Astypalea a dat startul pentru transformarea într-o insulă inteligentă și durabilă

6

Astypalea este pe cale să devină o insulă inteligentă și durabilă. Primele vehicule electrice, inclusiv prima mașina de poliție complet electrică din Grecia, au fost puse în funcțiune la începutul acestui luni în prezența premierului Kyriakos Mitsotakis, a CEO-ului Volkswagen Herbert Diess și a ministrului adjunct de externe Kostas Fragogiannis. Au fost inaugurate și primele puncte de încărcare publice și private. Evenimentul a marcat lansarea tranziției către electrificarea completă pe Astypalea. În anii următori, insula vrea să treacă la o mobilitate inteligentă durabilă și să-și modernizeze complet sistemul energetic. Volkswagen și guvernul grec au semnat un memorandum de înțelegere în acest sens în noiembrie anul trecut.

Herbert Diess, CEO al Grupului Volkswagen, a declarat: „Astypalea va fi un viitor laborator pentru decarbonizare în Europa. Vom cerceta în timp real ce îi motivează pe oameni să treacă la e-mobilitate și ce stimulente sunt necesare pentru tranziția la un stil de viață durabil. Învățăturile vor contribui la accelerarea transformării către mobilitate durabilă și energie verde în Grecia. La nivel mondial, protecția climei câștigă o tracțiune enormă. Volkswagen a condus această schimbare, oferind întreaga gamă de mobilitate durabilă – de la autoturisme la încărcare până la soluții de energie durabilă. Astypalea poate deveni un model albastru pentru o transformare rapidă, stimulată de colaborarea strânsă a guvernelor și a întreprinderilor.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a spus: „Grecia se află într-o misiune de a transforma economia și societatea noastră în„ Grecia 2.0 ”, conducând revoluția verde și valorificând cea mai recentă tehnologie digitală. Planurile noastre sunt îndrăznețe. Astypalaia va fi un pat de testare pentru tranziția verde: autonomă din punct de vedere energetic și alimentată în totalitate de natură. Această frumoasă insulă este un pilon central în această tranziție și îi sunt extrem de recunoscător comunității locale pentru sprijinul lor continuu pentru proiect. Parteneriatele noastre unice cu Volkswagen, una dintre cele mai dinamice și inovatoare companii auto din lume, și cu echipele de cercetători strălucite de la universitățile din Marea Egee și Strathclyde, ne vor oferi informații esențiale care ne vor ajuta să creăm stimulente pentru schimbare în călătoria noastră către un viitor mai curat, mai ecologic și mai durabil. Împreună vom valorifica vântul și soarele pentru a alimenta acel viitor mai luminos.

Trecerea la energia verde de la soare

Primele vehicule electrice sunt utilizate de poliție, de la autoritatea aeroportului și de municipalitatea insulei. Vânzarea vehiculelor electrice către clienții privați va începe până la sfârșitul lunii iunie. Clienții pot alege dintre Volkswagen e-up!, ID.3 și ID.4, precum și SEAT MÓ eScooter 125. Guvernul elen susține în plus trecerea la e-mobilitate cu subvenții atractive. Într-un pas următor, urmează să fie lansate noi servicii de mobilitate. Se fac deja pregătiri pentru un serviciu complet electric de partajare a mașinilor și un serviciu de partajare a călătoriei. Ca o companie globală de mobilitate, Grupul Volkswagen oferă întreaga gamă de soluții de mobilitate viitoare, inclusiv soluții energetice de ultimă generație de la MAN SE.

Republica Elenă și-a anunțat, de asemenea, planurile pentru tranziția la energia verde. Sistemul energetic va fi transformat în surse regenerabile în două etape: până în 2023, un nou parc solar va furniza aproximativ 3 megavati de energie verde, acoperind 100% din energia necesară pentru încărcarea vehiculelor electrice și peste 50% din cererea totală de energie a insulelor. Până în 2026, noul sistem energetic va fi extins în continuare la peste 80% din cererea totală de energie. În plus, un sistem de stocare a bateriilor va ajuta la echilibrarea rețelei și la utilizarea la maximum a parcului solar. Ca urmare, emisiile de CO2 ale sistemului energetic al insulei vor fi reduse semnificativ, în timp ce costurile energetice ar putea scădea cu cel puțin 25%. Astăzi, insula este alimentată cu energie de la generatoarele de motorină.

Kostas Fragogiannis, ministru adjunct de externe al Greciei, a declarat: „Acest proiect simbolizează realizarea viziunii noastre pentru Grecia în anii următori, un instantaneu al viitorului înainte de viitor. Țara noastră a devenit o destinație de investiții de încredere, iar sectoarele public și privat lucrează împreună într-un mod exemplar.

Studiul academic va monitoriza transformarea

Oamenii de știință de la Universitatea Strathclyde din Scoția și Universitatea din Marea Egee din Grecia vor monitoriza și evalua în mod sistematic transformarea pe Astypalea. Studiul se va concentra pe oamenii din Astypalea și atitudinile lor față de transformare. O serie de sondaje vor examina punctele de vedere generale privind mobilitatea electronică și disponibilitatea de a trece la un vehicul electric, oferind o înțelegere mai profundă a pârghiilor cheie și a barierelor transformării. Rezultatele finale ale studiului vor fi făcute publice și pot contribui la accelerarea trecerii la e-mobilitate în alte regiuni.

În următorii cinci ani, Astypalea va fi transformată într-o insulă inteligentă durabilă. Mobilitatea va fi electrică, alimentată de electricitate verde produsă local. Noile servicii de mobilitate, cum ar fi partajarea mașinii și partajarea plimbărilor, vor înlocui serviciul de bază existent cu autobuzul. Scopul general nu este doar îmbunătățirea mobilității, ci și reducerea numărului de vehicule pe insulă cu aproximativ o treime.

Dacă a venit momentul să luați în considerare o nouă idee, și anume electromobilitatea de la Volkswagen, ne puteți contacta la adresa de mail contact@apanautomobile.ro și o echipă pregătită la rigori nemțești vă stă la dispoziție!

0 replies on “Astypalea a dat startul pentru transformarea într-o insulă inteligentă și durabilă”