Inovație fără sacrificiu:

SUV-urile Volkswagen și protecția climei

4

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă omenirea. Cu toții avem responsabilitatea de a opri încălzirea globală. Volkswagen a fost primul producător de automobile din lume care s-a angajat să respecte obiectivele Acordului de la Paris. Întregul grup VAG va deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până cel târziu în 2050. Pentru a proteja clima și a pune în aplicare dispozițiile politice, reproiectăm riguros vehiculele noastre pentru a îndeplini standardele de mobilitate electrică. Acest lucru se aplică și modelelor SUV, o preferință tot mai mare în rândul clienților din întreaga lume, dar adesea criticată ca fiind „păcătoșii” mediului. SUV-urile reprezintă un element esențial în ofensiva electrică la nivel de grup către mobilitatea durabilă.

T-Roc R

Pentru grupul VAG cu cele 12 de mărci, peste 120 de unități de producție din întreaga lume și aproximativ 11 milioane de vehicule construite în fiecare an, calea este clar definită. „GoTOzero”, declarația grupului privind misiunea de mediu, se bazează pe patru domenii principale de activitate – schimbările climatice, resursele, calitatea aerului și respectarea mediului.

Grupul intenționează să cheltuiască aproape 60 miliarde euro pentru domeniile viitoare de hibridizare, mobilitate electrică și digitalizare până în 2024. Aceasta reprezintă puțin peste 40% din investițiile companiei în proprietăți, instalații și echipamente și toate costurile de cercetare și dezvoltare din această perioadă. Aproximativ 33 miliarde euro din această cifră vor fi investite numai în mobilitatea electrică.

Volkswagen este pe deplin angajată să stabilească electrificarea ca tehnologie de vârf, pregătind astfel calea către o mobilitate durabilă pentru toată lumea – în prezent. Volkswagen ID.3 construit în Zwickau, de exemplu, va fi livrat clienților cu o amprentă neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. În timpul duratei de viață a automobilului, Volkswagen oferă energie verde prin intermediul filialei sale Elli și wallbox-uri atractive la preț atractiv pentru încărcarea la domiciliu. ID.3 va fi urmat în curând de ID.4, un SUV cu zero emisii. Volkswagen ”electrifică” segmentul SUV – combinând astfel protecția mediului cu flexibilitatea dorită de clienți.

Caracteristicile tipice ale SUV-urilor sunt cele care le fac o alegere populară cu un număr tot mai mare de clienți – acestea oferă o poziție de ședere ridicată, un spațiu mai mare în habitaclu și flexibilitate. Multe modele din această clasă, cum ar fi Volkswagen T-Roc sau T-Cross, nu sunt în niciun caz dinozauri. Acestea sunt compacte, cu dimensiuni externe similare cu un Polo sau un Golf. Din ce în ce mai mulți clienți doresc să conducă exact acest tip de mașină. În SUA și China, SUV-urile sunt cel mai popular segment de vehicule. Iar cota lor de piață în Europa și Germania este, de asemenea, în creștere constantă. Astăzi, unul din patru vehicule vândute de grup este un SUV.

Campania SUV din ultimii ani este răspunsul Volkswagen la cererea tot mai mare a clienților – dar, în același timp, a și consolidat activitatea de bază. Această clasă de vehicule contribuie în mod esențial la asigurarea investițiilor societății în tehnologii viitoare, cum ar fi mobilitatea electrică și conducerea autonomă.

Vorbind despre durabilitate, SUV-urile moderne și Cross-over-ele, de exemplu de la marca Volkswagen Passenger Cars, au deja o contribuție semnificativă la reducerea sarcinii asupra CO₂ în prezent. Un Volkswagen T-Roc 1.6 TDI cu 85 kW/115 CP are o putere CO₂ de aproximativ 111 g/km – comparabilă cu un Golf 1.6 TDI cu același motor (109 g/km). Și în producția SUV, Grupul depune eforturi mari pentru a reduce emisiile de CO₂. Prin creșterea eficienței energetice – de exemplu prin optimizarea infrastructurii instalațiilor și trecerea la energii regenerabile – emisiile de CO₂ pe vehicul trebuie reduse cu 45 % până în 2025 (față de 2010). Aceasta înseamnă că SUV-urile de la Volkswagen nu numai că respectă cele mai înalte standarde în ceea ce privește tehnologia, inovarea și confortul, dar și în ceea ce privește durabilitatea.

APAN Automobile, Dealer și Service Volkswagen, vă invită în showroom-ul situat pe Șos.DIG Brăila-Galați pentru a vă urca la volanul unui SUV în cadrul unei sesiuni de test-drive sau la adresa de mail contact@apanautomobile.ro pentru alte detalii.

0 replies on “Inovație fără sacrificiu:

SUV-urile Volkswagen și protecția climei