BMW iX sosește în curând, cu o autonomie mai mare de 600 de km și 500 CP

8

O viziune prinde contur și în curând va deveni realitate, este vorba despre BMW iX. Astfel, BMW Vision iNext devine model de serie, oferind prima imagine asupra viitorului.

Graţie tehnologiei eficiente BMW eDrive şi a propulsiei sale cu tracţiune integrală, BMW iX beneficiază de o autonomie excepţională şi de o acceleraţie de la zero impresionantă. Limbajul de design minimalist îi conferă un aspect modern şi expresiv. În interior, ambianţa premium de calitate superioară cumulată cu tehnologii de ultimă generaţie asigură confort maxim şi spaţiu mai mult decât suficient pentru cinci persoane.

DESIGN MONOLITIC

Design-ul interior al BMW iX reprezintă forța unei noi generații.Este vorba de un design complet nou, expresiv, dar nu aglomerat. Pe scurt: un design care, încă de la prima vedere, denotă o nouă formă a plăcerii de a conduce. Rezultatul este acest SAV revoluţionar cu forma sa monolitică emblematică, detalii care au un caracter puternic şi funcţii inteligente Shy-Tech: noul BMW iX.

Designul şi tehnologia BMW iX formează un pachet general care pune bazele pentru ceea ce este, în multe privinţe, un nou tip de experienţă de condus. Procedând astfel, acesta întruchipează în mod cuprinzător caracterul mărcii BMW i, a cărui misiune este de a transforma mobilitatea personală. BMW i joacă un rol central la BMW Group ca „atelier pentru viitor” şi vector al inovaţiei în întreaga companie. În acelaşi fel, BMW i3 – conceput de la început pentru a fi propulsat full electric – a oferit o rampă către o mobilitate urbană durabilă. Iar designul vizionar al modelului plug-in hybrid BMW i8 a ajuns să exemplifice tehnologia de vârf a sistemului de propulsie în segmentul premium al maşinilor sport.

A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive oferă eficienţă remarcabilă şi autonomie mare
A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive – care cuprinde cele două motoare electrice, electronica de putere, tehnologia de încărcare şi bateria de înaltă tensiune – garantează o eficienţă excepţională. Unitatea de putere dezvoltată de BMW Group şi fabricată în mod sustenabil, fără utilizarea de materii prime critice cunoscute ca pământuri rare, va dezvolta, după cele mai recente calcule, o putere maximă de peste 370 kW/500 CP. Acest lucru va fi suficient pentru a propulsa BMW iX de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5,0 secunde.

Încărcare rapidă DC: peste 120 de kilometri de autonomie suplimentară în 10 minute
Noua tehnologie de încărcare a BMW iX permite încărcarea rapidă DC de până la 200 kW. În acest fel, bateria poate fi încărcată de la 10 la 80% din capacitatea sa maximă în mai puţin de 40 de minute. În plus, în decurs de zece minute poate fi alimentată suficientă energie în baterie pentru a creşte autonomia maşinii cu peste 120 de kilometri. Este nevoie de mai puţin de 11 ore pentru a încărca bateria de înaltă tensiune de la 0 la 100% la 11 kW dintr-un panou (Wallbox).

Noul set de instrumente tehnologice stă la baza evoluţiilor suplimentare spre condus autonom
Noul set de instrumente tehnologice care debutează odată cu BMW iX oferă şi o platformă pentru progrese semnificative în domeniul condusului autonom şi al serviciilor digitale. De exemplu, nivelul puterii de calcul a fost dezvoltat pentru a procesa de 20 de ori volumul de date al modelelor anterioare. În consecinţă, poate fi procesată o cantitate aproape dublă de date de la senzorii automobilului faţă de cât era posibil anterior.

Design exterior.
Semnalizare clară a unei noi ere a Plăcerii de a conduce.

BMW iX provine din matriţa unui SAV modern, dar cu un limbaj de design nou, simplificat în faţă şi la nivel central. Designul impunător al exteriorului său este modelat de un număr mic de linii precise şi conferă maşinii un aspect puternic, robust şi clar definit. În prim-plan strălucesc atributele funcţionale ale BMW iX ca model fără emisii locale şi un spaţiu de experienţă care oferă o mobilitate confortabilă atât în utilizarea de zi cu zi, cât şi în călătoriile mai lungi.

Parte frontală: grila radiatorului, expresivă şi verticală, are rol de panou de informaţii
Designul părţii frontale a BMW iX îi conferă o prezenţă atrăgătoare. Imaginile BMW caracteristice – o producţie comună de grilei BMW distincte şi a farurilor duble la fel de familiare – au fost reinterpretate într-un stil futurist. În centrul părţii frontale se află grila proeminentă, accentuată vertical, a cărei suprafaţă are o structură piramidală tridimensională.

Deoarece sistemul de propulsie electrică al BMW iX necesită doar o cantitate mică de aer de răcire, grila radiatorului este complet acoperită. Rolul său a fost redefinit – funcţionează ca un panou digital de senzori. Tehnologia camerei, funcţiile radar şi alţi senzori sunt integraţi perfect în grila, în spatele unei suprafeţe transparente. Elementele de încălzire şi sistemul de curăţare pentru senzori sunt încorporate şi ele în faţa grilei.

Descoperă și alte detalii utile și fascinante la dealer-ul tău BMW APAN Motors. APAN Motors este dealer autorizat BMW , fiind prezent în Brăila, Iași și Suceava. BMW APAN Motors are o activitate completă de vânzări și service, asigurând livrări și servicii oriunde în țară. Întreaga activitatea a echipei BMW APAN Motors este ghidată de misiunea de a “Livra Bucurie Și Chiar Mai Mult!” iar la departamentul Aftersales “Totul este despre ÎNCREDERE!“

Sursă: BMW Blog

0 replies on “BMW iX sosește în curând, cu o autonomie mai mare de 600 de km și 500 CP”