ID 3 – Prima mașină electrică marca Volkswagen

7

Odata cu Salonul International de la Frankfurt din luna septembrie, Volkswagen a lansat noul logo și prima mașină cu totul electrică. Alaturi de lansarea noului ID. 3, aceasta premiera mondială marchează începutul unei noi ere electrice, conectată și responsabilă față de mediul înconjurător.

ID.3. Vă salută. Vă electrizează. Vă duce mai departe

Și pentru că revoluția electrică este tot mai aproape de noi, Volkswagen Romania a expus într-un renumit centru comercial din București, în perioada 30 noiembrie-1 decembrie, noul model electric ID 3, fiind astfel dezvăluit în exclusivitate.

ID 1st este ediția de lansare a hatchbackului  electric iar pentru clienții din România sunt disponibile 3 culori exterioare:  Glacier White, Manganese Grey, Makena Turquois .

Noul ID.3 1ST vine echipat cu specificații în exclusivitate:

● Baterie de 58 kW pentru o autonomie de 420 km, conform WLTP

● 1 an de încărcări gratuite la toți distribuitorii autorizați Volkswagen (maximum 2000kW/h)

● Accelerație de la 0 la 100 km cu 2 secunde mai rapidă

● Înaltă performanță de încărcare de 100 KW (încărcare DC) și de 11 kW (încărcare AC)

● Pedale Play & Pause și mai multe elemente de design, interior și exterior .

Conform statisticilor întocmite de către Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile ( https://www.acea.be/ ) , în toată Uniunea Europeană, vânzările de vehicule electrice noi cu baterii (BEV) au crescut de la 58.975 în 2015 la 150.056 în 2018. În prima jumătate a anului 2019, au fost vândute 125.378 de Automobile electrice noi, reprezentând 1,5% din totalul vânzărilor. În ceea ce privește România, vânzările de vehicule electrice noi cu baterii (BEV) au crescut de la 24 în 2015 la 605 în 2018. La prima jumătate a anului 2019, au fost vândute 456 de BEV noi, reprezentând 0,6% din vânzările totale, rapoarte ce nu cuprind precomenzile pentru noul Volkswagen ID, autovehicul total electric rezervat de către clienți  abia în această toamnă.

Care va fi prețul unui ID.3 în România?

Modelul ID.3 1St va avea un preț maxim recomandat, pornind de la 36.000€, cu TVA inclus. Prețul propus nu include un eventual suport, dar modelul este eligibil în eventuale programe propuse de AFM.

Care vor fi dotările ID.3 1St?

ID.3 1St va fi oferit in 3 pachete de echipare: 1St, Plus si Max.

ID.3 1 ST

– baterie 58 kWh

– jante aliaj 18″”East Derry”

-Adaptive cruise control cu functie “Stop&Go”

– Sistem de navigatie cu ecran central de 10″

– Receptor radio digital BAB+

– App Connect wireless

– Computer de bord digital

– Functii de asistenta: Front Assist cu City Emergency Brake si Pedestrian Monitoring, Lane Assist, Protectie anti coliziune pre crash

– Airbag frontal si lateral pentru sofer si pasager

– Air bag cap pt locurile din fata

– Buton de pornire Keyless

– Senzor de parcare

– Faruri/stopuri LED

– Volan multifunctional din piele

– Pachet iarna: scaune fata, volan si duze parbriz incalzite

– Senzor de ploaie

– Inchidere centralizata cu telecomanda

– Geamuri electrice fata/spate

– Oglinzi reglabile si incalzite electric

– Cotiere individuale pentru locurile din fata

– Climatronic

ID.3 1 ST Plus – dotări suplimentare

Jante aliaj 19″ “Andoya”

– Pachet Design: Faruri LED Matrix, Dynamic light Assist, Stopuri LED dinamice, Lumina ambientala: posibilitate de selectie intre 30 de nuante si culori, Privacy glass, Pachet exterior bicolor

– Pachet Asistenta: Park Pilot, Camera video pentru mersul inapoi, Keyless Access.

