Noul Tiguan Allspace: noi sisteme de control și asistență pentru cel mai bine vândut model

6

– Actualizare tehnologică complexă pentru versiunea lungă a modelului Tiguan
– Travel Assist asistă șoferul la manevrare, frânare și accelerare.
– O nouă matrice de echipare, noi comenzi tactile și un sistem de sonorizare premium opțional Harman Kardon.
– Interior variabil cu un al treilea rând de scaune (opțional) și spațiu pentru până la șapte pasageri.
– Versiune de succes cu ampatament lung: 1,5 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial de la lansarea din 2017

Wolfsburg – Tiguan a beneficiat de o actualizare în toamna anului 2020, iar acum a sosit rândul versiunii cu ampatament lung: design revizuit, noi sisteme de control și asistență, noi caracteristici premium cum ar fi farurile interactive IQ.LIGHT LED matrix și panouri tactile pentru controlul climatizării automate standard duc modelul Tiguan Allspace la nivelul următor. În prezent, mai mult de 55% dintre modelele Tiguan care ies de pe linia de producție are un ampatament lung. Versiunea XL a modelului Tiguan Allspace poate fi echipată la cerere pentru a deveni un SUV cu șapte locuri sau a dispune de un spațiu de depozitare de 1.920 de litri. Pre-vânzările vor începe în următoarele câteva săptămâni.

De la demararea producției versiunii lungi în 2017, circa 1,5 milioane de unități ale versiunii cu ampatament lung (LWB) au fost vândute la nivel mondial. Versiunea lungă oferită în Europa în varianta Tiguan Allspace este disponibilă opțional cu un al treilea rând de scaune – o specificație rară în acest segment. Această caracteristică îl face un partener perfect pentru familii și persoane cu un stil de viață activ.

După actualizarea estetică și tehnologică majoră a modelului Tiguan, acum este rândul modelului Tiguan Allspace – cu un aspect mai îndrăzneț, cockpit digital, tehnologii noi, o matrice nouă de echipare și conectivitate complexă. Virtuțile sale de SUV spațios rămân neschimbate: cu o configurație în cinci locuri, oferă un volum al portbagajului de 760 până la 1.920 de litri, versiunea în șapte locuri oferind 700 până la 1.755 de litri. Scaunele opționale din al treilea rând pot fi pliate asemeni banchetei și spătarului din al doilea rând. Acestea pot fi pliate la nivel cu podeaua portbagajului, pentru un spațiu de încărcare plan. Sunt disponibile trei motoare TSI și două motoare TDI. La cerere, în funcție de echipare, o cutie de viteze cu 7 trepte și ambreiaj dublu asigură schimbări rapide și eficiente de trepte de viteză, iar tracțiunea integrală opțională 4MOTION oferă tracțiune optimă.

Datorită părții frontale reproiectate, Tiguan Allspace a crescut acum până la o lungime de 4,723 mm (cu 22 mm mai lung); toate dimensiunile interioare generoase au rămas neschimbate. Cu partea sa frontală cu design nou, cu grila independentă a radiatorului și semnătura luminoasă elegantă, autovehiculul emană calitate premium. Pentru prima dată, Tiguan Allspace poate fi comandat acum cu faruri IQ.LIGHT LED matrix. O altă nouă caracteristică este funcția “dinamică” a semnalizatoarelor cu leduri. Pe fiecare latură a logoului Volkswagen reproiectat, o bandă iluminată din grila radiatorului adaugă un detaliu vizual frapant.

Trei opțiuni de echipare disponibile

Volkswagen a reconfigurat și optimizat matricea de echipare a modelului Tiguan Allspace. În viitor, acesta va fi disponibil în versiunile Life, Elegance și R-Line în Germania. Echiparea Elegance pune noul Tiguan Allspace în valoare cu eleganță, prin numeroase elemente placate cu crom în interior și în exterior, precum prin jantele din aliaj de 19 inch. Șoferii sportivi pot comanda modelul Tiguan Allspace în versiunea R-Line. Un volan sport multifuncțional din piele cu operare tactilă și logo R-Line, ornamente decorative în culoarea Carbon Grey, Cockpit digital Pro și jante de 19 sau 20 inch sunt numai câteva dintre caracteristicile distinctive. Când este vorba despre confort, scaunele față pot fi comandate în versiunea ergoActive cu suport lombar electric cu reglare pe 4 direcții și funcție de masaj.

Toate funcțiile de climatizare, încălzire și ventilare ale sistemului de climatizare standard pe trei zone se operează prin intermediul unui nou modul digitalizat, aflat în consola centrală. Panourile tactile și cursoarele iau locul butoanelor rotative și tastelor. Șoferul poate alege acum să primească informații și prin intermediul unui head-up display complet color. Acesta proiectează informațiile legate de conducere, cum ar fi viteză, indicații și avertizări, în
câmpul vizual al șoferului. Sistemul opțional deja testat Trailer Assist asistă șoferul la efectuarea manevrelor cu o remorcă atașată. Sarcina maximă a remorcii este de până la 2,5 tone, cu tracțiunea integrală 4MOTION.

Conducerea parțial automatizată este posibilă datorită IQ.DRIVE Travel Assist, utilizat pentru prima oară la Tiguan Allspace. În funcție de tipul cutiei de viteze, sistemul poate prelua controlul asupra direcției, frânării și accelerării la viteze începând de la 0 km/h (cu cutia de viteze cu ambreiaj dublu) sau 30 km/h (cutia de viteze manuală) până la 210 km/h. Pentru aceasta, Travel Assist se bazează pe sistemele familiare, inclusiv tempomat adaptiv (ACC) pentru ghidare longitudinală și Lane Assist (disponibil ca echipare standard) pentru ghidare laterală.

Digitalizarea progresează în Tiguan Allspace

Pentru conectivitate inteligentă, Tiguan Allspace se laudă cu mai multe sisteme Infotainment noi (sistem MIB3 de nouă generație) conectate cu o gamă variată de servicii online. O unitate de conectivitate online (OCU) cu cartelă eSIM integrată le permite utilizatorilor să beneficieze de serviciile online prin We Connect (configurate pentru o perioadă nelimitată) și We Connect Plus (configurate pentru utilizare gratuită timp de unul sau trei ani în Europa). În funcție de nivelul de echipare, gama de sisteme MIB3 este suplimentată cu caracteristici precum comanda vocală naturală, acces la servicii de streaming și personalizare bazată pe cloud, prin Volkswagen ID. În plus, aplicațiile pot fi integrate acum wireless prin App-Connect Wireless pentru Apple CarPlay™ și Android Auto™.

Sistemul de sonorizare premium opțional pe care Volkswagen l-a dezvoltat împreună cu Harman Kardon asigură experiențe acustice fascinante. Un subwoofer, un amplificator digital cu 16 canale, 8 plus 1 difuzoare de înaltă performanță și un amplificator cu o putere totală de 480 W oferă sunete înalte clare precum cristalul și un bas profund, bogat. Patru scenarii acustice, un mod surround și reproducere vocală extrem de precisă garantează un sunet de cea mai bună calitate pentru toate locurile.

Pentru a fi primul care primește o configurație personalizată, ne poți trimite datele tale de contact la adresa de mail contact@apanautomobile.ro și Consilierii de Vânzări vor găsi cea mai bună soluție pentru nevoile tale.

0 replies on “Noul Tiguan Allspace: noi sisteme de control și asistență pentru cel mai bine vândut model”