Un SUV la superlativ. Audi Q5

6

     Noul Audi Q5 este sinteza ideală dintre un Audi Avant și utilitatea optimă în utilizarea cotidiană. Limbajul nou de design sportiv al acestui SUV fascinează încă de la prima vedere, iar performanțele dinamice susținute de tracțiunea integrală quattro încântă în fiecare călătorie.

     Design incitant

     Limbajul de design al noului Audi Q5 impresionează cu elemente sportive și cu o alură impunătoare, subliniată de secțiunea frontală cu detalii sculpturale, inclusiv prizele de aer înalte și grila octogonală alungită a radiatorului. Designul este desăvârșit armonios prin terminațiile trapezoidale ale sistemului de evacuare, precum și de difuzorul accentuat și bandoul cromat trasat sub blocurile optice din spate, pe întreaga lățime a mașinii.

     Scenarii luminoase inedite

     Modul în care diodele OLED sunt distribuite pe mici segmente ce pot fi fiecare controlate individual, precum și dispunerea lor tridimensională creează scenarii luminoase inedite și impresionante. La achiziția automobilului, clientul poate alege dintre trei semnături luminoase diferite pentru blocurile optice din spate, având astfel la dispoziție o opțiune adițională de personalizare. Mai mult, la utilizare, caracterul acestei semnături luminoase este adaptat automat, în funcție de modul de condus. Blocurile optice digitale OLED din spate oferă, de asemenea, o funcție de semnalare a apropierii, adică, atunci când automobilul staționează și din spate se apropie un alt autovehicul sau un alt participant la trafic la o distanță de sub 2 metri, toate modulele OLED vor fi activate automat, mărind vizibil suprafața iluminată.

     Performanțe dinamice captivante

     Audi Q5 impresionează cu accelerația sa spontană și dinamica, dar și cu manevrabilitatea sa agilă. Automobilul este echipat în dotarea standard cu tracțiunea quattro variabilă, ce permite distribuirea forțelor de tracțiune individualizat pe fiecare roată. Diferențialul blocabil mecanic este setat pentru performanțe dinamice optimizate, distribuind cuplul fără întârzieri spre puntea din față și cea din spate. Astfel tracțiunea și stabilitatea ating cote excelente. Suspensiile pneumatice ajustate electronic cu sistem de amortizare adaptiv cursiv de la toate cele patru roți adaptează automat garda la sol și amortizarea automobilului. În plus, Audi drive select permite setarea caracteristicilor dorite pentru automobil, prin alegerea modului de mers dorit, dintre diferitele moduri disponibile.

       Cotidian la nivel premium

        Audi Q5 și-a câștigat statutul de SUV premium în baza dimensiunilor sale, a performanțelor ridicate și a caracterului său funcțional practic. Funcțiile cu utilizare facilă vă ajută să treceți fără efort de provocările cotidianului. Spătarul banchetei modelului Audi Q5 este segmentat în trei elemente și poate fi ajustat ca înclinare și longitudinal. Încărcarea este facilitată de soluțiile inteligente, precum covorașul pliabil inclus în dotarea standard, acționarea hayonului cu ajutorul senzorilor, precum și suspensia pneumatică adaptivă opțională, inclusiv funcție manuală de reducere a gărzi la sol.

      Libertate pentru individualitate

      Interiorul se impune și cu spațiul său generos pentru 5 persoane și cu dimensiuni confortabile la nivelul capului și al picioarelor. Poziția înaltă pe scaun asigură o bună vizibilitate spre exterior, în vederea monitorizării sigure a traficului. Liniile dispuse orizontal și la interior subliniază senzația de spațiu vast și confort. Pe întreaga lățime a panoului instrumente este trasat un bandou decorativ tridimensional, ce desăvârșește eleganța de ansamblu în manieră rafinată. Printre opțiunile de dotare a scaunelor se numără până și o funcție de masaj. Pe întuneric, iluminarea ambientală opțională desenează accente atractive. Iluminarea ambientală este o dotare standard a pachetului de dotare “Interior design selection”.

      Căutarea a luat sfârșit

      Conectat cu întreaga lume, de la bordul mașinii. De pildă, funcția de căutare on-line a punctelor de interes vă poate afișa pe harta de navigație stațiile de alimentare sau parcările, de exemplu. Astfel veți putea afla chiar și orele de program, disponibilitatea și prețurile. Funcția Informații on-line din trafic Plus vă poate ajuta să găsiți cel mai rapid drum spre destinație, datorită informațiilor în timp real detaliate din trafic, inclusiv ambuteiaje, blocaje și fluidizarea ambuteiajelor. Iar cu myAudi-Navigation, puteți căuta destinațiile și puteți planifica rutele direct de pe smartphone-ul dumneavoastră. Apoi, când veți porni mașina, ruta va fi transmisă automat de la telefonul mobil la sistemul de navigație al autovehiculului, navigația fiind continuată aici. Când părăsiți mașina, smartphone-ul preia automat navigația și vă conduce până la destinație.

     Audi Q5 nu poate fi configurat încă în noul an de fabricație de serie (model year). Cu toate acestea, partenerul dumneavoastră APAN Automobile Audi vă oferă cu plăcere automobile noi și rulate și ne puteți lăsa datele de contact pentru a fi primul care primește o configurație personalizată când se poate lansa în fabricație.

0 replies on “Un SUV la superlativ. Audi Q5”