Fiat va deveni marcă pur electrică în 2027, în Europa

2

Grupul Stellantis, compania care deține Fiat, a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2021. Același raport relevă faptul că Fiat va deveni o marcă pur electrică din 2027, la nivel european.

După un singur an de existență, Grupul Stellantis a publicat raportul cu rezultatele financiare pentru 2021. În cadrul aceluiași raport a apărut și informația că Fiat va deveni o marcă pur electrică în Europa, în 2027. Potrivit raportului, Fiat 500e a fost cel mai bine vândut model în segmentul mașinilor de oraș, în 12 țări din lume. Modelul electric a fost vândut în 44.000 de exemplare în 2021, la nivel mondial.

Tot anul trecut, Fiat a rămas lider de piață în Italia, Turcia și Brazilia. Marca italiană a devenit lider de piață și în America de Sud, cu o cotă de 13.9% în 2021.

Acum, Fiat se pregătește să lanseze un model electric nou, care va fi prezentat anul acesta sau în 2023. De altfel, raportul Stellantis indică faptul că grupul își propune să scoată pe piață nu mai puțin de 17 modele electrice noi în următorii doi ani.

Pentru a facilita tranziția către producția de mașini electrice, Stellantis va investi 31 de miliarde de euro pentru a transforma uzinele sale în fabrici de vehicule electrice până în 2025.

Inclusiv uzina de la Mirafiori din Torino va fi transformată pentru a produce astfel de vehicule. Stellantis va mai investi și în uzina de la Termoli pentru producția de baterii electrice.

FIAT, care este un acronim de patru litere pentru Fabbrica Italiana di Automobili Torino, este cel mai important grup financiar și industrial al Italiei. Sediul central al grupului se află în Torino, regiunea Piemont, în nord-vestul Italiei. Fabrica de automobile Fiat a luat naștere în anul 1899, fiind înființată de către Giovanni Agnelli și alți asociați de-ai săi.

Lasă un comentariu...