Renault 5 Prototype iți face cu ochiul din faruri

5

  • Renault 5 Prototype prefigurează un viitor model electric moștenitor al R5
  • Renault 5 Prototype a fost întâmpinat în unanimitate cu multă caldură, datorită farurilor, a liniilor și a detaliilor futuriste
  • O mașină modernă, plină de farmec și în ton cu vremurile actuale

O mașină emblematică a anilor ’70, cu faruri care îți fac cu ochiul. Vă spune ceva? Vorbim despre R5, evident! Aspectul său nonconformist face parte din moștenirea Renault, iar Renault 5 Prototype, dezvăluit în ianuarie, nu-și poate nega strămoșul.

R5. Toată lumea îi cunoaște privirea neastâmpărată și rebelă, care a devenit rapid la fel de emblematică precum mașina în sine. Încă din 1972, anul lansării, Renault a personificat acest look în Aventurile lui Supercar, celebrul desen animat publicitar, iar în timpul campaniei „Urcă la volan” a putut fi văzut și pe șosea. Renault 5, cu farurile sale emblematice, ca niște ochi zâmbitori, a pornit să-i întâlnească pe francezi. Tocmai acest aspect original și-a dorit Nicolas Jardin să îl reproducă pe Renault 5 Prototype, propulsându-l astfel în viitor.

De la aspectul emblematic la reinterpretare

Renault 5 Prototype, care a fost dezvăluit pe 14 ianuarie și care prefigurează un viitor model electric moștenitor al R5, a fost deja subiectul multor discuții. Trebuie spus că designerii săi au reinterpretat cu succes stilul original al versiunii din 1972. Fără a fi retro, prototipul afișează genele imediat recognoscibile ale predecesorului său emblematic. Din inima Technocentre, locul în care sunt dezvoltate conceptele și modelele Groupe Renault, Nicolas Jardin a dezvăluit geneza proiectului: „Lucrul la acest prototip nu a fost un subiect deschis. A fost o muncă de reinterpretare a modelului R5 și de proiectare a acestuia în viitor, pentru a-l transforma într-un vehicul modern”.

Pentru a reproiecta farurile nonconformiste și luminile de zi „totul a început cu liniile, unghiurile și razele elementelor frontale ale modelului R5 original. Apoi, pe parcursul realizării schițelor, farurile au devenit din ce în ce mai diferite prin proporții și prin design ”.

Versiunea lor finală, foarte atent lucrată, foarte cizelată, ușor îngustată, creează impresia unor ochi care zâmbesc. În ceea ce privește luminile de zi, de formă dreptunghiulară, amplasate în partea de jos și care amintesc de proiectoarele de ceață suplimentare ale vremii, acestea sunt, la fel ca la modelul original, încorporate în bara de protecție, având aceeași culoare cu cea a caroseriei. Aspectul de cristal, tridimensional, împreună cu decupajul precis al farurilor, evocă tăietura de laser și invocă universul aerodinamicii și aeronauticii.”

Tehnologia în slujba expresivității

În cele din urmă, procesele ultra-moderne au preluat controlul pentru a reinventa aspectul iconic al modelului R5. În special tehnologia matrix- LED care permite integrarea mișcării prin programarea animațiilor care dau viață farurilor. Acest lucru este ilustrat prin secvența de bun venit. Noul logo al mașinii se aprinde și declanșează o animație care se extinde spre grila frontală. Apoi farurile prind viață de parcă mașina ar clipi. Imposibil de ratat acest clipit! „Datorită tehnologiei matriciale și a animațiilor din secvența de întâmpinare am reușit să redăm expresivitatea și aspectul jucăuș al modelului original.”

Astfel, atât în ceea ce privește designul, cât și tehnologia, farurile Renault 5 Prototype au, pe hârtie, puține elemente în comun cu modelul R5 al vremii trecute. Și totuși îi recunoaștem aspectul. Pariul este câștigat!”Pentru a fi un moștenitor demn al R5, mașina a trebuit să devină expresivă și plină de viață. Am reușit să o facem astfel cu acest prototip, un adevărat simbol al designului modern, întruchiparea conceptului joie de vivre a Renault ”, încheie Nicolas Jardin.

Renault 5 Prototype a fost întâmpinat în unanimitate cu multă caldură. Fie datorită farurilor, fie datorită vehiculului per ansamblu, prelucrarea liniilor și detaliile futuriste au fost extrem de apreciate. Datorită lui Renault 5 Prototype, modelul emblematic al patrimoniului Renault are acum o moștenitoare demnă. O mașină modernă, plină de farmec și în ton cu vremurile actuale.

ADN-ul Renault respectat, proiectare cu succes în viitor: misiune îndeplinită!

La APAN, dealerul tău Dacia, Renault și Nissan, suntem de 30 de ani Mereu În Mișcare și avem ca principală misiune îndeplinirea celor mai exigente cerințe, prin servicii și produse de înaltă calitate.

Urmărește-ne pe Facebook pentru cele mai proaspete informații din domeniul auto sau vizitează-ne în showroomul din Galați, de pe Bulevardul George Coșbuc 148 sau în Brăila, pe DN22B (Șoseaua Dig) km 4, pentru a găsi împreună cea mai bună ofertă pentru tine și nevoile tale.

0 replies on “Renault 5 Prototype iți face cu ochiul din faruri”