Alfa Romeo, câte un nou model în fiecare an până în 2026

6

  • Italienii de la Alfa Romeo pregătesc lansări în fiecare an până în 2026
  • Electrificarea gamei va începe din 2027
  • Modelele vehiculate pentru electrificare – Tonale, GTV, Duetto, Stelvio

Se pare că Alfa Romeo este una dintre acele mărci care refuză să se îndepărteze de tradiții și să țină pasul cu trendurile. În ultimul deceniu, compania italiană s-a prezentat cu câteva modele interesante, dar strategia lor de afaceri nu a fost una tocmai sustenabilă. Totuși, acest lucru pare a fi pe cale să se schimbe, deoarece compania italiană de automobile a declarat recent că vom primi un model nou în fiecare an până în 2026, iar din 2027, toate modelele mărcii vor fi electrificate. Această decizie luată de italieni provine din avertismentul de acum câteva luni a CEO-ului Stellantis, Carlos Tavares, care a declarat că Alfa și Chrysler au 10 ani pentru a schimba lucrurile în bine, înainte de a dispărea ca și producători auto în funcțiune. Având în vedere acest lucru, iată cele cinci modele despre care credem că vor apărea în următorii cinci ani.

Alfa Romeo Tonale

Știm deja că Alfa Romeo lucrează la un crossover compact numit Tonale. Modelul ar fi trebuit să fie lansat în 2021, dar datorită unirii Fiat Chrysler Automobile cu PSA, care a generat Stellantis, a fost amânat cu un an. Debutul modelului Tonale va avea loc în a doua jumătate a anului 2022. Acesta va fi primul vehicul hibrid marca Alfa Romeo, cu tren de propulsie plug-in hybrid.

Este de așteptat ca trenul de rulare hibrid al mașinii să includă un motor turbo de 1,3 litri, responsabil cu propulsia roților din față, în timp ce două motoare electrice vor trimite puterea către puntea spate. Cu această configurație, este posibil ca Tonale să aibă o putere între 190 și 240 de cai putere, iar bateria de 11,4 kWh va permite o autonomie de până la 48 de kilometri. Acest lucru demonstrează faptul că performanța continuă să conteze și că este un aspect foarte important în gama Alfa, chiar dacă încetul cu încetul se îndreaptă spre mașinile electrice.

În timp ce se zvonește că Tonale ar împărtăși aceeași platformă cu Jeep Compass, (platforma Daimler / Chrysler / Mitsubishi GS) este de fapt mai probabil să se utilizeze o versiune a mult mai noii platforme Stellantis CMP.

Alfa Romeo GTV

Deși inițial Alfa Romeo a anulat renașterea lui GTV, compania încă ia în considerare acest lucru. Probabil că unul dintre modelele viitoare ar putea fi chiar un nou GTV. În trecut, Alfa Romeo ne-a oferit câteva detalii sau cel puțin obiective pentru GTV. Unele dintre acestea sunt următoarele: o distribuție a greutății 50:50, peste 600 de cai putere dați de un motopropulsor hibrid compus din twin-turbo V6 de 2,9 litri și cel puțin două motoare electrice, tracțiune integrală inteligentă cu vectorizare a cuplului și spațiu pentru patru pasageri.

Planurile pentru un nou GTV se îmbină perfect cu cea mai recentă strategie a italienilor, având în vedere și faptul că va avea un motor hibrid. Este foarte posibil ca unul dintre noile modele Alfa ce vor apărea în următorii ani să fie chiar noul GTV.

Mai rămâne însă o întrebare: va împărtăși noul GTV platforma cu Giulia? Știm deja că varianta hibridă a lui Maserati Ghibli utilizează o versiune modificată ale aceleiași platforme M156. Având în vedere că și Maserati se află în grupul Stellantis, noul GTV fie va împărtăși platforma cu acesta, fie cu o platformă Giorgio modificată.

Alfa Romeo Duetto

Având în vedere că apariția unui nou GTV este destul de probabilă, același lucru ar putea fi valabil și pentru Duetto.

Mai mult, după ce Alfa a întrerupt modelul 4C, brandul italian nu are în prezent o mașină sport compactă. Având în vedere acest lucru, Duetto s-ar potrivi bine în gama Alfa Romeo, probabil ca o mașină sport mai accesibilă, cu motor față și tracțiune spate.

Alfa Romeo Stelvio Hybrid

Alfa Romeo Stelvio este primul SUV al mărcii și s-a dovedit a fi unul de mare succes. Între 2017 și 2021, aproximativ 150.000 de unități au fost vândute în SUA, Canada și Europa la un loc. În Europa, modelul se bucură de cel mai mare succes, cu aproximativ 82.000 de unități vândute. Având în vedere că cererea de SUV-uri și crossover-uri este încă mare, nu există niciun motiv să credem că Alfa Romeo nu va hibridiza Stelvio, la un moment dat în următorii câțiva ani.

O mare parte din ceea ce a fost prezentat  în paragrafele de mai sus nu este încă confirmată oficial (cu unele excepții). Reprezintă mai degrabă o piesă speculativă, bazată pe informații anterioare, furnizate de Alfa Romeo sau alte surse. Așadar, strategia Alfa Romeo de a ne oferi noi modele în fiecare an până în 2026 va implica cel mai probabil și câteva dintre modelele menționate mai sus.

Nu ești sigur ce model Alfa Romeo ți se potrivește? APAN Cars este dealer Alfa Romeo în zona de sud-est a României, oferind servicii superioare atât în vânzări, cât și pe partea de service. Pentru a afla mai multe detalii despre generațiile curente Jeep, nu ezita să contactezi echipa de vânzări APAN Cars sau să ne vizitezi în showroom-ul din Galați, Drumul Viilor 17-19!

2021 este momentul APAN 30 DE ANI! Suntem de 30 de ani Mereu În Mișcare și avem ca principală misiune îndeplinirea celor mai exigente cerințe, prin servicii și produse de înaltă calitate.

0 replies on “Alfa Romeo, câte un nou model în fiecare an până în 2026”