4 informații esențiale despre ELECTROMOBILITATE

4

Probabil cel mai discutat subiect la ora actuală în domeniul auto este electromobilitatea. Ne îndreptăm atenția din ce în ce mai tare către automobillele electrice, sustenabile, care nu poluează aerul și ne oferă aceeași plăcere inconfundabilă de condus.

Despre ecotichet

După cum știm deja cu toții, Administrația Fondului pentru Mediu și-a ținut promisiunea și anul acesta și a alocat un buget în valoare de 140 de milioane de lei pentru programul Rabla Plus. Deci, dacă voiai să îți achiziționezi un automobil electric sau hibrid acum este cel mai potrivit moment.

Îți poți cumpăra mașina dorită, beneficiind și de un ecotichet din partea statului care diferă ca și valoare în funcție de autombilul pe care ți-l dorești. Astfel, pentru un automobil integral electic vei primi un ecotichet în valoare de 45.000 de lei, iar pentru un automobil hibrid vei primi un ecotichet în valoare de 20.000 de lei.

Există diferențe destul de mari între cele două tipuri de automobile, dar tu poți să îl alegi pe cel potrivit cerințelor și nevoilor tale. Eelectromobilitatea este într-un progres continuu, și ne oferă din ce în ce mai multe variante de autonomie și beneficii individuale.

Modelele BMW electrice

Modele noastre electrice, BMW i3 & i3S, BMW i8 Coupé & i8 Roadster, sunt făcute pentru a îndeplini toate nevoile. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de BEV („battery electric vehicle”, prin traducere: automobil cu baterie electrică), se încarcă la priză și funcţionează în mod exclusiv pe energia stocată în baterie.

Acest lucru determină autonomia automobilului. Astfel, modelul electric nu are nevoie nici de motor cu ardere internă şi nici de combustibil fosil pentru a-l propulsa. Un foarte mare avantaj este faptul că nu emană noxe în aer. DELOC.

Plug-in hybrid electric vehicle

Modelele hibrid sau PHEV („plug-in hybrid electric vehicle”, prin traducere: automobil electric hibrid plug-in) au două motoare: unul cu ardere internă şi unul electric, rezultând într-o creştere considerabilă a autonomiei totale.

Acestea obţin energie nu doar de la prize normale sau de la staţiile de încărcare dar şi din condusul activ, folosind tehnologia regenerării energiei la frânare, proces numit şi recuperare. Acest lucru implică transformarea energiei cinetice în energie electrică în timpul procesului de frânare, pentru a alimenta bateria.  

Despre electromobilitate

Sunt mulți factori de luat în calcul când electromobilitatea este unul din principiile pe care le iei în calcul. Un model hibrid are autonomie electrică mai mică decât un model electric, însă are o autonomie totală mai mare. Dacă autonomia integral electrică a modelelor BMW plug-in hybrid este între aproximativ 40 şi 90 km, cea a automobilului BMW i3 se extinde în prezent la 260 de kilometri.

E drept că un motor cu ardere internă combinat cu un sistem de propulsie electric înseamnă o autonomie totală mai mare decât cea a unui model electric. Pe de altă parte însă, un model electric primeşte cele mai mari stimulente fiscale sau subvenţii de taxe. În plus, are cel mai scăzut nivel de emisii de noxe şi este de obicei mai economic din punct de vedere utilitar, datorită costurilor scăzute pentru asigurare şi curent electric.

Voi pentru ce variantă ați opta?

APAN Motors este dealer autorizat BMW , fiind prezent în Brăila, Iași și Suceava. BMW APAN Motors are o activitate completă de vânzări și service, asigurând livrări și servicii oriunde în țară. Întreaga activitatea a echipei BMW APAN Motors este ghidată de misiunea de a “Livra Bucurie Și Chiar Mai Mult!” iar la departamentul Aftersales “Totul este despre ÎNCREDERE!“.

0 replies on “4 informații esențiale despre ELECTROMOBILITATE”