Festivalul Lavandei din Bărăgan – o gură de respiro după un an pandemic

3

Influențele mediteraneene au schimbat percepții și au bucurat suflete pe parcursul ultimelor decenii în România. De la domeniul muzical și artistic la cel agroturistic, românii au învățat de la vecinii de la sud de Dunăre că bunăstarea unei națiuni depinde de implicarea fiecăruia dintre noi dar și în a te adapta schimbărilor și de a învața lucruri noi de la cei care au reușit în anumite domenii.

În ultimii ani, fermieri cu experiență în domeniul cultivării și prelucrării cerealelor,  precum grâu, porumb, floarea soarelui, s-au reorientat către plantele medicinale, cea mai evidențiată fiind lavanda. Lavanda sau levănțica, este o plantă perenă, originară din zona Mediteraneană, care s-a adaptat solurilor din România, nefiind pretențioasă. Plantată îndeosebi pentru proprietățile calmante și antiseptice, lavanda este din ce în ce mai apreciată.

Pe cea mai mare plantație din România de lavandă a avut loc weekendul trecut un Festival la care APAN Automobile Audi a spus ”PREZENT”!

Festivalul Lavandei din Bărăgan desfășurat la începutul lunii iulie (cu mari emoții din cauza ploilor) a adunat laolaltă iubitori de frumos, de petreceri în aer liber, de voie bună!

Cele 25 hectare de lavandă au reprezentat spațiul perfect pentru mii de turiști care, în drum spre mare sau București au făcut un popas în mijlocul distracției!

Scena pregătită pentru artiști locali și naționali dar mai ales, spațiul destinat spectatorilor în stil rustic, a fost centrul distracției! Cele mai performante SUV-uri Audi expuse lângă scena, e-tron și Q5, au atras atenția mai ales datorită limbajului sportiv de design dar și a alurii impunătoare ce fascinează încă de la prima vedere.

Și cum gastronomia este un instrument puternic pentru a crea punți de legătură între oameni, mâncarea gustoasă și băuturile savuroase au completat meniul festivalului.

Ediția a doua a Festivalului Lavandei din Bărăgan a adunat vizitatori din Brăila, Galaţi, Buzău, Ialomiţa, Constanţa sau Bucureşti. Pe parcursul a trei zile aceştia au avut ocazia să admire lanul de lavandă şi să se bucure de activităţile pregătite de organizatori: plimbare cu taxi-căruța, ateliere de creație, activități pentru copii, seară de film în mijlocul câmpului de lavandă, concert trupa Provincialii etc..

Am fost mândri să fim prezenți  la astfel de acțiuni socio-culturale și abia așteptăm ediția a III-a a Festivalului Lavandei din Bărăgan!

0 replies on “Festivalul Lavandei din Bărăgan – o gură de respiro după un an pandemic”