Premiera mondială a noului Arteon și Arteon Shoting Brake

7

       O serie de modele, două versiuni! Volkswagen prezintă noul Arteon într-o premieră mondială și prezintă în același timp o a doua versiune – noul Arteon Shooting Brake. Acest model este o interpretare complet nouă a conceptului de proprietate. „Volkswagen va lansa anul acesta 34 de modele noi. Niciodată în istoria mărcii nu a existat o inițiativă de model atât de amplă ”, spune Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer și CEO desemnat al mărcii Volkswagen PKW. „Arteon Shooting Brake extinde gama noastră de modele în segmentul important mid-size. Acesta va stabili standarde în clasa sa cu designul său dinamic, funcționalitatea înaltă și tehnologiile moderne.

      Elegant și dinamic. Arteon a fost Volkswagen Gran Turismo încă din 2017. Volkswagen prezintă acum o actualizare de anvergură a seriei de model. Noile Arteon și Arteon Shooting Brake sunt caracterizate printr-un design expresiv și avangardist. Caracteristicile distinctive includ, în special, partea frontală cu o nouă bandă continuă de lumină, bare cromate și noi prize de aer în partea inferioară. Grila radiatorului și capota lungă și largă sunt combinate ca o unitate formală și fac ca ambele versiuni Arteon să iasă în evidență și noaptea, grație unei semnalizări unice de lumină LED în față și în spate.

   Cele două modele noi – Arteon și Arteon Shooting Brake – sunt caracterizate de linii atletice. Cu toate acestea, diferă semnificativ unele de altele de la stâlpii B spre spate. În timp ce pe modelul fastback, conturul acoperișului și ale ferestrei alunecă în paralel cu stâlpii B și, prin urmare, devin parte din spate în formă de coupé, liniile de plafon și ferestre sunt extinse spre spate pe Modelul Arteon Shooting Brake și se termină în spoiler nou pentru acoperiș.

 În partea de sus, linia ferestrei este paralelă cu acoperișul. Cu toate acestea, în partea de jos liniile se deplasează în sus spre stâlpii D, făcând astfel zona ferestrei din spate mai îngustă și mai surprinzătoare. Toate elementele formează profilul posterior sportiv tipic pentru Arteon Shooting Brake.

     Arteon eHybrid.

    Toate noile progrese tehnice sunt aplicate în ambele versiuni ale caroseriei. Pentru prima dată în Arteon, aceasta include o unitate hibridă plug-in. Cu un range destul de bun, mulți șoferi de Arteon eHybrid și Arteon Shooting Brake eHybrid își vor putea acoperi distanțele zilnice de condus cu zero emisii la nivel local. Versiunile Fastback și Shooting Brake ale noului model Arteon sunt printre primele de acest tip disponibile cu o unitate hibridă plug-in în segmentul vehiculelor de lux.

  Arteon R – performanță dinamică pentru clasa de afaceri.

    Arteon R va fi cel mai important model din seria de modele. Cu acest model, Volkswagen se orientează mai departe către segmentul performanței premium. Nu este fascinant doar rezultatul veritabil aici, ci și modul în care vehiculele își transformă puterea în propulsie. Datorită unei noi tehnologii progresive cunoscute sub numele de R-Performance Torque Vectoring, cuplul este distribuit variabil atât între osii, cât și între roțile din spate, în funcție de stilul de condus prin intermediul controlului selectiv al cuplului roții. Și acest lucru creează un nou nivel de dinamică de conducere în această categorie.

     O mulțime de spațiu pentru șofer, pasageri și bagaje. Arteon se caracterizează printr-un concept general foarte funcțional. Toți ocupanții din fața și din spatele ambelor versiuni Arteon beneficiază de matricea transversală modulară (MQB). Spațiul din spate maxim pentru picioare este de 1.016 mm și este o valoare de referință din această clasă. Datorită designului unic al secțiunii sale de acoperiș, Shooting Brake oferă mai mult spațiu liber atât în față, cât și în spate. Ca standard, spătarul scaunului din spate poate fi pliat asimetric la ambele modele. În spatele banchetei din spate a Arteon Shooting Brake se află un portbagaj cu o capacitate de până la 565 litri atunci când este încărcat până la spătarul scaunului din spate și capacul portbagajului. Încărcarea vehiculului până la spătarele scaunelor din față crește capacitatea de încărcare la 1.632 litri (modelul fastback- 1.557 litri). În ambele cazuri, spațiul de încărcare are o lungime maximă de 2.090 mm (până la scaunele din față).

Noi sisteme de asistență:

  • Travel Assist – conducere asistată până la 210 km / h. Gama de inovații tehnice implică grupuri motopropulsoare, precum și alte sisteme de asistență IQ.DRIVE. Noutăți în această linie de produse: sistemul opțional Travel Assist. Sistemul permite conducerea parțial automatizată într-un interval de viteză de la 0 la 210 km / h (în limitele sistemului). Travel Assist face în mod evident mai convenabil condusul în traficul stop-and-road și prin zone unde se efectuează lucrări rutiere. O parte integrantă a Travel Assist este ACC cu control predictiv al vitezei.
  • Funcția de reglare a vitezei Adaptive Cruise Control reacționează la limitele de viteză, orașe, curbe, sensuri giratorii și intersecții, cu adaptarea corespunzătoare a vitezei.
  • Sistemul de menținere a benzilor de circulație (Lane Assist)cu asistență la trecerea involuntară peste liniile de separare a benzilor de circulație care menține vehiculul în centrul benzii de circulație și Sistemului autonom de frânare de urgență cu monitorizare pietonală (Autonomous Emergency Braking Front Assist with Pedestrian Monitoring) fac parte, de asemenea, din gama de funcții de asistență la deplasare.
  • Camera retrovizoare (opțională) a fost îmbunătățită în continuare, oferind acum, printre altele, un Corner View (care extinde imaginea camerei de pe ecranul sistemului de infotainment de la 90 de grade la un unghi larg de 170 de grade) și o vizualizare specială a remorcii (a barei de remorcare de sus pentru a facilita cuplarea remorcii).

      Un nou mediu în cabina de pilotaj.

     În interior,  modelul impresionează cu o carlingă nou proiectată, care conferă Arteon un sentiment și mai mare de exclusivitate. Operarea a fost facilitată prin glisoarele tactile pentru sistemul automat de aer condiționat și un nou volan multifuncțional cu comenzi tactile. Nou: Integrarea wireless a aplicațiilor prin intermediul „App-Connect wireless” pentru „Apple CarPlay” și „Android Auto” (Google) și un sistem audio puternic de 700 wați de la specialiștii în audio harman/Kardon, care a fost personalizat special pentru Arteon și Arteon Shooting Break (ambele opționale). De asemenea, este disponibilă opțional o iluminare de fundal care poate fi reglată în până la 30 de culori pentru a oferi noului interior o notă de finisare atractivă. Aici, ornamentele panoului de bord și ale ușilor sunt aprinse – astfel, lumina devine noul cromat.

     Noul model se poate configura în curând iar pentru a fi primul care primește o ofertă personalizată, ne puteți trimite datele de contact la adresa vanzari.vw@apan.ro și un consilier de vânzări vă va răspunde!

0 replies on “Premiera mondială a noului Arteon și Arteon Shoting Brake”