Zece sfaturi pentru conducerea preventivă pe traseele off-road cu Amarok!

5

Marile aventuri încep, de obicei, cu propoziții scurte: ”Să mergem!”

Potecile dealurilor și văilor cu pante abrupte variate oferă o oportunitate excelentă de a testa abilitățile de escaladă ale lui Amarok – modelul Autovehiculelor Comerciale Volkswagen care nu face niciun compromis pe teren off-road. Vehiculul exclusiv și versatil de clasă Premium are un design masculin, structură robustă și multă putere.

Tracțiune integrală permanentă 4MOTION, ABS off-road și asistent la coborârea în pantă

Chiar și în condiții extreme, Amarok oferă un confort ridicat la rulare. Motivul este corelarea perfectă dintre cutia de viteze și tracțiune – combinată cu tracțiunea integrală consacrată 4MOTION, care intervine în mod energic atunci când este nevoie.

Pe porțiuni înclinate, asistentul la urcarea în rampă împiedică alunecarea în spate a vehiculului și asigură o manevrare confortabilă la urcare. Sistemul excepțional ABS off-road asigură în plus distanțe de oprire mai scurte pe teren accidentat. Iar lățimea ampatamentului noului Amarok asigură o stabilitate extrem de ridicată, chiar și la o înclinare transversală de 50º. Motorul V6 turbo-diesel propulsează fără efort automobilul la urcări în rampă cu un unghi de 45 de grade.

Dotare serie cu noul Sistem de frânare ”Multicollisionbrake”

Siguranță pe aproape orice tip de teren: Amarok este singurul pick-up din clasa sa dotat în serie cu un sistem de frânare ”Multicollisionbrake”, discuri de frână de 17” pe față și de 16” pe spate.

Anvelope cu rezistență optimizată la rulare

Toate modelele Amarok sunt echipate în serie cu anvelope de vară fabricate dintr-un amestec special de cauciuc care minimizează deformarea în timpul deplasării. Însă și anvelopele de iarnă generează o tracțiune bună pe terenul uscat. Pentru o mai bună aderență pe toate tipurile de teren sunt disponibile anvelope All-Terrain, cu profil adecvat 245/65 R 17 A/T.

Iată zece sfaturi pentru conducerea preventivă pe traseele off-road cu Amarok:

1. Activează tracțiunea integrală și în interiorul tău

Atât mașina, cât și șoferul trebuie să fie pregătiți să iasă la drum. Este o idee bună să faci o listă scurtă cu ce trebuie verificat înainte de a merge pe traseu: Vehiculul este corect pregătit? Eu am toate echipamentele? Am luat toate măsurile de precauție? După aceea, poți să mergi.

2. Cunoaște-ți mașina!

Înainte de a pleca la drum, cunoaște-ți mașina: Ce sisteme am? Cum funcționează? Și în ce situații le folosesc? Aceste sisteme de asistență a șoferului apar în funcție de modelul vehiculului off-road. Verifică manualul vehiculului pentru mai multe informații.

3. Siguranța mai întâi!

Siguranța începe prin a-ți pune centura. În caz de urgență, mașina ta s-ar putea rostogoli sau chiar să se răstoarne. Deci ar trebui să te gândești întotdeauna dacă poți efectua o manevră în situații dificile.

4. Condu prudent!

Aventurierii din off-road sunt iubitori de natură. Folosește doar trasee care chiar sunt deschise pentru vehiculele off-road. Poți evita multe daune prin adaptarea modului în care conduci pe teren, ceea ce reduce impactul pe care vehiculul îl are asupra mediului. În acest fel, poți lăsa câteva zone care sunt încă accesibile publicului în bună formă.

5. Mersul este o parte din afacere!

Dacă te gândești numai la condus atunci când ești off-road, atunci așteaptă-te la o surpriză. Mersul este și el parte a oricărei excursii. Deseori poate fi dificil să apreciezi cu exactitate o situație din mașină. În general, ar trebui să ieși din când în când din autovehicul pentru a verifica condițiile date de traseu înainte de a merge pe el.

6. Citirea hărții este esențială!

Nu te baza niciodată numai pe GPS-ul tău atunci când mergi pe un traseu nou. Hărțile sunt încă o parte importantă a oricărei călătorii off-road. Acestea oferă o imagine de ansamblu a zonei pe care o explorezi. Și dacă tehnologia nu ajută, să citești o hartă poate face diferența între viață și moarte.

7. O bună pregătire este cheia succesului!

Vrei să eviți surprizele neplăcute? Atunci verifică-ți mașina înainte de călătorie. Salvarea rapidă și sigură a automobilului tău în caz de urgență este o abilitate de bază în care trebuie să fie priceput orice off-roader.

8. Fi onest cu tine insuti!

Nu trebuie să urmezi fiecare potecă. Aventurează-te ”mai încet” când explorezi un teren îndoielnic și nu lăsa pe nimeni să te provoace în manevre riscante. Gândește-te ce faci și ascultă-ți instinctul. Când ai îndoieli, pleacă din acel loc!

9. Protejează-ți echipamentul!

De cele mai multe ori nu este posibil să repari defecte tehnice folosind ceea ce ai la bord. Prin urmare, orice problemă care se produce în mijlocul câmpului poate fi o problemă majoră, mai ales dacă nu există nicio modalitate de a-ți localiza vehiculul. GPS-ul este o binecuvântare în acest tip de situație. Prevenirea este însă cel mai bun medicament – deci adaptează-ți modul în care conduci pe teren.

10. Învață de la profesioniști!

Vorbind cu pasionații off-road cu experiență te poate ajuta să înțelegi inițial terenul.  O modalitate bună de a te pregăti este și participarea la un eveniment de pregătire profesională off-road Volkswagen Driving Experience pentru a obține cunoștințele de care ai nevoie pentru următoarea aventură.

La APAN Automobile, consilierii de vânzări îți pot da mai multe detalii despre nivelul de echipare și consilierii de service mai multe sfaturi despre întreținerea modelului preferat.

0 replies on “Zece sfaturi pentru conducerea preventivă pe traseele off-road cu Amarok!”