FIAT 500 SI FIAT PANDA HYBRID

3

Fiat 500 si Fiat Panda, vor fi primele modele ale FCA Group ce vor adopta noua tehnologie hybrid. Noul 500 si Panda Hybrid, disponibile din Febroarie, respectiv Martie 2020, vor revolutiona transportul urban, facand tehnologia hybrid accesibila tuturor.

Noile modele 500 si Panda hybrid, ofera toate beneficiile condusului eficient, usor si accesibil. Pe scurt, cea mai buna solutie pentru o masina de oras. In ultimii 120 de ani Fiat a fost unul din pionierii in inovatia tehnologiei si un inovator al mobilitatii.

2020 marcheaza o noua etapa in istoria brand-ului Fiat. Odata cu lansarea noilor modele 500 si Panda, se incepe “electrificarea” brand-ului si totodata se da startul productiei in Turin a noului 500. Acesta va fi un model 100% si va avea un rol cheie in strategia de “e-Mobility” a FCA Group.

Mai mult de atat, pentru prima data in istoria celor doua modele ale Fiat, 500 si Panda vor fi disponibile intro serie unicat: “Launch Edition”, impreuna cu un motor pe benzina, Mild Hybrid, ce combina noul motor in 3 cilindri, FireFly, de 1L si 79CP (51kW) cu un motor electric de 12-volti BSG (Belt-integrated Generator) si baterii lithium.

Comparativ cu motorizarea 1.2 69CP Fire, versiunea Mild Hybrid are o eficienta marita a consumului de combustibil astfel reducanduse emisiile CO2 in medie cu 20% pana la 30% pentru modelul Pandra Cross.


Cum functioneaza noua tehnologie Mild Hybrid a celor de la FCA Group

Noul motor pe benzina, Mild Hybrid, vine intro configuratie de 1 Litru, 3 cilindri, cu o putere maxima de 79 CP (51kW) la 6000 de rotatii, si un cuplu maxim de 92 Nm la 3500 de rotatii.

Structura motorului include o camera de ardere compacta si EGR extern, fapt ce se traduce printr-o mai buna eficienta termica.

Sistemul BSG este montat direct pe motor si este operat de cureaua de accesorii. Sistemul recupereaza energia la franare si decelerare si o stocheaza in bateria lithium de 11 Ah, pe care o poate folosi ulterior cu o putere de maxim 3.6kW pentru a reporni motorul in modul Start&Stop sau pentru a asista la acelerare.

Aceasta tehnologie permite ca motorul sa fie oprit la viteze sub 30km/h, prin simpla comutare in neutru(N), in urma afisarii unui mesaj pe consola de bord.

Propulsia Mild Hybrid a noilor modele 500 si Panda Launch Edition, vine combinata cu o transmisie in 6 rapoarte C514, manuala.


Noile Modele FIAT 500 si Panda Hybrid Launch Edition, pot fi comandate la dealeri din intreaga Europa.

sursa: fiat.com
0 replies on “FIAT 500 SI FIAT PANDA HYBRID”