Volkswagen Golf. Generația a opta

3

Premiera modială a noului Golf: digitalizat, conectat și inteligent

VW Golf este cea mai de success mașină europeană. În premieră mondială, pe 24 octombrie 2019 s-a lansat a 8-a generație Golf – digitalizat, conectat, cu funcții intuitive. Niciun Golf de până acum nu a fost dotat cu funcții atât de progresiste. Premiera sa mondială are loc la Wolfsburg, unde a fost inventat Golful și unde a fost construit și consolidat în ultimii 45 de ani.

“Pe parcursul a șapte generații, Golful a impresionat peste 35 de milioane de clienți. Întreaga industrie auto așteaptă de la noul Golf să stabilească norme și standarde”, explică Dr. Herbert Diess, Președinte al Consiliului de Administrație Volkswagen AG. În ceea ce privește tehnologia sa, Golful face cel mai mare salt înainte de la debutul său în urmă cu 45 de ani. Ralf Brandstätter, COO al mărcii Volkswagen: “Această mașină este cu adevărat nouă, din toate punctele de vedere. Dar, desigur, Golful rămâne Golf. Conceptul fundamental al acestuia este nemuritor. Această mașină ne-a definit brandul pentru decenii întregi și, mai mult, a democratizat noile tehnologii auto.”.

Un lucru cert este că noul Golf democratizează sustenabilitatea în mobilitate. Mai mult, cu acest model, Volkswagen Golf trece la un mod de operare digital, intuitiv. Klaus Bischoff, Director Design Volkswagen: “Într-o lume în care complexitatea este din ce în ce mai mare, noul Golf vine cu un mod de operare intuitiv.” Practic, toate afișajele și controalele sunt digitale: noile instrumente și sistemele de infotainment online se îmbină într-un afișaj cu butoane si glisare tactilă. Un afișaj deasupra parbrizului este de asemenea disponibil pentru a îmbunătăți constant gama de informații disponibile.

Cinci modele hibrid

Cu noul Golf, Volkswagen începe ofensiva hibridelor, urmând să comercializeze cinci modele de acest tip, odată cu startul tehnologiei 48V: un starter alternator cu curea, baterie lithium-ion de 48V și ultima generație de motoare TSI, adaptate la condusul hibrid – eTSI.

Cea de-a opta generație a bestseller-ului Volkswagen va fi disponibilă și în două variante Plug in Hibrid. Cea fiabilă, care dezvoltă 150 kW / 204 PS și cea sport, GTE, care dezvoltă 180 kW / 245 PS.

Motorizare eficientă pe benzină și diesel – consum cu 17% mai mic

Motorizările Golf 8 vor fi disponibile pe benzină (TSI), diesel (TDI) și pe gaz (TGI). Cele pe benzină, în patru cilindri, vor dezvolta 66 kW / 90 PS, respectiv 81 kW / 110 PS, iar cele pe diesel, tot în patru cilindri, vor dezvolta 85 kW/ 115 PS. Nu în ultimul rând, motorizarea pe gaz va dezvolta 96 kW / 130PS și va înregistra consum mai mic de carburant și energie datorită tehnologiei inovatoare pe combustie, TSI Miller.

Noul Golf nu este încă disponibil la vânzare și nici prețurile nu se cunosc. Lansarea noului Golf 8 pe piața va fi în 2020.

0 replies on “Volkswagen Golf. Generația a opta”