Programul Rabla 2023 a început

3

Programul Rabla 2023 a început iar astăzi ne propunem să îți oferim informații valoroase referitoare la modificările importante.

Valabilitatea notei de înscriere

Valabilitatea notei de înscriere în Programul Rabla 2023 se reduce de la 300 la 120 de zile, fără introducere VIN vehicul nou, fără alte termene intermediare.

Creșterea primei de casare

O noutate importantă pe care o aducem Programul Rabla 2023 este creșterea primei de cazare.

Rabla Clasic

Pentru Rabla Clasic, prima de casare crește de la 6.000 lei la 7.000 lei pentru o rabla. Pentru două rable prima de casare crește ca valoare, de la 9.000 lei la 10.000 lei.

Pentru Instituții, prima de casare în Programul Rabla este de 7.000 lei. Acestea nu au obligativitatea de a casa un vehicul uzat.

Notele anulate presupun scoaterea din programe atât a solicitantului, cât și a vehiculelor uzate. Acestea pot fi utilizate în următorul an, dacă nu au fost casate și radiate.

Programul Rabla Clasic presupune achiziționarea unui automobil nou cu motor pe combustie sau hibrid fără plug-in.

Rabla Plus

Pentru programul Rabla Plus sunt disponibile următoarele tipuri de tichete:

  • eco-tichet de 26.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi. 
  • eco-tichet de 29.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78g CO2/km în regim WTLP, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi.
  • eco-tichet de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea mașinii noi achiziționate.
  • eco-tichet de 54.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea mașinii noi achiziționate.

În cadrul Programului Rabla Plus se mai poate acorda un eco-bonus pentru vechime. Așadar, pentru fiecare autovehicul uzat cu o vechime mai mare de 15 ani și normă de poluare Euro 3 sau inferioară, se acordă un bonus de 1.500 lei.

Valoarea ecotichetului acordat în carul Programului Rabla Plus Instituțiilor publice care achiziționează un automobil electric, plug-in hibrid sau cu pilă de hidrogen este de 12.000 lei.

O altă noutate importantă pe care o aduce Programul Rabla 2023 este Certificatul Fiscal de Taxe Locale (DITL). S-a renunțat ca certificatul emis de ANAF în favoarea documentului menționat anterior.

Programul Rabla Plus este destinat persoanelor sau Instituțiilor ce achiziționează vehicule 100% electrice sau plug-in hibrid.

Unde găsești mașina potrivită pe care o achiziționezi prin programul Rabla?

În portalul APAN Top Selection poți regăsi peste 3.000 de oferte pentru mașini. Din acestea, mai bine de 200 de oferte sunt pentru automobile noi ale mărcilor Dacia, Renault, Nissan, Honda, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Volkswagen, Audi și BMW.

O echipă dedicată și #MereuInformată îți poate oferi informații valoroase despre Programul Rabla și îți poate oferi suportul necesar pentru achiziția automobilului dorit.

APAN Top Selection este prezent în 5 locații în țară: Brăila, Galați, București, Iași și Suceava. Peste 40 de profesioniști în vânzări fac parte din echipă. Solicită mai multe informații și te vom ține la curent.

Să ai spor în toate!

Lasă un comentariu...