Trendul anului: 70% dintre șoferii din Europa iau în considerare o mașină electrică pentru următoarea achiziție

4

  • Satisfacția șoferilor vehiculelor electrice arată că acest tip de motor este o alternativă promițătoare la motoarele clasice cu combustie
  • 97% dintre șoferi consideră tranziția de la motorul clasic la cel electric „așa cum era de așteptat” sau „mai ușoară” și se bucură de experiență
  • 89% cred că renunțarea la motorină / benzină a fost decizia corectă

Întrebați dacă ar lua în considerare un vehicul electric la următoarea achiziție, 70%  dintre șoferii europeni spun că ar face-o. Cel mai popular motiv pentru conducătorii auto care iau în considerare ”electrificarea! sunt beneficiile de mediu oferite de un vehicul cu zero emisii (49%).

Sondajul european este cea mai cuprinzătoare anchetă desfășurată de Nissan cu privire la obiceiurile de conducere și experiența șoferilor de vehicule electrice până în prezent. Demontând multe dintre miturile care împiedică în prezent șoferii să facă schimbarea, cercetarea demonstrează că există motive întemeiate pentru a trece la un vehicul electric.

Cum este ”electrificarea”?

Pentru a înțelege ce motivează sau împiedică șoferii să treacă la mobilitatea electrică, Nissan a chestionat 7.000 de șoferi din întreaga Europă, jumătate dintre ei conducători de vehicule electrice, jumătate șoferi de vehicule cu motoare cu combustie.

Studiul publicat astăzi relevă faptul că satisfacția șoferilor de electrice este promițător de mare, 89%  dintre aceștia spunând că ”electrificarea” a fost decizia corectă. 74%  se simt mai relaxați la volan și 77% consideră că un vehicul electric este mai ușor de condus decât un vehicul cu motor clasic.

Cu 97% dintre șoferii de vehicule electrice care găsesc tranziția spre motoarele electrice „așa cum era de așteptat” sau chiar „mai ușoară”, perspectiva este promițătoare pentru cei care doresc să se angajeze în călătoria de electrificare.

În plus, majoritatea (70%) dintre șoferi admit că autonomia autonomiei vehiculelor electrice este mai bună decât se așteptau înainte de cumpărare. Acest lucru contrabalansează procentul de 58% de șoferi de mașini cu motoare clasice care nu iau în considerare un vehicul electric, deoarece consideră că oferă autonomie redusă.

Viitorul este sustenabil

În ciuda diferențelor dintre șoferii de vehicule electrice și șoferii de vehicule cu motoare clasice, importanța sustenabilității se regăsește la ambele categorii – aproape 85% dintre toți șoferii chestionați consideră ca fiind foarte important ca vehiculul pe care îl conduc să fie prietenos cu mediul înconjurător. Un aspect important de menționat este că în ultimul deceniu proprietarii Nissan LEAF au împiedicat pătrunderea în atmosferă a peste 2,5 milioane de tone de CO2 la nivel global.

Sondajul definește conducerea electrică ca fiind plăcută și de dorit; 89% dintre șoferii europeni de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența lor și 78% susțin că este chiar mai bine decât se așteptau.

În plus, peste o treime (34%) dintre șoferii de vehicule electrice au luat decizia de ”electrificare” datorită tehnologiei avansate oferite de mașinile electrice, demonstrând rolul cheie pe care aceste caracteristici îl joacă în îmbunătățirea plăcerii la volan.

Aproape o treime (31%) dintre șoferii de vehicule cu motorizari clasice care iau în considerare un vehicul electrică confirmă, de asemenea, că tehnologia avansată îi tentează să facă pasul spre electrificare.

Studiul a mai evidențiat faptul că:

  • 49% dintre șoferii de mașini cu motoare clasice iau în considerare electrificarea deoarece vehiculele electrice sunt ecologice (40% dintre șoferii de vehicule electrice au făcut tranziția din același motiv)
  • 33% dintre șoferii de vehicule electrice au luat decizia datorită emisiilor zero a vehiculelor electrice, subliniind în continuare importanța mobilității ecologice pentru un viitor sustenabil
  • Perspectiva costurilor reduse de exploatare este tentantă pentru 31% dintre șoferii de vehicule cu motoare clasice care iau în considerare trecerea la un vehicul electric
  • 83% dintre șoferii de vehicule electrice recunosc că exploatarea unui astfel de vehicul are costuri chiar mai mici decât se așteptau

Nissan Leaf este eligibil RABLA 2021 cu un avantaj client de până la 20.000 lei prin eco-bonus!

La APAN, dealerul tău Dacia, Renault și Nissan, suntem de 30 de ani Mereu În Mișcare și avem ca principală misiune îndeplinirea celor mai exigente cerințe, prin servicii și produse de înaltă calitate.

Urmărește-ne pe Facebook pentru cele mai proaspete informații din domeniul auto sau vizitează-ne în showroomul din Galați, de pe Bulevardul George Coșbuc 148 sau în Brăila, pe DN22B (Șoseaua Dig) km 4, pentru a găsi împreună cea mai bună ofertă pentru tine și nevoile tale.

0 replies on “Trendul anului: 70% dintre șoferii din Europa iau în considerare o mașină electrică pentru următoarea achiziție”