Nissan Juke – Probabil cel mai spectaculos Crossover Nissan

4

Inspirat de liniile îndrăznețe ale versiunii precedente și de ADN-ul motorsport Nissan, a doua generație Juke s-a vândut în Europa de când a fost lansată în peste 1 milion de unități.

Față de vechiul model, Noul Juke vine cu multe îmbunătățiri: ampatamentul este mai mare cu 10,5 cm, avem o creștere de 35 mm în lățime și o creștere cu 75 de mm în lungimea vechiculului. Astfel, lungimea totală ajunge la 4210 mm și o înălțime totală de 1595 mm. Redimensionarea se traduce printr-un spațiu mai generos pentru picioare, cât și pentru cap, și o capacitate a portbagajului mai mare, de 422 L. În schimb, este mai ușor cu 23 de kilograme decât generația precedentă.

La exterior se remarcă farurile și stopurile cu LED, designul dinamic al plafonului, grila de mari dimensiuni tipică Nissan și o gardă la sol impresionantă, de 17 cm, în timp ce jantele de 19 inci îi conferă o prestanță deosebită.

Cel mai important aspect la noul Juke este interiorul mai generos, dotat cu multiple spații de depozitare pentru obiecte mari sau mici, telefoane mobile, băuturi, plus prize USB pentru pasagerii din față și din spate.  Designul ergonomic al habitaclului, volanul în formă de D, care se poate regla pe înălțime și adâncime, ecranul touch-screen mare, iluminatul ambiental, materialele moi și finisajele cromate, de înaltă calitate, creează  o atmosferă plăcută și confortabilă pentru drumuri urbane, cât și pentru aventuri în afara orașului.

Noul Nissan Juke este dotat cu tehnologii inteligente de asistență la conducere, utile mai ales pentru un plus de încredere și precizie în efectuarea diverselor manevre. Conectivitatea permanentă prin NissanConnect oferă o gamă tot mai mare de servicii, inclusiv trimiterea rutelor de călătorie către mașină. În caz de urgență, Juke va solicita asistență imediată prin sistemul E-Call, iar navigația turn-by-turn vine în ajutor pentru identificarea precisă a locației mașinii.

Sistemul audio Bose Personal Plus oferă o experiență audio premium conectată și completă, cu sunet surround, intens și expansiv, dar și clar și profund, comparabil cu un concert live. De notat un detaliu inedit: incintele acustice sunt incorporate în tetiere pentru șofer și pasagerul din față, ca într-o sală de concert.

Prin tehnologia Nissan ProPilot, noul Juke este gata să intervină la frânare, la accelerare sau la virare. Disponibil pe modelele cu transmisie DCT, ProPilot te asistă permanent, monitorizează fluxul traficului, menține viteza și distanța prestabilite, și poate ajunge chiar și la o oprire completă!

Tot la capitolul sisteme inteligente, noul Nissan Juke este dotat cu cameră video 360 de grade și vedere virtuală panoramică de deasupra vehicului pentru o mai mare ușurință la parcări și alte manevre. Astfel, tehnologia Around View Monitor utilizează 4 camere video ce oferă o imagine panoramică de jur-împrejurul mașinii.

Putem vorbi și despre alte atuuri pe care le descoperim la tehnologiile inteligente cu care este înzestrat noul Juke: poate frâna pentru reducerea coliziunilor la viteză redusă cu vehicule, pietoni sau bicicliști; avertizează dacă există un vehicul în unghiul mort pe ambele părți ale mașinii și te readuce înapoi pe bandă pentru a evita coliziunile; recunoaște semnele de circulație; aprindere automată a farurilor când se întunecă, la intrarea într-un tunel sau pe ploaie; te menține pe centrul benzii și intervine dacă începi să te apropii de linia albă. De asemenea, atunci când coliziunea este inevitabilă, construcția caroseriei pe zone deformabile contribuie la absorbția impactului, în timp ce sistemele avansate ale centurii de siguranță și cele 6 airbag-uri protejează pasagerii.

De la răspunsul prompt al motorului turbo cu greutate redusă, la schimbarea rapidă a treptelor, de la șasiul din oțel rigid, foarte robust, la direcția și suspensia sport, noul Juke se manevrează cu mare usurință. La capitolul motorizare, această generație oferă un motor pe benzină cu 117 CP, tracțiune față, fie cu transmisie manuală în 6 trepte sau DCT automată în 7 trepte. Ca stiluri de condus, noul Juke propune modul ECO pentru o eficiență sporită a consumului de combustibil, STANDARD pentru cel mai bun echilibru între eficiența consumului de combustibil și performanță sau SPORT pentru maximă emoție.

În concluzie, Noul Juke oferă un design dinamic, cu linii sportive, dar și siguranță, confort și conectivitate.

One reply on “Nissan Juke – Probabil cel mai spectaculos Crossover Nissan”

Comments are closed.