Dublă aniversare Renault – 40 de ani de Trafic și Master

2

În 1980, iconicul Estafette preda ștafeta noilor modele Trafic și Master. Încă de la lansare, aceste două autoutilitare s-au impus pe piață, cu aproape 5 milioane de unități vândute. Datorită noilor îmbunătățiri din 2019, ambele modele se regăsesc în top 3 cele mai bine vândute autoutilitare pe segmentele pe care le reprezintă. O scurtă istorie a 40 de ani de succes.

Master – partenerul perfect pentru comercianți

Numită Autoutilitara Anului în 1998 și 2004, Renault Master reprezintă o poveste de succes încă de la lansarea din 1980, iar fiecare nouă generație a marcat un nou record pentru grupul francez la capitolul vânzări. Cifrele vorbesc de la sine: 2019 este al cincilea an consecutiv de vânzări-record, cu un total de 2.8 milioane de unități vândute din 1980 până în prezent. Master este un model prezent pe piața internațională, fiind unul dintre cele mai căutate modele de autoutilitare în peste 50 de țări din toată lumea.

Noul model de Master, lansat în 2019, este disponibil în 350 de versiuni, incluzând 4 variante de lungime și 3 de înălțime. Din 2018, versiunea electrică Master Z.E este disponibilă de asemenea.

Trafic – un minibus potrivit pentru orice nevoie

Votat Autoutilitara Anului 2012, Trafic este mai mult decât un vehicul. Gama Trafic este foarte ofertantă, clienții putând alege de la modelul clasic de autoutilitară până la luxosul SpaceClass, care se bucură de tot comfortul unei limuzine.

Cu 2 opțiuni de lungime și 2 de înălțime, Trafic este disponibil în 275 de versiuni și poate duce încărcături între 800 și 1.400 de kilograme. Cu tot ce are de oferit, nu este nicio surpriză faptul că Trafic este un succes comercial, cu un total de 2 milioane de unități vândute de la lansarea sa în 1980.

Cu Master și Trafic în top 3 vânzări pe segmentul pe care îl reprezintă, Renault devine leader pe plan european la capitolul autoutilitare din anul 1998 până în prezent. În 2019, grupul francez ocupă primul loc în topul vânzărilor de vehicule comerciale ușoare pentru al nouălea an consecutiv și continuă seria inovațiilor în domeniu prin lansarea modelului Kangoo Z.E Hydrogen la finalul lui 2019 și Master Z.E Hydrogen la începutul lui 2020.

Deși Master și Trafic marchează 40 de ani de la lansare, sunt într-o continuă evoluție și țin pasul cu trendul vremurilor la fel de bine ca orice vehicul recent.

0 replies on “Dublă aniversare Renault – 40 de ani de Trafic și Master”