Tot ce trebuie să știți despre piața de închirieri auto

3

Industria de rent a car din România a cunoscut o creștere exponențială în ultimii ani. Beneficiile pe care aceasta le aduce românilor au făcut ca o firmă de rent a car să fie considerată o reală necesitate. Și, dacă analizăm numeroasele cazuri în care serviciile rapide de rent a car ne-au scăpat din situații limită sau cele în care, cu ajutorul acestora, am explorat cele mai spectaculoase locații, susținem cu tărie necesitatea lor.

Cine apelează la servicii de rent a car?

Principalii beneficiari ai acestor servicii sunt, în mare parte, oameni de afaceri sau profesioniști detașați în interes de serviciu. În același timp, foarte mulți oameni aleg să închirieze mașini pentru concedii, avantajele fiind mult mai mari decât în cazul deplasării cu mașina personală. 

Totodată, dezvoltarea pieței de închirieri auto le este foarte benefică și turiștilor străini, care ajung în țara noastră cu avionul și au nevoie de mașină pentru a explora împrejurimile.

Această industrie nu este atât de simplă pe cât poate părea. Contractele de închiriere și stabilirea clară a drepturilor și obligațiilor ambelor părți trebuie realizată ca la carte și cu foarte multă atenție. De asemenea, asigurările și garanțiile stipulate în contracte sunt printre cele mai importante aspecte în astfel de servicii. Pe lângă acestea, există multe alte informații pe care este bine să le cunoașteți înainte de a apela la o firmă de rent a car.

Informații utile despre serviciile de închirieri auto

Rent a car este unul dintre domeniile în care trebuie să fiți foarte bine informați pentru a lua deciziile corecte și pentru a vă asigura că întreaga experiență va fi una plăcută. În primul rând, trebuie să aveți în vedere faptul că baza formării ofertei este reprezentată de preferințele clienților pentru tipul mașinii închiriate. Aceasta este influențată totodată și de numărul mediu de zile de închiriere (cel mai adesea, între 5 și 7 zile), dar și de sezonalitate.

Clasele auto variază în funcție de anotimp, astfel că, pe timpul verii, românii aleg adesea mașini precum Volkswagen Golf, Renault Clio sau BMW Seria 4 Cabrio. Iarna, în schimb, preferințele se îndreaptă către mașinile rezistente, cu o putere mare de tracțiune. De aceea, alegerile lor vizează mașinile 4×4, Dacia Duster, Volkswagen Tiguan, BMW X5, BMW X6, Mercedes-Benz GLC sau altele asemănătoare.

În al doilea rând, asigurarea RCA (asigurarea de răspundere civilă auto) și asigurarea CASCO sunt cele mai importante aspecte despre care trebuie să întrebați reprezentantul firmei de rent a car. Asigurarea RCA practic acoperă pagubele produse din vina dumneavoastră, însă ea se adresează terțelor persoane, despăgubite de dumneavoastră. Polița CASCO, în schimb, asigură mașina în cazul nefericit al unui furt sau accident rutier, indiferent dacă este produs din vina dumneavoastră sau nu. 

Este foarte important să știți și faptul că, deși pe site-ul companiei de rent a car prețul de închiriere este mic, suma totală pe care va trebui să o plătiți va fi puțin mai mare. De ce? Pentru că în aceasta este inclus și prețul asigurării, mai mare decât cel al închirierii propriu-zise. Este vital să nu plecați la drum fără asigurările necesare pentru că, altfel, veți răspunde pentru orice tip de daună adusă mașinii. 

Aveți mare grijă la aceste aspecte atunci când închiriați o mașină. Luați în calcul ca aceasta să dispună de toate asigurările necesare și să fie într-o condiție excelentă. 

0 replies on “Tot ce trebuie să știți despre piața de închirieri auto”