Duster Papamobil, expus la Muzeul Naţional de Istorie al României

2

În prima jumătate a lunii iunie, Muzeul Naţional de Istorie al României găzduiește expoziția „Papa Francisc, pelerin în România”, organizată cu ocazia împlinirii a trei ani de la vizita istorică a suveranului pontif în țara noastră.

Unul din principalele puncte de atracție ale acestei expoziții, amplasat chiar la intrarea principală în Muzeu, îl reprezintă vehiculul Duster Papamobil, care a fost utilizat în deplasarea sfântului părinte la sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc, din județul Harghita, în data de 1 iunie 2019.

Realizat pe baza modelului Duster 4×4, vehiculul Papamobil este echipat cu elemente suplimentare de siguranță şi confort. Modelul dispune de o trapă de pavilion pe aproape toată lungimea acestuia şi de o suprastructură vitrată, elemente care permit ca pe parcursul deplasării, suveranul pontif să poată sta în picioare în vehicul, pentru a fi văzut şi pentru a saluta mulțimea.

Alte elemente de identificare ale vehiculului sunt constituite de cele două drapele ale Vaticanului, amplasate în părțile laterale ale capotei faţă, precum şi plăcuțele cu numărul de înmatriculare specific, SCV 1 (Status Civitatis Vaticanae – Orașul Stat Vatican), inscripționat în culoarea roșie, utilizat în mod tradițional pe orice vehicul Papamobil.

Cei care doresc vor putea admira Duster Papamobil până la data de 13 iunie 2022, la Muzeul Naţional de Istorie al României.

Lasă un comentariu...