concentrează pe utilizarea resurselor durabile, cum ar fi materiile prime regenerabile. Obiectivul este de a reduce emisiile de CO2 pe întregul ciclu de viață al vehiculului, iar materialele utilizate includ inul, cânepa, celuloza, bumbacul și kenaful.

      Kenaf? Da! Kenaf este o plantă tropicală aparținând familiei Malvaceae . Tulpinile sale asemănătoare cu trestia cresc până la o înălțime de patru metri, iar fibrele fine care se extrag din ele sunt utilizate în producția garniturii de la portiera actualului Golf, de exemplu. Alte aplicații ale materiilor prime regenerabile includ cotierele, izolarea podelei, garniturile portbagajului, garnitură ușă și panou lateral și izolare capotă.

     O altă formă de materiale durabile sunt cele cunoscute sub numele de materii prime secundare. Acestea sunt materiale reciclate care sunt obținute din reziduuri de producție sau deșeuri. De exemplu, materialele plastice reciclate sunt utilizate în capacele compartimentelor pentru roțile de rezervă, pentru acoperirea podelei  sau pentru inserțiile arcului roților. Aproximativ o treime din greutatea brută a multor vehicule din marca Volkswagen este deja reprezentată de materiale reciclate pe bază de metale și de ulei.

de metale reciclate și materiale pe bază de ulei.

Tags: Golf 8, APAN, Volkswagen, materiale regenerabile, resurse durabile.

0 replies on “Viitorul este regenerabil”