TOP 5 DETALII FASCINANTE PE CARE NU LE ȘTIAI DESPRE NISSAN

4

Unul dintre cei mai respectați producători de mașini de pe această planetă, Nissan, și-a croit o nișă atunci când vine vorba de a fi primul și de a fi cel mai bun. Am creat pentru tine un Top 5 cu informații pe care poate nu le știai despre îndrăgita companie niponă.

1. Nissan a fost fondată în 1933, iar sediul central este în Nishi-ku, Yokohoma, Japonia.

Numit inițial Datson, numele său a fost ulterior schimbat în Datsun, deoarece ”son” în japoneză înseamnă dezavantaj.

Deși conceptul Nissan a fost lansat în 1914 de Mashujiro Hashimoto, a trecut ceva timp până când ideea producției în masă a mașinilor la prețuri accesibile a luat avânt. Astfel, fosta „Datsun” se transformă în Nissan Motor Co. Ltd de abia în anul 1943. Nissan a retras oficial numele Datsun în 1986.

2. Nissan a construit și motoare pentru rachete

Niponii de la Nissan au proiectat și dezvoltat motoare pentru nava spațială Lambda 4S-5, care a lansat primul satelit din Japonia, OHSUMI.

Nissan, cunoscut sub numele de Datsun în acel moment, a fost responsabil pentru prima lansare a unui satelit a japonezilor. În anii 1970, Nissan a întreprins o diversificare semnificativă, care a permis Japoniei să lanseze primul său satelit. De asemenea, cu câțiva ani înainte, în 1966, Nissan a început să producă și bărci cu motor.

3. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Nissan a început să lucreze și la fabricarea și producerea de camioane militare și motoare performante pentru avioane de clasă militară.

Deoarece multe alte companii produceau echipamente militare, și producătorul japonez de autoturisme Nissan producea camioane militare, motoare pentru avioane și motoare pentru bărci. Acest experiment s-a dovedit a fi foarte util pentru companie, deoarece a contribuit la crearea unor divizii independente de construcții navale și de construcții de motoare, care încă există și sunt pe un trend ascendent. Astfel, Nissan este unul dintre puținii jucători încă existenți pe piață care s-ar putea lăuda cu așa ceva.

4. Spre surprinderea multor oameni, Nissan deține un record pentru cel mai rapid model de producție din lume. Nissan GT-R a depășit Ferrari și Porsche și a arătat o performanță excelentă și un timp optim pe faimoasa pistă de curse Nurburgring. Din acest motiv, Nissan GT-R este considerat drept cel mai rapid model din lume.

De asemenea, puțini știu că renumitul Skyline, pe care l-am putut admira în filmele francizei The Fast and The Furious, a fost creat pentru prima dată în 1957 de o companie japoneză de automobile numită Prince. Nissan și Prince au fuzionat în 1966.

5. Nissan a câștigat cel mai mare premiu pentru sistemul său de conducere autonom

Nissan se luptă întotdeauna să fie în fruntea progresului tehnologic. În cadrul expoziției CEATEC din 2013, Nissan a fost premiat pentru performanța și sistemul de conducere remarcabile ale mașinilor lor. Scopul instalării unui astfel de sistem avansat a fost de a spori siguranța șoferului și a pasagerilor prin reducerea riscurilor semnificative de accidente. Această tehnologie a schimbat și îmunătățit regulile jocului pe piața automobilelor, fără îndoială.

Nissan, de la bun început, s-a străduit să creeze un design durabil și eficient al autovehiculelor. Astfel a luat naștere motorul de linie VQ, fabricat de Nissan, și care este în continuare considerat cel mai bun motor.

De asemenea, Nissan continuă să exploreze energia alternativă de peste 10 ani, iar de atunci a început să creeze vehicule electrice, inclusiv Nissan Leaf.

La APAN, dealerul tău Dacia, Renault și Nissan, suntem de 29 de ani Mereu În Mișcare și avem ca principală misiune îndeplinirea celor mai exigente cerințe, prin servicii și produse de înaltă calitate.

Urmărește-ne pe Facebook pentru cele mai proaspete informații din domeniul auto sau vizitează-ne în showroomul din Galați, de pe Bulevardul George Coșbuc 148 sau în Brăila, pe DN22B (Șoseaua Dig) km 4, pentru a găsi împreună cea mai bună ofertă pentru tine și nevoile tale.

0 replies on “TOP 5 DETALII FASCINANTE PE CARE NU LE ȘTIAI DESPRE NISSAN”