Avantajele autoturismelor noi

4

Până în anul 2018, România excela la capitolul ”achiziționarea de autoturisme Second-Hand”. Începând cu anul 2019 Piața auto din România, a înregistrat o creștere semnificativă a autoturismelor noi, achiziționate și înmatriculate. Conform Asociației Constructorilor de Automobile din România, în luna Octombrie 2019, creșterea autoturismelor noi înmatriculate este de 58.1% compartiv cu 2018.

În urma discuțiilor cu experți în domeniul vânzărilor auto, am reușit să înțeleg care sunt motivele acestei creșteri a volumului de vânzări pentru autoturismelor noi.

În primul rând autoturismele noi excelează la capitolul SIGURANȚĂ.

Siguranța este cel mai important atu al autoturismelor noi, deoarece toți constructorii de automobile sunt obligați să respecte normele Europene. Siguranța autoturismelor este verificată de către Organizația Independentă pentru Siguranță din Europa, care acordă stele „Euro NCAP” conform testelor făcute pe autoturisme.

De exemplu, în anul 2019  Renault Clio V a obținut 5 stele Euro NCAP

Producătorii mizează foarte mult pe siguranța autoturismelor care ies pe poarta fabricii și care ulterior ajung la primii proprietari.

Testele Euro NCAP își schimbă în mod continuu standardele, conform evoluției tehnologiilor auto. De exemplu: 5 stele Euro NCAP în anul 2006, sunt echivalentul a 3 stele Euro NCAP în anul 2019 – 2020.

Pe lângă siguranță autoturismele noi, normele de poluare sunt foarte importante. Un al doilea motiv pentru care autoturismele noi reușesc să apară într-un număr cât mai mare pe străzile din România, este poluarea redusă.

Autoturismele noi sunt încadrate în cele mai recente și mici norme de poluare. Datorită acestor norme de poluare taxele autoturismelor noi sunt mai mici atât în România cât și în Europa (unde poluarea este drastic sancționată).

Clio 4 poluare: 114 – 125 g/km

Clio 5 poluare: 100 – 107 g/km

Un al treilea lucru foarte important pentru proprietarii de autoturisme noi, îl constituie ”Confortul”. Autoturismele noi sunt în permanență net superioare modelelor mai vechi, fie că vorbim despre materialele folosite la interior , design sau partea de tehnologie.

Fiecare model aduce îmbunătățiri autoturismelor din generația precedentă, conform feed-back-ului primit de la cumpărători.

Aici vă las pe voi să apreciați care din cele două imagini este Clio 4 și care este Clio 5

Și nu în ultimul rând trebuie să vă spun și despre ”Întreținerea autoturismelor noi”. Autoturismele noi beneficiează de garanție, garanție care poate fi extinsă dacă proprietarul dorește. Această garanție acoperă foarte mult din costurile de întreținere, și oferă cumpărătorului siguranța unei funcționări corecte ale motorului, transmisiei și părții electrice ale autoturismului.

Singurul contra-argument fondat la tot ceea ce am spus poate fi unul singur: ”Mașinile second-hand sunt mai ieftine și oricum mașina este chiar cea mai bună investiție”. 

Să zicem că sunt de acord cu faptul că o mașină nu este o ”investiție bună”, dar credeți-mă:

Siguranța și Confortul, sunt cele mai bune investiții pe care le puteți face.
0 replies on “Avantajele autoturismelor noi”