Mai dinamice, mai puternice și mai incitante: Audi S3 Sportback și Audi S3 Limuzină

10
  • Motor 2,0 TFSI puternic, de 228 kW (310 CP), cu cuplul de 400 Nm
  • S tronic cu 7 trepte, suspensii sport S și tracțiune integrală quattro în dotarea standard
  • Bord orientat spre cel de la volan, tehnologii din clasele auto superioare
  • Ediție limitată în nuanțele speciale Galben Python și Roșu Tango

În urmă cu aproximativ 20 de ani, Audi a inițiat segmentul premium compact, lansând primul S3**. Marca prezintă acum o nouă generație a acestui model: S3 Sportback** și S3 Limuzină**, cu motorul 2,0 TFSI puternic de 228 kW (310 CP), ce dezvoltă un cuplu de 400 Nm. Ambele variante (S3 Sportback: consum combustibil mixt în l/100 km: 7,4; emisii CO2 mixte în g/km: 170 – 169*; S3 Limuzină: consum combustibil mixt în l/100 km: 7,3 – 7,2*; emisii CO₂ mixte în g/km: 166 – 165*) accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,8 secunde. Puterea este transferată optim către șosea grație transmisiei S tronic cu 7 trepte, a tracțiunii quattro cu controlul inteligent și a suspensiilor S specifice cu controlul opțional al amortizoarelor. Dar modelele S3** dispun și de multe alte dotări și funcții high-tech, ca de pildă conceptul de operare, sistemele de infotainment și sistemele de asistență.

Distinctive: designul și luminile

Noile modele S3** își arată caracterul dinamic încă de la prima privire. Partea frontală este dominată de grila Singleframe cu model în romburi și de prizele de aer impresionante, în timp ce carcasele oglinzilor exterioare sunt finisate cu aspect de aluminiu. Linia puternică a umerilor este trasată cursiv de la faruri și până la blocurile optice din spate. Ca element nou al designului Audi, suprafața de sub această linie este curbată spre interior, accentuând pasajele roților. Noile S3 Sportback** și S3 Limuzină** pot fi echipate opțional și cu faruri matrix LED. Luminile lor de zi digitale sunt realizate dintr-un modul compus din pixeli creați de 15 segmente LED, dintre care 10 segmente trasează două linii verticale. În partea din spate, look-ul dinamic este accentuat de difuzorul mare și de cele patru terminații ale sistemului de evacuare.

Static photo Color: tango red

Putere sportivă

Noile modele S3** sunt puse în mișcare cu 228 kW (310 CP) și 400 Nm, de motorul 2,0 TFSI (S3 Sportback: Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,4; emisii CO2 mixte în g/km: 170 – 169*; S3 Limuzină: Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,3 – 7,2*; emisii CO₂ mixte în g/km: 166-165*). Tehnologiile de ultimă oră, precum Audi valvelift system (AVS) ce ajustează deschiderea supapelor de admisie în funcție de necesar, asigură umplerea optimă a camerelor de combustie și contribuie la nivelul ridicat de eficiență, ca de exemplu managementul termic inteligent. Ambele modele** sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde și își ating viteza maximă, limitată electronic, la 250 km/h. Cel de la volan poate folosi sistemul Audi drive select pentru a accentua și mai mult sunetul motorului puternic cu patru cilindri.

Transmisia S tronic cu șapte trepte acționează cu viteza luminii, iar funcția de rulare liberă și tracțiunea integrală quattro transmit cuplul în manieră optimă pe șosea. Cuplajul hidraulic multi-disc din fața punții posterioare este complet variabil și mută cuplul între puntea din față și cea din spate în funcție de necesar, combinând performanțe dinamice cu stabilitatea la condus și cu eficiența, dar și cu plăcerea incitantă a condusului. Sistemul este controlat de sistemul modular dinamic de control. Este un sistem nou, ce interconectează în mod aprofundat tracțiunea quattro cu sistemul electronic de control al stabilității ESC, precum și cu amortizoarele controlate disponibile opțional.

Suspensiile dinamice

Cu suspensia spate cu patru brațe de pe puntea spate și cu direcția progresivă, suspensiile incluse în dotarea standard oferă tot ceea ce este necesar pentru călătorii confortabile. De asemenea, acestea reduc garda la sol cu 15 milimetri. Audi poate echipa automobilul și cu suspensiile sport S disponibile pentru modelele de serie. Opțional acestea pot dispune și de controlul amortizoarelor. Supapele controlează fluxul de ulei din amortizoare, astfel încât să se poată adapta la condițiile date în doar câteva miimi de secundă. Intervalul dintre setarea de confort maxim și dinamism maxim a devenit și mai amplă decât la modelul predecesor. Noul sistem de amplificare electrică a puterii de frânare asigură încetinirea spontană, cu forță fermă a automobilului. Toate cele patru discuri de frână sunt ventilate din interior, iar etrierele sunt vopsite în negru ca dotare standard. Opțional, pot fi finisate în roșu. Modelele S3** au jante de 18 inchi incluse în echiparea standard, iar jantele de 19 inchi sunt disponibile opțional.

Interior

Spațiu generos

Comparativ cu predecesorii, noile modele S3** au crescut ca mărime: versiunea Sportback** e mai lungă cu 3 centimetri și Limuzina** cu 4 centimetri, iar ambele modele sunt cu 3 centimetri mai late.

Varianta cu cinci uși are acum o lungime de 4,34 metri, pe când cea cu patru uși măsoară 4,50 metri. Cu excepția câtorva diferențe minore, cele două versiuni de caroserie sunt identice ca lățime (1,82m), înălțime (1,43m) și ampatament (2,64m). Interiorul oferă spațiu mai amplu la nivelul umerilor și al coatelor. Portbagajul Sportback-ului poate transporta bagaje la o capacitate între 325 și 1.145 litri, în funcție de poziția banchetei, iar Limuzina are capacitatea portbagajului de 370 litri.

