6 detalii importante despre pregătirea de iarnă a automobilului tău BMW

6

Ne-am gândit că ți-ar fi util să afli în ce constă pregatirea de iarnă a mașinii, astfel încât iarna să nu te ia prin surprindere. Colegul nostru, Valentin Tudor, consilierul tău de service BMW APAN Motors ne-a prezentat câteva detalii la care ar trebui să fim atenți atunci când ne pregătim automobilul pentru iarnă.

În cele ce urmează îți vom prezenta care sunt detaliile la care să fii atent la sosirea sezonului rece și care sunt elementele pe care le verifică specialiștii BMW Service.

Verificarea lichidului de răcire

În primul rând pregătirea de iarnă trebuie să înceapă cu verificarea punctului de îngheț al lichidului de răcire a mașinii, mai ales dacă, pe parcursul verii, nivelul acestuia a scăzut și a fost completat cu apă sau este îmbatrânit.

Înlocuirea lichidului din spălătorul de parbriz

Dacă vorbim despre lichide, să nu uităm să înlocuim lichidul de vară din spălătorul de parbriz cu unul de iarnă, rezistent la îngheț. Dacă acest lichid va îngheța există pericolul distrugerii pompei din circuit, dar chiar dacă nu vor fi produse pagube întrucât elementele acestei instalații sunt elastice totuși…nu vei mai putea folosi spălătorul când vei avea nevoie de el.

Aici îți pot recomanda un produs special creat de BMW pentru mașina ta.  Îl poți achiziționa atunci când ne faci o vizită pentru a verifica dacă mașina ta este pregătită pentru iarnă.

Verificarea instalației electrice

Pregătirea pentru iarnă continuă cu verificarea instalației electrice și a acumulatorului mașinii tale. La temperaturile negative din sezonului rece vâscozitatea uleiului crește iar energia necesară pentru pornirea motorului este mai mare. Iar ca lucrurile să fie și mai complicate, trebuie să știi că la o temperatură de -18 oC puterea unei baterii scade la mai puțin de jumătate față de puterea aceleiași baterii la +20 o 

De aceea, este important ca instalația de încărcare și acumulatorul să fie verificate cu toata atenția. Iar în situația în care acumulatorul nu trece toate „testele” este bine să îl înlocuiești din timp, să nu ajungi în situația în care nu poți porni mașina într-o dimineața geroasă de iarnă!

pregatirea de iarna

Verificarea instalației de climatizare

Verifică instalația de climatizare a mașinii. Încălzirea habitaclului devine mai mult decât o chestiune de confort, este o problemă de siguranță rutieră. Un parbriz aburit sau înghețat îți va scădea vizibilitatea și te va expune la accidente.

Îți recomandăm ca o dată cu această intevenție să efectuezi și o igienizare a sistemului de climatizare. Avem un clip în care ți-am povestit de ce este bine să apelezi la o astfel de intervenție. Dacă nu l-ai urmărit deja, îți las un link în descriere.

Verificarea uleiului de motor și a filtrelor

Verifică și înlocuiește uleiul din motor și transmisie. Un ulei uzat va asigura o ungere mult mai proastă la temperaturi scăzute. Verifică și înlocuiește filtrul de combustibil. În situația în care în acest filtru s-a acumulata apă, aceasta va îngheța și îl va bloca. Este utilă și folosirea unui aditiv de combustibil care elimină apa rămasă pe fundul rezervorului mașinii.

Înlocuirea și verificarea roților de iarnă

În mod intenționat am lăsat la sfârșit în pregătirea pentru iarnă înlocuirea și verificarea roților de pe mașină, nu pentru că ar fi mai puțin important ci pentru că subiectul este mai complex. Nicoleta Dulgheru ne-a prezentat într-un clip anterior de ce BMW recomandă roțile originale. Mai jos poți regăsi acest clip. Nu orice cauciuc pe care este inscripționat simbolul fulgului este o anvelopă bună de iarnă.

Anvelopele original BMW, cele pe care producătorul le recomandă, sunt marcate cu simbolul stea. Marcajul garantează că anvelopele au trecut orice test riguros la care au fost supuse. Recomandăm înlocuirea rotilor complete, nu doar a anvelopelor, pentru a evita uzura excesiva a acestora dar și costurile mai mari pe care le-ai avea în fiecare sezon. Uzura anvelopei este importantă, înlocuiți cauciucurile de iarnă când înălțimea profilului scade sub 5mm. Nu neglijați nici verificarea presiunii în pneu, aduceți presiunea pneului la valoarea recomandată de producător. Și în final, nu uita că pe timp rece aderența pneurilor pe asfalt scade, evită manevrele bruște chiar dacă nu este zăpadă sau polei pe drum.

Descoperă și alte detalii utile și fascinante la dealer-ul tău BMW APAN Motors. APAN Motors este dealer autorizat BMW , fiind prezent în Brăila, Iași și Suceava. BMW APAN Motors are o activitate completă de vânzări și service, asigurând livrări și servicii oriunde în țară. Întreaga activitatea a echipei BMW APAN Motors este ghidată de misiunea de a “Livra Bucurie Și Chiar Mai Mult!” iar la departamentul Aftersales “Totul este despre ÎNCREDERE!“

0 replies on “6 detalii importante despre pregătirea de iarnă a automobilului tău BMW”