3 detalii esențiale despre igienizarea sistemului de climatizare

3

Colegul nostru, Valentin Tudor-Consilier Service BMW APAN Motors, îți va prezenta în cele ce urmează cum se realizează igienizarea sistemului de climatizare și de ce să-i acordăm importanța potrivită.

Dacă filtrul de aer se ingrijește de sănătatea motorului, filtrul de polen și ingienizarea sistemului de climatizare se îngrijesc de aerul pe care ocupanții mașinii îl respiră cât timp sunt în mașină.

Înlocuirea filtrului de polen cu periodicitate este de mare folos dar nu este mereu suficient pentru a putea respira un aer cât mai proaspăt și curat.

Igienizarea sistemului de climatizare

De ce nu este mereu suficient?

Deşi filtrul de polen asigură protecţie împotriva prafului si polenului acesta nu poate garanta protecţia împotriva microorganismelor.

Tubulatura sistemului de climatizare, tevile, conductele care conduc aerul reprezinta cel mai adesea un mediu umed ce se creeaza prin condens datorita diferentelor de temperatura.

Acest mediu umed, in timp, favorizeaza aparitia, bacteriilor, , mucegaiului, alergenilor si a altor microorganisme. Acestea pot fi peste tot in aer dar intr-un mediu inchis si relativ mic precum este habitaclul unei masini, cantitatea lor in aerul respirat poate fi mult mai mare. Vestea bună este că există soluții simple pentru a preveni apariția acestor bacterii sau alergeni.

Rezolvarea consta in igienizarea sistemului de climatizare

Asta nu înseamnă că service-ul îți va desface toată mașina ca să ajungă la conducetele. Este mult mai simplu și foarte eficient cu ajutorul unui dispozitiv special – un nebulizator pentru astfel de operațiuni.

Vei putea observa în imaginile din clip dispozitivul pe care noi l-am botezat Elefantul Tromp. Este un elefant, mai mic pentru că are această trompă – vom vedea rolul ei imediat. Și îl cheamă Tromp pentru că face parte din echipa noastră.

Ce face Tromp, atunci când este solicitat?

El realizează igienizarea sistemului de climatizare profesională utilizand 2 solutii:

  • Prima este o soluție antiseptică și a două este o soluție parfumată.
  • Elefantul Tromp transformă soluția în aburi, ce ajung în cutia de climatizare și distruge toate bacteriile și microorganismele.   
  • Vom vedea în detaliu procesul.

Ce este foarte important este faptul ca aceste solutii nu contin compusi chimici, deci nu este daunatoare.

Dispozitivul de aburi este prevăzut cu un recipient în care se adaugă conținutul recipientului. Acesta se încalzește și transformă lichidul în aburi care sunt dirijați prin acest tub către priza de aer de recirculare a mașinii. Cu sistemul de climatizare pornit, cu geamurile închise și setat neaparat pe “Recirculare aer” așteptăm circa 20 – 30 de minute până dispozitivul consumă toată soluția antiseptică.

Apoi se repetă același proces cu al doilea recipient care are rolul să ozonizeze aerul. Adică să îl curețe și să lase în urmă un parfum plăcut pe o perioada îndelungată.

Sper că ți-am transmis informații utile despre cum să eliminăm bacteriile din tubulatura aerului condiționat. Cum îți dai seama că ar fi necesar un tratament de acest gen: miros neplăcut, umezeală, alergii respiratori. Sau pur și simplu, poți acționa preventiv să și aplici tratamentul o dată pe an.

Descoperă și alte detalii utile și fascinante la dealer-ul tău BMW APAN Motors. APAN Motors este dealer autorizat BMW , fiind prezent în Brăila, Iași și Suceava. BMW APAN Motors are o activitate completă de vânzări și service, asigurând livrări și servicii oriunde în țară. Întreaga activitatea a echipei BMW APAN Motors este ghidată de misiunea de a “Livra Bucurie Și Chiar Mai Mult!” iar la departamentul Aftersales “Totul este despre ÎNCREDERE!“

0 replies on “3 detalii esențiale despre igienizarea sistemului de climatizare”