Dacia prezintă Noul Spring, cu un design mai atrăgător ca oricând

5

Spring, a făcut ca mobilitatea cu emisii zero să devină accesibilă, pe toate piețele sale de comercializare.

Lansat în 2021, Spring a ocupat, pentru doi ani consecutiv, locul al treilea în clasamentul celor mai vândute mașini electrice.

 • Dacia prezintă noul model Spring 100% electric.
 • Mai atrăgător ca oricând, modelul beneficiază de un design complet nou.
 • Un caracter practic confirmat de cel mai bun spațiu de încărcare din segment.
 • Un tablou de bord digital de 7″ și un sistem de navigație și multimedia cu ecran tactil de 10″.
 • Un vehicul versatil, datorită motorizării de 65 CP.
 • Un consum excelent în ciclul mixt WLTP: 14,6 kWh/100 km.
 • Noul Spring rămâne modelul cu cel mai bun raport preț/prestații din segmentul său pe piața europeană.

Dacia Spring este un model cu multe premii în palmares. Eficiența sa energetică și amprenta de carbon scăzută au fost recunoscute în 2022, când a primit ratingul maxim de 5 stele în urma testelor efectuate de Green NCAP.

Spring răspunde perfect nevoilor unei mobilități simple, accesibile și eficiente, cu emisii zero. Conform datelor colectate prin intermediul sistemelor conectate la bordul vehiculului, utilizatorii săi parcurg zilnic, în medie, 37 km, iar viteza medie de deplasare este de 37 km/h. În 75% din cazuri, vehiculul este încărcat la domiciliu.

Dacia Spring este într-o evoluție permanentă încă de la lansare. Astfel, în 2022, modelul a adoptat noua identitate vizuală de marcă, apoi a beneficiat de un motor mai puternic, de 65 CP, în 2023. Cu toate acestea, Dacia Spring și-a păstrat întotdeauna punctul forte: acela de a fi cel mai accesibil automobil electric de pe piață.

Acum, noul Spring deschide un nou capitol al evoluției sale, păstrând toate calitățile estetice care au contribuit la succesul generației precedente, aducându-le însă la un nivel superior. Mai atrăgător ca oricând, cu un design complet reînnoit, mai robust, dar la fel de practic, noul Spring rămâne cel mai accesibil model electric de pe piață. 

UN DESIGN MAI ROBUST, CU MAI MULTĂ PERSONALITATE

Dacia dorește să încurajeze trecerea la vehiculele electrice, iar designul unui automobil – împreună cu eficiența, prețul și utilitatea sa – reprezintă un element cheie pentru atragerea clienților. 

Noul Spring adoptă noile elemente de design inaugurate de cea de-a treia generație a modelului Duster. Modelul beneficiază astfel de un aspect mai robust, cu mai multă personalitate, în timp ce interiorul a fost complet refăcut. Pavilionul este singura componentă a caroseriei păstrată de la generația anterioară.

Adoptând noul univers vizual și grafic al mărcii, Spring își confirmă statutul de membru esențial al familiei Dacia. Modelul beneficiază de un design serios, care inspiră siguranță. Bazându-se pe succesul generației anterioare, noul Spring își afirmă personalitatea și spiritul său autentic“. David Durand – Director de Design Dacia

Design exterior: robust, modern, smart

Un detaliu specific noului Spring îl reprezintă cele două benzi de culoare neagră prezente atât la nivelul calandrului, cât și transversal de-a latul hayonului, între blocurile optice spate.

Semnătura luminoasă în formă de Y, similară celei a noii generații Duster, este prezentă atât la blocurile optice față, cu tehnologie LED, cât și la cele din spate. 

Modernitatea designului noului Spring este subliniată de autocolantele specifice, care evocă trama stradală a unui oraș, amplasate pe barele de protecție față și spate, disponibile pe echiparea Extreme.

Jantele de 15”, disponibile de acum în standard pe versiunile cu motor de 65 CP, contribuie la aspectul robust al noului model.

Noul Spring ilustrează ingeniozitatea specifică mărcii Dacia. Astfel, protecțiile laterale din partea inferioară a portierelor sunt ușoare, ușor de instalat și ușor de înlocuit. Elementele din crom au fost eliminate, așa cum este cazul pentru toate modelele Dacia.

Design interior: fresh, practic, digital

Planșa de bord este complet nouă, afișând noul univers grafic al mărcii Dacia, care se distinge prin linii orizontale, și integrând totodată o nouă gamă de ecrane digitale.

Spring dispune acum de un tablou de bord digital de 7”, care poate fi personalizat, disponibil pe toate nivelurile de echipare, și de un ecran central de 10” pentru versiunile superioare. Paleta de culori și materialele utilizate pentru interior au fost modernizate pentru a oferi o calitate superioară.

Elementele de culoare albă prezente la nivelul carcasei blocului de instrumente, la baza schimbătorului de viteze și a spațiilor de depozitare de la baza ușilor. Semnătura emblematică în formă de Y se regăsește în forma aeratoarelor. Partea centrală a planșei de bord este colorată diferit, în funcție de nivelul de echipare.

Noul Spring are un habitaclu practic. O atenție specială a fost acordată ergonomiei, sistemul multimedia cu ecran tactil fiind poziționat în câmpul vizual al șoferului. Dacia Spring beneficiază de YouClip, noile accesorii ingenioase Dacia (vezi mai jos), disponibile și pe noul Duster. 

DACIA SPRING A PRIMIT RATINGUL MAXIM DE 5 STELE ÎN URMA TESTELOR EFECTUATE DE GREEN NCAP

 • Dacia Spring a primit ratingul maxim de 5 stele în urma testelor efectuate de Green NCAP.
 • Green NCAP măsoară impactul pe care vehiculul și utilizarea acestuia îl au asupra calității aerului, încălzirii globale și
 • eficienței energetice. Dacia Spring a excelat în fiecare categorie, în principal datorită utilizării eficiente a energiei și impactului redus asupra mediului.
 • Pe 2 februarie 2023, Green NCAP a anunțat premiul „Best Car Green NCAP 2022”, Spring – cu cea mai redusă greutate dintre automobilele electrice europene – depășind alte modele de pe piață.
 • Acest rating de 5 stele nu este doar simbolic, deoarece recompensează Dacia pentru eforturile sale de a oferi vehicule cu cel mai bun raport preț/prestații de pe piață și cât mai ecologice.
 • Comenzile pentru noul Spring se vor deschide în primăvara anului 2024.
 • Lansarea pe piață este programată în a doua parte a anului 2024.
 • Foarte așteptată de clienții mărcii din Marea Britanie, Dacia Spring va fi disponibilă pentru prima dată cu volan pe dreapta.
Lasă un comentariu...