Renault Symbioz, UN SUV COMPACT DE FAMILIE.

3

Renault dezvăluie numele noului SUV compact, ce continuă ofensiva mărcii în segmentul C.

 • Renault a dezvăluit numele noului său SUV compact de familie ce aparține segmentului C: Symbioz
 • Cu un nume care reflectă noul limbaj de design Renault, Symbioz combină plăcerea de a conduce cu un spațiu generos la interior și cu eficiența consumului de combustibil datorită motorului E-Tech full hybrid 145
 • Cel mai recent vehicul din cadrul ofensivei mărcii în segmentul C, Renault Symbioz se alătură unei game de modele complementare concepute pentru a satisface toate nevoile clienților
 • Renault dezvăluie numele noului SUV compact, ce va fi dezvăluit în primăvara anului 2024.

Symbioz sună ca termenul „symbiose” din limba franceză, ce derivă la rândul lui din cuvântul „symbiosis” din greaca veche, care înseamnă „a trăi împreună”, o valoare adânc înrădăcinată în ADN-ul Renault și exprimată prin conceptul „voitures à vivre”.

Este un cuvânt care este similar în multe limbi: „symbiosis” în engleză, „simbiose” în spaniolă și „simbiosi” în italiană, ceea ce face ca numele Symbioz să fie ușor de înțeles de către un public larg.

Pentru acest nou model compact de familie, ne-am dorit să punem în centrul numelui oamenii și relația specială pe care o familie o are cu mașina sa. Numele Symbioz ilustrează perfect viața alături de vehiculul nostru, un loc ce permite pasagerilor să se identifice cu mașina și să se integreze în mediul înconjurător.

Sylvia Dos Santos, Head of Naming Strategy, Renault Marketing Division

Renault Symbioz și ADN-ul „voitures à vivre”

Symbioz reprezintă noul design al mărcii. Noul SUV este cel mai compact hibrid Renault din segmentul C, având o lungime de doar 4,41 m.

Interiorul este conceput pentru a satisface nevoile întregii familii, cu spațiu și capacitate de încărcare generoase.

Acesta prezintă cele mai noi tehnologii Renault, inclusiv:

 • noua generație a plafonului panoramic din sticlă Solarbay, care are la bază tehnologia PDLC, ce îi permite opacizarea,
 • motorul E-Tech full hybrid de 145 CP care echipează un vehicul cu greutate redusă (sub 1.500 kg), fapt care conferă plăcere în timpul condusului și un consum redus de combustibil.

Renault își continuă ofensiva în segmentul C

Renault este conectat la clienții săi și determinat să le satisfacă nevoile, fie că sunt persoane fizice sau clienți din zona de flote. În acest sens, marca este prezentă în Europa cu o gamă de vehicule complementare ce aparțin segmentului C, atât modele electrice, cât și hibride:

 • E-Tech electric:
  • Mégane, compact high-tech – 4.20m
  • Scénic, noul model electric dedicat familiei devenit referință – 4.47m
 • E-Tech full hybrid:
  • Symbioz, un SUV compact de familie – 4.41m
  • Austral, un SUV premium, high-tech – 4.51m
  • Arkana, un SUV coupé cu design dinamic – 4.56m

DESPRE RENAULT

Renault, marcă istorică de mobilitate și pionier al vehiculelor electrice în Europa, a dezvoltat întotdeauna vehicule inovatoare. Prin planul strategic „Renaulution”, Renault s-a angajat într-o transformare ambițioasă, generatoare de valoare, îndreptându-se către o gamă mai competitivă. Ambiția sa este de a întruchipa modernitatea și inovația în tehnologie în industria auto și nu numai.

Lasă un comentariu...