Grand Duster – noul SUV cu 7 locuri

2

  • Grand Duster va fi primul SUV cu 7 locuri pe care producatorul roman il va pune la vanzare
  • Noul model se va produce la Mioveni
  • Motorizări clasice pe benzină și, în premieră pentru Dacia, un motor hibrid

Dacia va lansa anul acesta un facelift pentru actuala serie de modele Duster de pe piață, Grand Duster fiind modelul cel mai important din serie. Noul Duster va înlocui Lodgy, model lansat în 2012 și care a beneficiat de un facelift în 2016. Grand Duster va face trecerea de la caroseria de tip monovolum, folosită la Lodgy, la cea de SUV, în două volume.

Aspect exterior

Crossoverul Grand Duster va avea aproximativ 4,50 metri lungime şi va fi construit pe o versiune alungită şi uşor simplificată a platformei CMF-B. Această platformă modernă este folosită şi pe noile Logan şi Sandero, dar şi pe Renault Clio sau Nissan Juke.

Grand Duster va avea un nou look pentru blocurile optice față, barele de protecție față-spate și va propune noi jante de aliaj și noi opțiuni cromatice.

Interior și dotări

La interior, Duster facelift va veni cu un nou tablou de bord și un ecran mai mare, iar la versiunea de vârf va avea o diagonală de 9.3 inch și modelul va pune la dispoziție noul sistem de infotainment Elias Link.


Conform oficialilor Renault, modelul va dispune de unele dotări moderne care se regăsesc şi la noile Sandero sau Sandero Stepway. Este vorba de frânare automată de urgenţă, detectoare de punct mort, asistenţă la pornire în pantă sau frână de parcare electrică. De asemenea, va fi și primul model care va avea doar tracțiune exclusiv pentru roțile din față, fără opțiune de tracțiune integrală.

Primul model hibrid!

Vor exista câteva motorizări pe benzină: 1.0 TCe (100 şi 120 CP) şi 1.3 TCe (140 şi 160 CP). În plus, modelul va avea şi o versiune 1.0 TCe pe GPL, Dacia va renunța la motorul 1.5 Blue dCi și va introduce prima versiune hibridă din istoria sa, 1.6 E-Tech de 140 CP, care este prezentă şi pe Renault Clio.

Dacia va prezenta oficial noul model la vară, iar comercializarea sa este programată să înceapă în ultimele luni din 2021, fabrica din Pitești fiind cea care va produce acest model, așa cum se întâmplă și cu celelalte modele care sunt fabricate în momentul de față. Preţul viitorului model nu a fost comunicat încă.

La APAN, dealerul tău Dacia, Renault și Nissan, suntem de 30 de ani Mereu În Mișcare și avem ca principală misiune îndeplinirea celor mai exigente cerințe, prin servicii și produse de înaltă calitate.

Urmărește-ne pe Facebook pentru cele mai proaspete informații din domeniul auto sau vizitează-ne în showroomul din Galați, de pe Bulevardul George Coșbuc 148 sau în Brăila, pe DN22B (Șoseaua Dig) km 4, pentru a găsi împreună cea mai bună ofertă pentru tine și nevoile tale.

One reply on “Grand Duster – noul SUV cu 7 locuri”

Comments are closed.