Lucruri surprinzătoare despre marca Volkswagen

7

        Volkswagen este o marcă de renume de mulți, mulți ani. Și de-a lungul acestor ani, au existat multe evenimente remarcabile pentru producătorul de vehicule. Deci, avem câteva date despre Volkswagen de împărtășit. Volkswagen are unele dintre cele mai iconice vehicule de-a lungul istoriei, cum ar fi Beetle (gândacul, buburuza sau broscuța). Și Volkswagen a avut multe lucruri interesante în cei 80 de ani de producție a vehiculelor.

         Iată câteva dintre cele mai tari fapte despre marca Volkswagen:

1. Unii consideră ca majoritatea vehiculelor Volkswagen sunt denumite după curenții oceanici și vânturile predominante.

         De exemplu, VW Golf este numit după Curentul oceanic cald de suprafață Nord-Atlantic denumit ”Gulf Stream” iar Passat este un termen german pentru vânturile comerciale denumite de francezi ”alizee” sau de englezi ”trade winds”.  Jetta este denumită după cuvântul ”Jetstream”, curent de aer îngust și curbat, în atmosfera unor planete, inclusiv Terra.

2. Volkswagen a oferit compensații financiare pentru bebelușii născuți într-un Beetle.

     În 1964 această perioadă, Volkswagen a lansat o campanie de marketing numită „Obligații pentru bebelușii născuți în Beetle”. Practic, compania a acordat obligațiuni de economii oricărui copil care s-a născut într-o mașină VW Beetle. Până în 1969, 125 de bebeluși au primit obligațiuni. Unele surse sugerează că nou-născuților li s-au acordat 25 de dolari, în timp ce alții sugerează că a fost vorba despre 300 dolari.

3. Volkswagen a fost desemnat cel mai des pentru premiile International Engine of the Year.

     Motorul TSI Twincharger de 1,4 litri – creat de Volkswagen – a fost ales de nenumărate ori pentru premiere de juriul internațional al jurnaliștilor auto.

4. Până în 1955, Volkswagen se afla în peste 150 de țări din întreaga lume.

    Acesta este și anul în care Volkswagen a sărbătorit livrarea a 1.000.000 de vehicule Volkswagen.

5. Recordul înregistrat în Guinness Book pentru cei mai mulți oameni dintr-un singur Volkswagen Beetle este de 57 de persoane.

      Douăzeci de studenți de la Universitatea Asbury care s-au îngrămădit într-un Beetle old-style în 2010 pentru a atrage atenția asupra traficului de persoane au obținut un record mondial Guinness, dar înregistrări de genul acesta nu au tendința de a rezista mult timp. Cu cât sunt mai mulți oameni închiși într-un VW Beetle, cu atât mai mulți oameni încearcă să umple mai mulți oameni în ei.

      Volkswagen spune că cei mai mulți oameni dintr-un singur Volkswagen Beetle au fost 57 alpinisti care au folosit fiecare centimetru de spațiu în cabină, apoi i-au îngrămădit și pe acoperiș.

6. Volkswagen & The Beatles

      Un Volkswagen Beetle alb înmatriculat cu numărul LMW 281F,  a fost furată frecvent din cauza unui album Beatles. Populară trupă rock a folosit vehiculul pe fundalul copertei albumului Abbey Road, potrivit site-ului New Theory.

7. Producătorii de mașini britanice au refuzat modelul Beetle.

        Fabrica Wolfsburg VW a căzut în mâinile Aliaților în 1945, iar ofițerii armatei britanice sub comanda maiorului Ivan Hirst au repornit producția. În martie 1946, cel de-al 1000-lea Beetle a lansat linia de producție, iar trei ani mai târziu armata britanică a predat oficial fabrica înapoi germanilor. Renașterea lui Volkswagen a fost completă.

Producătorii de mașini britanice au refuzat oportunitatea de a-l produce, Comisia Britanică pentru Industria Automobilelor de la acea vreme descriind Volkwagen Beetle drept o mașină „bizară, zgomotoasă și prea fragilă” și declarând că, „va rămâne populară cel mult doi sau trei ani”.

       Însă primele VW Beetle au ajuns în Marea Britanie în 1952, când militarii britanici s-au întors acasă cu mașinile după Cel de-al Doilea Război Mondial.

8. Cel mai popular VW Beetle este Herbie

       Unul dintre cele mai populare culori ale  VW Beetle este alb cu numărul 53 pe capotă și portiere. Mașina a apărut în multe producții de televiziune și chiar în filmele Disney (dintre care există 6!) spunând povestea lui Herbie, cea mai îndrăgită și năzdrăvană mașină din toate timpurile.

9. Vânzări record în 2016

În ciuda scandalului privind emisiile, Volkswagen a înregistrat un nou record:   a vândut 10,3 milioane autoturisme la nivel mondial în 2016.

10. Volkswagen și Domino’s Pizza

Co-fondatorul mărcii Domino a iubit Volkswagen mai mult decât pizza lui – În 1961, James Monaghan, co-fondator al Domino’s Pizza, a tranzacționat acțiunile sale în valoare de 50% din companie către fratele său Tom pentru un Volkswagen folosit. Cu toate acestea, Tom a decis să-și vândă acțiunile sale finale, 93% din acțiuni, pentru un miliard de dolari.

11. Valoarea Volkswagen

În anul 2008, Volkswagen a fost cea mai valoroasă companie din lume – pentru o zi (!).

Într-o serie de evenimente bizare, producătorul a bătut Exxon Mobil pentru o scurtă perioadă în care valoarea stocului VW a depășit 370 miliarde de dolari, comparativ cu 343 miliarde de dolari ai companiei de energie electrică. Această situație a fost rezultatul unei „serii complexe de evenimente” în timpul unei „incertitudini economice globale unice”, potrivit The Washington Post.

       Când vine vorba despre marca Volkswagen, ca și în cazul multor alți producători, poate fi  vorba despre un mix. Compania germană care produce aproximativ 11 milioane de vehicule în fiecare an, și-a prezentat în 2019 noua gamă full-electric, care a pre-vândut 10.000 de unități în doar 24 de ore, despre care am vorbit aici (https://blog.apan-topselection.ro/id-3-prima-masina-electrica-marca-volkswagen/ )

       Indiferent de modelul pe care îl alegeți, fie că este Golf în segmentul hatchback sau Passat în segmentul berlinei premium, toate mașinile sunt variate și au ceva unic. Fiecare model de mașină este conceput special după ani de cercetare. Ceea ce nu știu mulți, este faptul că Volkswagen petrece mai mult timp în cercetare în crearea unui automobil dar și design, decât să încerce să scoată pe piață o mașină mediocră.

    Consilierii de vânzări și service APAN Automobile îți pot răspunde la orice curiozitate ai despre mașinile Volkswagen la adresa de mail contact@apanautomobile.ro sau pe pagina de Facebook APAN Automobile Volkswagen.

0 replies on “Lucruri surprinzătoare despre marca Volkswagen”