– Scaune cu design “Flow” și pachet confort

ID.3 1 ST MAX- dotari suplimentare

– Jante aliaj 20″ “Sanya”

– Pachet Multimedia Plus: Head up display cu realitate augmentata, Pachet de sonorizare Beats de 300W cu amplificator pe 8 canale, subwoofer si 8 boxe, interfata de telefon comfort cu incarcare inductiva

– Pachet Design Plus: Plafon panoramic

-Pachet Asistenta Plus: Travel Assist, Side Assist

– Scaune ergo active cu reglaj electric si functie de masaj

La capitolul Conectivitate și sisteme de asistență a conducătorului, ID.3 vine cu noutăți super-smart:

  • Sistemul inteligent de iluminare ID.Light

ID.Light comunică vizual cu dumneavoastră și vă ajută să navigați relaxat prin trafic, împreună cu sistemul opțional de navigație. Folosind lumina și semnalizarea, sistemul vă recomandă schimbările necesare de bandă. De asemenea, vă poate avertiza și vă poate ajuta să vă repuneți pe traiectorie dacă ați greșit banda. Dacă folosiți comanda vocală, un semnal luminos va răspunde la vocea dumneavoastră. Când părăsiți ID.3, ID.Light își va lua la revedere. Cu un semnal luminos inteligent.

  • AR head-up display

Priviți relaxat spre viitor. Și spre șosea.

Display-ul head-up AR opțional trimite informații utile în câmpul vizual direct al șoferului, simplificând considerabil condusul. De exemplu, vă arată unde să virați sau ce bandă să alegeți. Proiecția de pe parbriz și ceea ce se întâmplă pe asfalt par că devin o imagine unică. Pentru confort adițional la condus. Zi de zi.

  • Asistentul vocal

Distragerea atenției la volan din cauza butoanelor complicate este o problemă de domeniul trecutului. Acum puteți ține ochii pe șosea și totuși puteți controla în același timp sistemul radio, sistemul opțional de navigație și telefonul, grație funcției de comandă vocală. Trebuie doar să spuneți: “Hello ID” și sistemul vă va înțelege.

Bateria și autonomia

Performanțe puternice. Încărcare rapidă.

Dimineața alergați la serviciu, lăsând copiii la școală și seara reveniți pe același drum: în principiu nicio problemă cu bateria încărcată. Oricare dintre cele trei variante de baterii, cu mărimi diferite, disponibile pentru ID.3 pot face față unei astfel de solicitări. Aveți la dispoziție spre alegere bateriile de 45 kWh, 58 kWh și 77 kWh.

Încărcarea

Avantajul mare oferit de autovehiculele electrice este că vă puteți încărca mașina aproape de oriunde: de acasă folosind rețeaua electrică la care sunteți abonat, inclusiv wallbox-ul opțional, în parcările dotate cu stații de încărcare, la numeroși parteneri Volkswagen, dar și la alte dealership-uri de automobile, precum și la numeroase benzinării. Și mai apar tot multe alte opțiuni. Zi de zi. Astfel, alimentarea mașinii capătă o nouă față, extrem de flexibilă.

Mobilitatea electrică ne va schimba în mod sustenabil comportamentul de alimentare. Până la urmă, cu autovehiculul tău electric nu mai mergi la benzinărie, ci poți încărca bateria autovehiculului tău electric aproape peste tot: acasă, la o priză de uz casnic, la un Wallbox, la stații de încărcare publice sau la stații de încărcare rapidă. Dacă ai încercat o dată, vei constata rapid că este aproape la fel de simplu ca încărcarea smartphone-ului tău. Iată aici explicații despre cum să-și încarci mașina.

ID.3 marchează începutul unei noi ere, o eră dinamică în lumea mobilității electrice. Performanțele electrizante întâlnesc designul revoluționar și caracterul practic. Pentru cei ce își doresc o schimbare. Viitorul este pregătit. Viitorul vă așteaptă. Urcați acum la bord!

0 replies on “ID 3 – Prima mașină electrică marca Volkswagen”