Cockpit

Interior sportiv

Designul exterior sportiv spectaculos al noilor modele S3** se continuă și la interior, cu noul schimbător compact pentru transmisia S tronic cu 7 trepte și cu elemente decorative din aluminiu sau carbon, ce sunt astfel modelate încât să amintească de designul farurilor. Bordul este orientat spre șofer, din toate punctele de vedere, iar gurile de ventilație distinctive compun o singură unitate cu calota ce acoperă planșa de instrumente, subliniind astfel caracterul sportiv al interiorului. Display-ul digital de 10,25 inchi este oferit ca dotare standard. Ca alternativă, clienții pot opta pentru Audi virtual cockpit sau pentru versiunea sa Plus. Ambele afișaje au diagonala de 12,3 inchi, iar varianta Audi virtual cockpit Plus oferă trei ecrane diferite. Pachetul opțional de iluminare ambientală în varianta Plus creează efecte luminoase clar definite în întuneric. Scaunele sport sunt nou proiectate, iar tapițeria lor standard este realizată în mare parte din sticle PET reciclate și este accentuată cu cusături contrastante rafinate ca dotare standard.

Pe centrul panoului de instrumente găsiți un display tactil de 10,1 inchi integrat în panoul negru de mari dimensiuni. Acesta recunoaște literele introduse ca scris de mână și dă feedback acustic. O altă opțiune avansată de control și operare pentru sistemul de infotainment constă în comenzile vocale ce pot fi formulate în limbaj natural și sunt incluse între funcțiile standard. Audi oferă opțional și un display head-up.

Interior

O nouă generație pentru sistemele de infotainment

Sistemul MMI al noilor modele S3** are la bază a treia generație a platformei modulare de infotainment (MIB 3). Capacitatea acesteia de procesare este de zece ori mai mare decât a predecesorului și sistemul prelucrează toate funcțiile de conectivitate la viteză LTE Advanced. Este integrat, de asemenea, un hotspot WiFi, iar navigația este flexibilă și precisă. De exemplu, acum sunt oferite previziuni cu privire la evoluția situației din trafic, plus imagini Google Earth de înaltă rezoluție din satelit și informații privind fluxul traficului. Setările individuale, precum destinațiile frecvent selectate sau preferințele pentru setările sistemului de aer condiționat pot fi memorate în până la 6 profiluri de utilizator.

Serviciile Audi connect on-line includ și serviciile car-to-x, ce ajută la găsirea locurilor de parcare libere de-a lungul drumului sau îi permit șoferului să beneficieze de unda verde în orașe, deoarece comunică cu infrastructura de semaforizare în orașe precum Düsseldorf și Ingolstadt, în Germania. Conectivitatea între noile Audi S3** și smartphone-ul utilizatorilor este gratuită în baza aplicației myAudi, precum și cu Apple CarPlay, Android Auto și Audi phone box, care conectează dispozitivul la antena automobilului și îl încarcă inductiv. Cheia Audi connect permite utilizatorului să descuie și să încuie mașina și să pornească motorul, folosind un smartphone Android în locul cheii fizice. Pentru fanii sistemelor avansate de sunet, sistemul Bang & Olufsen premium este opțiunea perfectă, oferind sunet 3D și creând un peisaj sonor spațial cu adevărat ieșit din comun.

Sisteme utile de asistență a șoferului

Audi își demonstrează fără echivoc expertiza tehnică și în domeniul sistemelor de asistență a șoferului. Astfel, în dotarea standard a modelor S3** sunt incluse sisteme precum Audi pre sense front, asistentul pentru evitarea obstacolelor și asistentul la virare. Acestea pot contribui în manieră eficace la evitarea accidentelor. Opțional sunt disponibile și multe alte sisteme, ca de exemplu asistentul pentru schimbarea benzii de rulare, sistemul de avertizare la ieșirea din mașină, asistentul pentru traficul perpendicular și sistemele de asistență pentru parcare. Tempomatul adaptive cruise assist ajută șoferul la controlul longitudinal și lateral al automobilului. menținând totodată viteza constantă față de autovehiculul din față. Intervenind ușor asupra direcției, sistemul ajută șoferul să mențină banda de rulare. De remarcat este și sistemul de asistență pentru sporirea eficienței, ce susține șoferul în abordarea unui stil de condus economic.

Interior

Special pentru lansare

Lansarea pe piață va aduce și un model special, oferit în ediție limitată: “Edition one”. Ediția specială va fi vopsită în Galben Python (Sportback) și respectiv Roșu Tango (Limuzină) și dispune de accente negre și de jante de 19 inchi. La aceste modele se fac remarcate, de asemenea, scaunele sport îmbrăcate în piele fină Nappa, accentuate cu cusături contrastante galbene.

*Consumul de combustibil al modelelor menționate

Informațiile privind consumul de combustibil și emisiile de COindicate ca intervale de valori variază în funcție de dotările și accesoriile automobilului.

Audi S3 Sportback

Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,4*;

Emisii de CO2 mixt în g/km: 170-169*

Audi S3 Limuzină

Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,3-7,2*

Emisii de CO2mixt în g/km: 166-165*)

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege.

Aveți întrebări legate de modelele Audi? Lăsați-ne un mesaj la adresa de e-mail contact@apanautomobile.ro sau pe pagina de Facebook APAN Automobile Audi și răspundem cu plăcere solicitărilor dumneavoastră!

0 replies on “Mai dinamice, mai puternice și mai incitante: Audi S3 Sportback și Audi S3 Limuzină”