Un nou succes în palmaresul bogat al mărcii Audi: e-tron GT câștigă Volanul de Aur la categoria Celui mai Frumos Automobil al Anului

6

Modelul Gran Turismo 100% electric primește prestigiosul premiu: Volanul de Aur

  • Distincția este rezultatul votului cititorilor revistei Auto Bild din Europa
  • Audi e-tron GT* își confirmă statutul de navă-amiral a gamei de automobile Audi

Audi e-tron GT* a fost distins cu titlul de Cel mai Frumos Automobil al Anului, în cadrul premiilor Goldenes Lenkrad 2021 (Volanul de Aur). Câștigătorul s-a impus în fața a 69 de alte modele de autoturisme, în urma votului cititorilor revistei Auto Bild din Germania și al votului cititorilor edițiilor din celelalte țări europene în care este publicată revista Auto Bild. De asemenea, și-au exprimat votul și cititorii publicației germane Bild am Sonntag. Toți au votat pe parcursul verii, pentru a desemna câștigătorii acestei prestigioase competiții.

Festivitățile celei de-a 45-a ediții a premiilor Volanul de Aur s-au desfășurat în 9 noiembrie 2021 la Journalistenclub, în incinta Axel-Springer-Haus din Berlin. În cadrul ceremoniei găzduite de Barbara Schöneberger, i-a fost înmânată Președintelui AUDI AG, Markus Duesmann faimoasa sculptură a premiului “Cel mai Frumos Automobil al Anului“. “Prin designul său, e-tron GT* ne subliniază statutul de marcă de referință în designul automobilistic, iar prin performanțele sale impresionante, modelul acesta oferă mobilitate electrică avansată, cu încărcătură emoțională maximă. Iar datorită conceptului său sustenabil, e-tron GT exprimă automobilul acesta o atitudine fără echivoc. e-tron GT este, fără doar și poate, nava-amiral a gamei noastre de automobile,” a declarat Duesmann.

În cadrul concursului s-au confruntat în total 70 de modele de automobile

Volanul de Aur” este una dintre cele mai prestigioase competiții din industria auto și, de asemenea, una dintre cele mai vechi competiții din Germania, premiul fiind acordat pentru prima dată în 1976. Pentru ediția 2021 a Volanului de Aur au intrat în competiție 70 de modele noi, împărțite pe 12 categorii. Un aspect special pentru Cel mai Frumos Automobil al Anului este că are în vedere toate categoriile și cititorii pot vota direct câștigătorul. Aceasta înseamnă că este cu adevărat un premiu al publicului, deci alegerea este una emoțională, de suflet.

e-tron GT a primit deja nenumărate premii

e-tron GT* este considerat a fi avangarda viitorului mobilității electrice a mărcii Audi, marcă ce va lansa pe piață începând cu 2026 exclusiv automobile cu sisteme electrice de propulsie. e-tron GT* se face remarcat prin designul său emoțional, performanțele sale dinamice și conceptul sustenabil ce-i stă la bază. Toate acestea sunt atribute ce transformă acest automobil sport încă de pe acum într-un model emblematic al mărcii Audi. Acest statut este confirmat alături de Volanul de Aur și de numeroase alte premii importante, repurtate de acest model.

Astfel, modelul a câștigat premiul Autoins 2021, acordat de revista auto motor und sport pentru cele mai bune inovații în clasa de lux. De asemenea, e-tron GT* este Mașina Germană a Anului 2022 la categoria automobilelor de lux. e-tron GT* întruchipează nava-amiral electrică a portofoliului Audi și, în ciuda faptului că nu este de nici măcar un an pe piață, își arată deja în mod evident potențialul de a deveni un adevărat clasic.

În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.

Consumul de combustibil/electric al modelelor menționate anterior:

Consumul de combustibil/consumul electric și emisiile de COindicate ca plaje de valori variază în funcție de anvelopele/roțile folosite, precum și de dotările alese.

Audi e-tron GT quattro

Consum electric mixt în kWh/100 km: 21,8-19,9 (WLTP); 19,6-18,8 (NEDC); emisii mixte de COîn g/km: 0

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de COmăsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de COși performanțele automobilului.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de COoficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în “Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de COși consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi”, disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.

0 replies on “Un nou succes în palmaresul bogat al mărcii Audi: e-tron GT câștigă Volanul de Aur la categoria Celui mai Frumos Automobil al Anului”