10 sfaturi pentru o călătorie plăcută, la volanul unui Volkswagen*

4

Călătoriile lungi pot fi destul de stresante, mai ales atunci când nu ești obișnuit să conduci mult. Printr-o planificare atentă poți reduce acest stres la minimum și să faci din călătorie o experiență plăcută. Iată 10 sfaturi esențiale:

1. Dormi mult înainte de călătorie

Gândește-te la cel puțin șapte ore de somn timp de două nopți consecutive înainte de călătoria propriu-zisă pentru a acumula rezerve de energie. Cel mai bine este să pornești la drum dimineața, după un somn bun, nu după o lungă zi de muncă (decât dacă intenționezi să te oprești). Sunt recomandate pauze de-a lungul drumului pentru a te păstra alert; oprește-te la  aproximativ fiecare 200 de km sau două ore. „De asemenea, încearcă să eviți condusul între 1 și 3 după-amiaza, când temperatura corpului este mai scăzută și oamenii sunt în mod natural somnolenți”, conform Dr. Michael Breus.

2. Pare evident, dar înainte de a pleca într-o călătorie trebuie să știi unde mergi. Planificarea în avans a traseului este o idee bună, iar o simulare pe sistemul de navigație îți dă o idee despre ce timp trebuie sa aloci călătoriei.

Ajungi mai relaxat la destinație cu informațiile în timp real, transmite destinațiile direct către autovehiculul dumneavoastră și sunați după ajutor în caz de urgență. Cu serviciile Car-Net “Guide & Inform” și “Security & Service”, autovehiculul tău este complet interconectat. Și nici cu autovehiculele noi fără Car-Net sau cu autovehicule rulate începând cu anul de fabricație 2008 nu trebuie să renunți la conectivitate. Cu We Connect Go, soluția pentru echipare ulterioară, autovehiculul tău Volkswagen beneficiază de o actualizare la capitolul conectivitate.

3. Gustări sănătoase pentru călătorie

O varietate de alimente sănătoase pre-ambalate îți va permite să iei gustări mici de-a lungul drumului, în timp ce conduci.

4. Hidratează-te

Apa este cea mai importantă, așa că ai grijă să ai la îndemână sub forma sticlelor folosite pe traseu de maratoniști.

5. Este esențial ca mașina să fie în stare perfectă de funcționare și să aibă toate actele în ordine – asigurare RCA, taxa de drum (rovinieta), revizia tehnică la zi.

6. Ca sofer, esti responsabil de pregătirea mașinii pentru drum. Verifică nivelul fluidelor – ulei, lichid de frână, lichid de răcire, lichid pentru spălarea parbrizului, precum și presiunea și starea de uzură a pneurilor.

7.  Alege pentru drum o îmbrăcăminte lejeră, care să nu-ți stânjenească mișcările. Tocurile nu sunt recomandate, după cum nici hainele groase sau foarte largi.

8. Asigură-te ca poziția la volan este optimă și reglează scaunul, volanul și oglinzile. Este important să îți asiguri confortul, controlul și vizibilitatea optime. Ajustează, de asemenea, înăltimea centurii de siguranță (atunci când există posibilitatea) și cea a tetierei, pentru a-ți putea oferi protecție maximă în cazul unei coliziuni.

9. Menține pasagerii distrați

Călătoriile lungi – în special cu copiii – pot duce adesea la plictiseală. Acea liniște obosește adeseori șoferul. Asigură-te, așadar, că cei mici au o ocupație: jocul ”Eu văd cu ochii mei..”, puzzle-uri și alte diversiuni care fac plăcută excursia pentru toți.

10. Fă exerciții scurte

Este recomandabil ca înainte de a porni motorul ca să pleci la drum, să faci câteva exerciții de relaxare ca în video de mai jos:


*https://www.auto-bild.ro/headline/calatoriile-lungi-53227.html

[expander_maker id=”2″ more=”Răspunde la câteva întrebări” less=”Ascunde”][/expander_maker]

0 replies on “10 sfaturi pentru o călătorie plăcută, la volanul unui Volkswagen*”