Imagini în premieră cu SUV-ul Dacia cu șapte locuri

4

  • SUV-ul , posibil numit Grand Duster cu şapte locuri, care ar putea împrumuta sistemul de propulsie hibrid de la ultimul Renault Clio
  • Conform oficialilor Renault, modelul va dispune de unele dotări moderne care se regăsesc şi la noile Sandero sau Sandero Stepway
  • Comercializarea ar putea să înceapă în ultimele luni din 2021 sau în primul trimestru al anului viitor

Dacia va lansa în curând un nou SUV cu şapte locuri care să înlocuiască modelul Lodgy. SUV-ul, care ar putea fi botezat Grand Duster, va împrumuta sistemul de propulsie hibrid de la ultimul Renault Clio și face parte dintr-o serie de trei noi modele noi pe care Dacia le va lansa până în 2025, ca de exemplu Dacia Bigster.

La fel ca toate noile modele planificate de Dacia, SUV-ul va folosi platforma tehnică CMF-B de la Renault. Astfel, modelul Dacia ar putea fi echipat şi cu propulsoare hibride e-Tech ale companiei-mamă. Ne aşteptăm ca noul SUV să folosească acelaşi motor pe benzină cu patru cilindri de 1,6 litri, dar şi un propulsor electric, găsit în Clio e-Tech. În plus, vor exista câteva motorizări pe benzină: 1.0 TCe (100 şi 120 CP) şi 1.3 TCe (140 şi 160 CP), dar şi o versiune 1.0 TCe pe GPL.

Conform oficialilor Renault, modelul va dispune de unele dotări moderne care se regăsesc şi la noile Sandero sau Sandero Stepway. Este vorba de frânare automată de urgenţă, detectoare de punct mort, asistenţă la pornire în pantă sau frână de parcare electrică. Preţul viitorului model, care nu va avea şi variantă 4X4, nu a fost comunicat, încă.

Noul model a fost surprins camuflat în teste iarna trecută. Este de aşteptat ca Dacia să prezinte oficial noul model la vară, iar comercializarea să înceapă în ultimele luni din 2021 sau în primul trimestru al anului viitor.

Din poze putem intui faptul că stilul SUV-ului este inspirat de Sandero, împărtășind aceeași formă a farurilor, grilă și capotă. Designul spate al mașinii va fi probabil asemănător cu al modelului pe care îl va înlocui, cu un hayon similar plat și cu clustere de lumină în poziție verticală ca cele de pe Lodgy. Se poate remarca aceeași linie de acoperiș înaltă și stilul portbagajului ca la vechiul Lodgy, ceea ce înseamnă că ar trebui să existe suficient spațiu în habitaclu, cât și spațiu de depozitare. Portierele sunt, de asemenea, la fel de mari, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie ușor să încărcați bagajele și copiii în spate. La fel ca Lodgy, acest nou SUV ar trebui să aibă un portbagaj de dimensiuni decente. Monovolumul ar putea fi de 827 litri (cu bancheta spate îndepărtată).

Bănuim că acest prototip este, de asemenea, echipat cu specificațiile Stepway. Garda la sol a mașinii surprinse la teste pare să fi primit câțiva centimetri în plus, cât să permită accesul și în offroad.

În interior, ne așteptăm la o mulțime caracteristici împurmutate de la Sandero, cu tablou de bord simplu și controale climatice manuale. Modelele cu nivelul de echipare Confort ar trebui să primească, de asemenea, un sistem de infotainment de 8 inci.

La APAN, dealerul tău Dacia, Renault și Nissan, suntem de 30 de ani Mereu În Mișcare și avem ca principală misiune îndeplinirea celor mai exigente cerințe, prin servicii și produse de înaltă calitate.

Urmărește-ne pe Facebook pentru cele mai proaspete informații din domeniul auto sau vizitează-ne în showroomul din Brăila, pe DN22B (Șoseaua Dig) km 4 sau în Galați, de pe Bulevardul George Coșbuc 148, pentru a găsi împreună cea mai bună ofertă pentru tine și nevoile tale.

Cum ți se pare acest nou model din poze? Lasă-ne părerea ta în comentarii!

0 replies on “Imagini în premieră cu SUV-ul Dacia cu șapte locuri”