Performanță inteligentă pentru plăcere sustenabilă la volan: Noul ID.4 GTX

5

– Volkswagen își extinde familia ID. cu marca de produse sportive GTX
– Modelul ID.4 GTX1 aduce tracțiune integrală cu motor dual în familia ID.
– Campanie de electrificare: Volkswagen dorește să crească vânzările de autovehicule complet electrice în Europa cu 70% până în 2030

Wolfsburg/Berlin – La premiera mondială digitală, care a avut loc la aeroportul Tempelhof din Berlin, Volkswagen a prezentat primul său model complet electric de înaltă performanță: modelul ID.4 GTX. Noua marcă de produse aduce un caracter sportiv nou și inteligent în universul mobilității electrice. ID.4 GTX este primul model bazat pe configurația electrică (MEB), ce dispune de tracțiune integrală cu motor dual și oferă de asemenea și elemente de design atrăgătoare, de înaltă calitate.

Deplasarea în regim electric este pur și simplu foarte distractivă – iar cu modelul ID.4 GTX adăugăm o nouă dimensiune caracterului sportiv și dinamismului,” a explicat Ralf Brandstätter, CEO al mărcii Volkswagen. “Cel mai impresionant membru al familiei ID. de până acum demonstrează că mobilitatea electrică și performanțele sportive de top nu se exclud reciproc.

ID.4 GTX are câte un motor pentru propulsie electrică atât pe puntea față, cât și pe puntea spate. Împreună, acestea oferă o putere electrică maximă de 220 kW (299 CP)* și pot funcționa împreună ca tracțiune integrală electrică – o premieră pentru familia ID. Desfășurarea premierei mondiale într-un hangar pentru aeronave de la fostul aeroport Tempelhof din Berlin a permis noului model să demonstreze exact de ce este capabilă tracțiunea integrală cu control inteligent: ID.4 GTX a urcat fără efort o rampă cu o înclinație de 37,5%. Datorită tracțiunii integrale cu motor dual, nava-amiral a liniei de produse ID.4 poate accelera de la 0 la 60 km/h în 3,2 secunde și de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde. Viteza maximă a autovehiculului este limitată electronic la 180 km/h.

Cuplul integral al grupului motopropulsor electric este disponibil imediat și poți simți manevrabilitatea excelentă a autovehiculului la fiecare viraj,” spune Thomas Ulbrich, membru al Consiliului de administrație pentru dezvoltare. “Mai mult, conceptul inovator de operare și siguranță este la fel de inteligent precum grupul motopropulsor! De exemplu, șoferul este asistat de Head-up Display-ul unic, cu realitate augmentată, și de sisteme complexe de asistență.

Designul modelului ID.4 GTX îi scoate în evidență caracterul extraordinar, îmbinând plăcerea la volan cu un aspect robust. Banda luminoasă bine-cunoscută a fost combinată cu elemente puternice, dinamice – în special cele trei elemente cu structură tip fagure, care alcătuiesc luminile de zi. Acestea exprimă caracterul sportiv al autovehiculului, chiar și atunci când acesta staționează și, în același timp, creează o legătură cu modelul Golf GTI2. Pe lângă barele de protecție reproiectate, printre elementele care atrag privirea în partea din spate se numără blocul optic spate cu leduri 3D, cu lămpi de frână care formează un X.

Culoarea caroseriei este mai pregnantă decât în cazul modelelor cu tracțiune spate. Plafonul și spoilerul spate sunt negre, în timp ce bara cadrului plafonului este de culoare antracit ultralucios. Și interiorul se mândrește cu o nouă schemă cromatică. Secțiunea superioară a panoului de bord și inserțiile din piele ecologică sunt în nuanța închisă X-Blue, care reprezintă sustenabilitatea. Cusăturile contrastante roșii – un simbol clasic al caracterului sportiv și puterii – imprimă accente scaunelor. Logoul GTX apare pe volan, capitonajele ornamentelor pragurilor și – sub formă perforată – în partea de sus a spătarelor scaunelor din față.

Noua marcă de produse GTX reprezintă un amplificator atât pentru familia ID., cât și pentru strategia corporativă ACCELERATE, prin care Volkswagen și-a propus să devină cea mai dorită marcă pentru mobilitate sustenabilă. Compania și-a impus obiectivul de creștere a proporției de autovehicule complet electrice în Europa la 70 la sută până în 2030. Volkswagen intenționează să devină o companie neutră din punct de vedere climateric până în 2050, iar până în 2025, Volkswagen va fi investit circa 16 miliarde de euro în mobilitatea electrică, hibridizare și digitalizare.

ID.4 GTX va fi lansat în Europa în vara anului 2021. În Germania, modelul va porni de la un preț de bază de 50,415 euro, clienții putând să solicite o subvenție (netă) de 7,500 de euro.

Pentru a fi primul care primește noutăți despre modelele Volkswagen care pot beneficia de un discount suplimentar prin Programul Remat 2021, ne puteți lăsa datele dumneavoastră de contact la adresa de mail vanzari.vw@apan.ro.

1 ID.4 GTX – Consum de curent în kWh/100 km (NEDC): 19,1-18,1 (mixt); CO2 emisii în g/km: 0; clasă de eficiență: A+.

0 replies on “Performanță inteligentă pentru plăcere sustenabilă la volan: Noul ID.4 GTX”