Honda a făcut primele dezvăluiri despre generația următoare de Civic

3
  • Honda a dezvăluit în premieră cum va arăta modelul Civic 2022
  • Noul Civic va avea 4 versiuni: sedan, hatchback și Type R
  • Este a 11-a generație pentru cea mai bine vândută mașină Honda

Honda Civic e una din cele mai longevive și fiabile mașini. Modelul a apărut acum 48 de ani și, de atunci, a ajuns la a 11-a generație.
Honda tocmai a făcut primele dezvăluiri despre generația următoare de Civic. Va fi lansată la sfârșitul primăverii viitoare și vine în patru versiuni.
Honda a schimbat design-ul, alegând să împrumute anumite linii de la „fratele mai mare”, Accord.

Comparativ cu actuala generație, noul model va fi mai lung și mai lat pentru a compensa puțin și faptul că Accord a fost scos din oferta europeană. Caroseria sedan este dedicată în special pieței americane, iar Honda a confirmat deja că va exista și versiunea de performanță, Civic Type-R.

Din punct de vedere al designului, multe detalii au fost “simplificate”, exteriorul abandonând formele angulare extreme, pentru un stil mai clasic, cu accente premium. Apare o nouă semnătură luminoasă a farurilor, iar spatele sedanului denotă maturitate și sportivitate. Nu doar exteriorul a fost schimbat, ci și interiorul, astfel că habitaclul urmează abordarea exteriorului, cu o planșă de bord minimalistă, dominată de tableta centrală de nouă inci. Instrumentarul de bord digital este nou, iar ca și comenzi clasice a rămas doar interfața sistemului de climatizare.

Omul din spatele acestei transformări a explicat de unde s-a inspirat:

Yasunori Ogawa, director design interior:„Tema design-ului pentru interior este numită „interiorul unei dimineți bune”. Datele ne arată că avem clienți în SUA care petrec 45 de minute în mașină în fiecare dimineață ca să ajungă la serviciu. Vrem să facem aceste 45 de minute de dimineața mai plăcute”

Momentan, doar asta știm despre noul Civic. Urmează să aflăm noutăți și despre prețuri și motorizări în lunile următoare, dar se stie deja ca Honda va electrifica întreaga sa gamă de modele până în 2022. Astfel, Civic ar putea utiliza o soluție derivată din sistemul hibrid e:HEV al modelului Jazz.

APAN Cars este dealer Honda în zona de sud-est a României, oferind servicii superioare atât în vânzări, cât și pe partea de service. Pentru a afla mai multe detalii despre generațiile curente Honda, nu ezita să contactezi echipa de vânzări APAN Cars sau să ne  vizitezi în showroom-ul din Galați, Drumul Viilor 17-19!

0

0 replies on “Honda a făcut primele dezvăluiri despre generația următoare de Civic”